Kuglarze z Re'Vuost
Niewielki mod "rozruszający" drętwy Jarmark Nashkel.
Przy dotychczas pustych, lub nieco zajętych przez inne modyfikacje namiotach, pojawiają się cyrkowcy.
1. Łotrzyca Alexsis, Zarządczyni.
2. Łotrzyk Alvin 'Brodostopy', który raczy nas niewybrednym żartem i spławia...
3. Bard Zeuxis, który recytuje sonet, nad którym to wciąż pracuje, przegląda nasze tobołki, opowiada o najbliższych Krainach.
4. Wu jen (czarodziej) Tekoto z Kara-Tur, jaki sprzedaje dwa potężne zaklęcia (4 level, kamienna skóra i czarodziejskie oko), a także magiczną zabawkę - pierścień (działa!). Można u niego także złożyć ofiarę (napiwek) i zamówić proste zaklęcia.
5. Mnich Anuis z Kara-Tur.
Jednak przedstawienie może się odbyć dopiero, gdy zbierze się 30 osób. To znaczy, że nie nakręcę "filmiku", w którym mnich /wygina śmiało ciało/, podczas gdy Alvin i Tekoto w niego rzucają nożami/strzałkami itede.
Bą apeti.
Przy dotychczas pustych, lub nieco zajętych przez inne modyfikacje namiotach, pojawiają się cyrkowcy.
1. Łotrzyca Alexsis, Zarządczyni.
2. Łotrzyk Alvin 'Brodostopy', który raczy nas niewybrednym żartem i spławia...
3. Bard Zeuxis, który recytuje sonet, nad którym to wciąż pracuje, przegląda nasze tobołki, opowiada o najbliższych Krainach.
4. Wu jen (czarodziej) Tekoto z Kara-Tur, jaki sprzedaje dwa potężne zaklęcia (4 level, kamienna skóra i czarodziejskie oko), a także magiczną zabawkę - pierścień (działa!). Można u niego także złożyć ofiarę (napiwek) i zamówić proste zaklęcia.
5. Mnich Anuis z Kara-Tur.
Jednak przedstawienie może się odbyć dopiero, gdy zbierze się 30 osób. To znaczy, że nie nakręcę "filmiku", w którym mnich /wygina śmiało ciało/, podczas gdy Alvin i Tekoto w niego rzucają nożami/strzałkami itede.
Bą apeti.
Post edited by tRuffus on
1
Comments
Co ulepszone:
- 1 błąd ortograficzny/literówka
- kram Zeuxisa
Co ulepszone:
- kuglarskie sztuczki kosztują teraz 10 sztuk złota
- dodany przedmiot - magiczne ninja - to ("zguba hengeyokai")
- dodany przedmiot - magiczna katana ("lustro wody")
- drobne poprawki w dialogach
W podręcznikach jest wyraźnie napisane, że hangeyokai nie są likantropami, więc dodatkowe obrażenia dla likantropów są tutaj użyte w sposób niepoprawny z lore. Jeśli już to rozszerzyłbym tę właściwość i dodał obrażenia po prostu do wszystkich zmiennokształtnych (tak jak to robi Kondar).
Nie mam podręcznika o Kara-Tur. Nie wiem też, czy w zwierzęcej formie hengeyokai czy w formie ludzkiej - zaliczane są do tych "typów" istot.
Poprawiłem (bazując na pliku Kondara +1).
Można by było zmienić też opis - ktoś chciał zakląć broń, by zwalczała hengeyokai, ale nie do końca się powiodło i broń jest jakby "przeklęta".
Podczas testów wyszło kilka niedociągnięć, a mianowicie:
- waga broni orientalnych była inna, niż w opisie
- katana 'lustro wody' ma dwa użycia/dzień, ale po odpoczynku, w sumie nie zmieniłem tego
- był też mały błąd w broni 'zguba hengeyokai'
Wkleję nowszą wersję. Pierścień i reszta rzeczy działają.
Aktualizacje modów mogą być denerwujące, ale wystarczy skopiować i REinstalować.