Skip to content

Baldurs Gate Terim Yardımı ?

1.THACO, Base THACO, AC gibi değerler ne anlama geliyor? Daha iyi armor giyince AC değeri düşüyor.
2.Multi class ve Dual class arasındaki fark ne?
yardımlarınız için teşekkürler

Comments

  • yusufyilmazyusufyilmaz Member Posts: 21
    http://www.frpworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6307
    burada detaylı anlatmışlar okuyabilirsiniz.

    Dual multi olayına gelince:

    Dual Class yalnızca insanların yapabileceği bir sınıf değişimi. Örnek vereyim: Ben 5. seviye büyücüyüm ve human'ım. Dual class'ı seçiyorum buradan fighter, cleric, thief vs. birini olabilirim. Neye göre olabilirim peki? Mesela cleric olabilmem için wisdom'um en az 15(yanlış hatırlıyor da olabilirim) olmalı. Sonra 1. seviye cleric oldum. Artık eski sınıfımın seviyesini geçene kadar büyücülük özelliklerimi kullanamam. Yani eskiden 5. seviye büyücüydüm. Şimdi 6. seviye cleric olursam hem büyücülük özelliklerim açılır hem de cleric olarak seviye atlamaya devam ederim. Ama büyücülük seviyem hep 5 kalacak hiç artmayacak ve dual class yaptığımda vazgeçme şansım olmayacak.

    Multi class'ı human dışındaki ırklar yapabilir. 2 yada 3 sınıfı aynı anda geliştirirler. Mesela fighter/mage/thief. Seviye atlamaları zorlaşır ve hit pointleri az olur.
  • TerlikliHayvanTerlikliHayvan Member Posts: 21
    AC armor clas demektir. Ne kadar düşük olursa o kadar iyi.
    THACO ise yaptığın atakların başarılı olma oranını belirler karşı tarafın AC'siyle birlikte. THACO'nun da düşük olması senin için iyi bişey.
  • cyberarmycyberarmy Member Posts: 128
    "Thac0 = To hit armor class 0" ın kısaltmasıdır. AC yani armor class dan ne kadar yüksek olursa karşı tarafın vurma şansıda o kadar artar. AC düştükçe karşı tarafın daha yüksek zar atması gerekir size vurabilmek için.

    Kısaca iki değeri de olabildiğince düşük tutmaya çalışın. Aynı şey saving throwlar için de geçerli, ne kadar düşük o kadar iyi :)
  • demonhunterl10demonhunterl10 Member Posts: 2
    teşekkürler cevaplarınız için
Sign In or Register to comment.