Skip to content

Baldur's Gate-İcewind Dale Savaş Sistemi?

basolbasol Member Posts: 4
Merhabalar öncelikle. Baldurs Gate ve İcewind Dale oyunlarına başlamak istiyorum ama zorlandığım nokta bu iki oyunun savaş sistemi. En basit savaşta bütün ekip ölüyor. Savaşlar anladığım kadarıyla real time işliyor tabi durdurupta komut verebiliyormuşsun. Anlamadığım partindeki adamları savaş sırasında belirli bir konuşlandırma yapmam lazım mı? Oyunu durdurup önce okçular saldırsın büyücüler kalkan açsın sonra savaşçılar saldırsın gibi sıralı şeyler mi yapmam lazım. Bu konuda çok acemiyim. Baldurs Gate ve İcewind Dale oyunlarında savaşlar hakkında tecrübesi olanlardan bu sorularıma cevapları bekliyorum. Şimdiden ilgilenenlere çok teşekkürler...

Comments

  • SneakWalkerSneakWalker Member Posts: 49
    bu oyunlar hakkında ne kadar bilgiye sahipsin? daha önce rpg oynadın mı? oynadıysan hangi oyunları oynadın? bunlara vereceğin cevaba göre sana daha sağlıklı şekilde yardımcı olabiliriz.
  • lunarlunar Member Posts: 3,460
    edited May 2014
    Dengeli bir partin olması gerekiyor. En az iki savaşçı (fighter, paladin, ranger) olmalı ki bu arkadaşlar ağır zırh ve kalkan kuşanıp ön safhalarda durabilsin. Bunlara tank deniyor. Düşmanlar ilk bu arkadaşlara saldırırsa daha zayıf narin takım arkadaşlarının hayatta kalma şansı oluyor.

    BG'deki kurallarda ac ne kadar düşükse o kadar iyi oluyor. Yani plate mail (ac 3) chain mail den iyi (ac 5) yüksek dex te ac veriyor, consitution hit point can veriyor çok önemli.

    Onun dışında bir cleric veya druid lazım heal için. Bir mage wizard-sorcerer lazım kadim büyüler için. Bir adet te rogue-thief karakter lazım mutlaka oyundaki tuzak ve kilitli sandıkları kapıları halletmek için.

    Ac (zırh seviyesi) ve hp (can puanı) düşük mage gibi karakterler hep partinin arkasında düşmanlardan uzak olmalı iyi korunmalı. Oyunun başında lvl 1 iken hasar veren büyülerden çok, sleep, charm gibi büyüler daha etkili. Bir grup goblin/orc/kobold karşısında bir sleep büyüsü harikalar yaratabilir. Büyücüler mutlaka uzakta olmalı ve büyü ile saldırmalı, düşmanlardan kaçmalı, thief karakter ile birlikte sonra arkadan ok yay sling dart gibi silahlarla saldırmalı. Cleric druid karakter arada tampon olacaktır tam öndeki fighterlar yaralanınca onlara heal atmalı ve fighterlardan kaçan düşmanların arkaya mage ve thief'e ulaşmasını engellemeli. Basitçe böyle

    Düşük seviyelerde menzilli saldırı çok etkili, ok yay sling dart crossbow ne bulursan kuşan çoğu düşman partiye ulaşamadan oklarla ölecektir.

    Önemli husus:düşman büyücü ve clericler varsa, yani büyü atan arkadaşlar, EN ÖNCE bunları indirmen gerekiyor hemen tüm partiyle uzaktan menzilli silahlarla haşat edersen büyü atamadan ölecektirler. Bu düşmanlara öncelik vereceksin hemen onları indireceksin. Tam tersi kendi büyücülerini ise hep geride tutup çok iyi kollayacaksın.

    Bir yararlı taktik daha, güçlü tek bir düşman var mesela bir ogre dev çıktı karşına, bir tank karakter onun etrafında daireler çizmeli, dev onu kovalayacaktır ama karakter asla kendisine ulaşmasına izin vermemeli çünkü vurdu mu indirebilir. O sırada diğer parti uzaktan menzilli silahlarla ve büyülerle aptal devin işini bitirebilir.
Sign In or Register to comment.