Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. Sign in or register to get started.

Categories

Dark Dreams of Furiae - a new module for NWN:EE! Buy now
Attention, new and old users! Please read the new rules of conduct for the forums, and we hope you enjoy your stay!

[MOD] Dragonspear UI++ (v2.42) - Now compatible with BG2:EE

1353637383941»

Comments

  • beobeo Member Posts: 137
    EE patch cycle might never end. :D

    tl1942
  • AndreaColomboAndreaColombo Member Posts: 5,452
  • skushaskusha Member Posts: 96
    @Pecca, you must be an optimist :)
    But I think that the next couple of years, we certainly do not see a new patch. If I'm wrong or misguided, let @JuliusBorisov correct me.

  • tl1942tl1942 Member Posts: 169
    edited August 28
    @meowdog @Pecca

    I think I figured out the issue (or at least part of it).
    The "multi-portrait picker" option is enabled by default in the Dragonspear UI++ UI settings menu. At least, it appears highlighted. However, it is not enabled; portraits appear in the normal list format instead.

    Disabled the multi-portrait picker, attempting to choose a portrait, then re-enabling it seems to completely fix the issue. Custom portraits in the portraits folder now appear as normal, and there's no need for a M_MyPort.lua file.

  • FelipefplFelipefpl Member, Translator (NDA) Posts: 71
    as a mention of a portrait picker, though, it is the last thing I was working on some months ago:
    us9qctwmngs1.png

    A GREAT portrait chooser if i ever saw one. :)

    AndreaColombo
  • cddscdds Member Posts: 28
    edited September 7
    Bug report: during character creation, in the section where you choose proficiencies, when no proficiency is selected the information panel on the right shows some quest dialog ("I will help you in this quest. Let us make for Trademeet's marketplace and find this gnome, Wallace").

    Tested with latest version 21.08.0 on BG2EE 2.6.6 (fresh install) with no other mods installed.

    This is obviously not a big issue by itself, but i thought i better report it in case this breaks something more serious "under the hood"

    Post edited by cdds on
    tl1942
  • tl1942tl1942 Member Posts: 169
    edited September 7
    cdds wrote: »
    Bug report: during character creation, in the section where you choose proficiencies, when no proficiency is selected the information panel on the right shows some quest dialog ("I will help you in this quest. Let us make for Trademeet's marketplace and find this gnome, Wallace").

    Just confirming this on my end too.

  • cddscdds Member Posts: 28
    edited September 8
    This was fixed very shortly after my report - thanks!
    By the way, there are quite a lot of small fixes (including a game crash fix) on the master since 21.08.0 was released. Maybe its time for another version bump to bring those fixes to the official release path?

    Post edited by cdds on
    tl1942
  • CahirCahir Member, Moderator, Translator (NDA) Posts: 2,791
    @tl1942 @Etamin I have delete the last two posts (as the first one should clearly meant to be deleted). Sorry for spotting it so late.

    Etamintl1942
  • skushaskusha Member Posts: 96
    cdds wrote: »
    Maybe its time for another version bump to bring those fixes to the official release path?
    Updates available:
    DragonspearUI++ v21.09.0
    infinitycolors

    tl1942animag
  • cddscdds Member Posts: 28
    When i use the large portraits option, some of the party portraits are not scaled up with the border; they just appear smaller and centered inside the larger border. This applies to some vanilla NPCs (e.g. Jaheira) and not to others

  • AscalyonAscalyon Member Posts: 4
    cdds wrote: »
    When i use the large portraits option, some of the party portraits are not scaled up with the border; they just appear smaller and centered inside the larger border. This applies to some vanilla NPCs (e.g. Jaheira) and not to others

    Hi,

    I don’t know if you have already found a solution to the problem, which I can’t replicate with Jaheira, but which I have noticed with some of the temporary NPCs of the party tutorial section of Candlekeep. That’s because the Large Portraits option of DragonspearUI++ uses medium portraits instead of small ones in the sidebar.

    You can load a save in EE Keeper to see which “small” portrait is attributed to Jaheira. It should be JaheiraM.bmp. If it’s JaheiraS.bmp, it explains why you see a small, centred portrait with black borders.
    bx4ij0bkq9xe.jpg

    Hope this helps!

