Tłumaczenie modów
Czy ktoś planuje podjąć się przetłumaczenia modów wychodzących pod BG:EE? Na przykład ostatnio wyszedł całkiem fajny, acz dość epizodyczny, mod Baldur's Gate Mini Quests & Encounters. Niestety przetłumaczone jest tylko jedno zadanie. Podobnie jest z naprawdę wartym uwagi modem The BG1 NPC Project (całkowicie nieprzetłumaczony). Byłaby szkoda gdybyśmy zostali pozbawieni kilku wartych instalacji modyfikacji. Z tych ważniejszych przetłumaczone są chyba tylko:
- BG2 Tweaks Pack
- Sword Coast Stratagems
- BG1 Unfinished Business
Wszystkie trzy na razie jeszcze niedostosowane do BG:EE.
- BG2 Tweaks Pack
- Sword Coast Stratagems
- BG1 Unfinished Business
Wszystkie trzy na razie jeszcze niedostosowane do BG:EE.
0
Comments
SCS na EE podobno ma być gotowy w ciągu miesiąca, a nad BG1UB w wersji 14 trwają prace, ale chyba nie będzie ta wersja jeszcze pod EE.
Co do tłumaczenia, to raczej poprawki mógłbym zgłaszać, bo przetłumaczyć całego dużego moda nie jestem w stanie.
nigdy nie był) i nie dostosowany (choć prace ponoć trwają). Moim zdaniem warto go kiedyś przetłumaczyć. Prawda, mój błąd. Sam instalowałem ten mod kilka dni temu. Osobiście czekam z niecierpliwością na dwa kolejne (BG1 Unfinished Business v14 podobno ma byc BG:EE friendly)
Teraz tylko trzymać kciuki aby działało, gdy wyjdzie wersja 21, kompatybilna z BG:EE.