  • AscalyonAscalyon Member Posts: 4
    edited October 2
    Hi,

    In Dragonspear UI++’s current state, the difference between the ways spells are used by mage vs sorcerer, and priest vs shaman is not reflected in the label in the top right corner of the spell books.
    z33m80x5zfre.png

    @meowdog posted a solution in April in response to @luke_sf ’s question. I have found an alternative solution which suits my preferences better.

    For mage/sorcerer, find (around line 12677)
    label
    	{
    		area 1050 144 186 36
    		--text "ZAPAMATOVANÁ KOUZLA" --lua "priestPageInfo()"  .. ' ' .. Infinity_FetchString(8624)
    		text lua "Infinity_FetchString(11944)"
    		text style "rg_trajan"
    --		text color '5'
    		enabled "currentSpell == nil"
    		text align right center
    	}
    

    and replace by
    label
    	{
    		area 986 148 250 32
    		text lua "magePageInfo()"
    		text style "rg_trajan"
    		enabled "currentSpell == nil"
    		text align right center
    	}
    

    For priest/shaman, find (around line 13890)
    label
    	{
    		area 1050 144 186 36
    		text lua "Infinity_FetchString(11944)"
    		text style "rg_trajan"
    --		text color '5'
    		enabled "currentSpell == nil"
    		text align right center
    	}
    

    and replace by
    label
    	{
    		area 986 148 250 32
    		text lua "priestPageInfo()"
    		text style "rg_trajan"
    		enabled "currentSpell == nil"
    		text align right center
    	}
    

    I don’t like the default “SPELLS_CAN_CAST_LABEL” for sorcerer and shaman, so I replaced it with “Spell Slots”. For more consistency, I also replaced “MEMORIZED_LABEL” by “Spells Prepared” for wizard and cleric/druid, and “Known” by “Spells Known” for all classes.

    To change the latter, for mage/sorcerer, find (around line 12684)
    label
    	{
    		area 130 144 156 36
    		--text "ZNÁMÁ KOUZLA" --lua "Infinity_FetchString(11945)"  .. ' ' .. Infinity_FetchString(8624)
    		text lua "Infinity_FetchString(11945)"
    		text style "rg_trajan"
    --		text color '5'
    		text align left center
    	}
    

    and replace by
    label
    	{
    		area 130 148 170 32
    		text "Spells Known"
    		text style "rg_trajan"
    		text align left center
    	}
    

    For priest/shaman, find (around line 13898)
    label
    	{
    		area 130 144 156 36
    		text lua "Infinity_FetchString(11945)"
    		text style "rg_trajan"
    --		text color '5'
    		text align left center
    	}
    

    and replace by
    label
    	{
    		area 130 148 170 32
    		text "Spells Known"
    		text style "rg_trajan"
    		text align left center
    	}
    

    Here is what it looks like in the game:

    Sorcerer
    g86ivddw4752.png

    Wizard
    zucscq9yb5e0.png

    Cleric/druid
    s4waa4tjsisv.png

    Shaman
    kk63rntwp3if.png

    Cheers!

    Post edited by Ascalyon on
    tl1942AndreaColombo
  • dvdbangsruddvdbangsrud Member Posts: 19
    nza5bdhmh8dp.jpg

    In the latest release with fixes for 2.6 version (by meowdog) sorcerers and shamans can't select additional spells on level up.
    It will show the screen with spells available but, the spells you've originally chosen and state: "Spells Remaining 0".

    In the attached screenshot I'm leveling up a sorcerer from 3 to 4. The two highlighted spells were chosen during character creation. I should be getting 1 additional spell to choose here.
    This is not a problem if I install the latest release without the fixes (I think the version number is 2.42).

  • meowdogmeowdog Member Posts: 62
    @dvdbangsrud
    The bug is present in the old version as well, it only appears if you go through the character generation and don't restart the game.
    Should be fixed in master.

    Timbo0o0o0
  • kungfuhobbitkungfuhobbit Member Posts: 166
    Is EET compatibility with meowdog's 2.6 fix unknown/awaiting playtest feedback?
    <3 these UI mods

Sign In or Register to comment.