Moce pomiotu
Ok po raz kolejny gram CN półelfem berserkerem i tak
grając za 1 razem pakiet mocy które dostałem z kolejnym rozdziałem wyglądał następująco:
2 x leczenie lekkich ran
2 x spowolnienie trucizny
2 x boska moc
natomiast tym razem wygląda w ten sposób...:
1 x leczenie lekkich ran
1 x pomniejsze drążenie larlocha
1 x groza
Od czego to zależy? Postać w obydwu przypadkach jest taka sama, charakter, klasa, rasa. A może chodzi o drużynę? Za pierszym razem miałem:
minsc, dynaheir, khalid, jaheira i immy natomiast obecnie mam: kagain, edwin, kivan, branwen oraz immy...
grając za 1 razem pakiet mocy które dostałem z kolejnym rozdziałem wyglądał następująco:
2 x leczenie lekkich ran
2 x spowolnienie trucizny
2 x boska moc
natomiast tym razem wygląda w ten sposób...:
1 x leczenie lekkich ran
1 x pomniejsze drążenie larlocha
1 x groza
Od czego to zależy? Postać w obydwu przypadkach jest taka sama, charakter, klasa, rasa. A może chodzi o drużynę? Za pierszym razem miałem:
minsc, dynaheir, khalid, jaheira i immy natomiast obecnie mam: kagain, edwin, kivan, branwen oraz immy...
0
Comments
sen | reputacja < 10 | reputacja >= 10
1-2 | pomniejsze drążenie larlocha | leczenie lekkich ran
3-4 | dotyk ghula | spowolnienie trucizny
5-6 | wampiryczny dotyk | wezwanie boskiej mocy
Generalnie "dobre" umiejętności są lepsze. Chyba, że ktoś gra tak jak ja, czyli przed rozgrywką maksuje atrybuty na 25, w takim przypadku "wezwanie" jest bezużyteczne. Mój wybór to:
2x leczenie lekkich
2x spowolnienie trucizny
2x wampiryczny dotyk
Nie wiem skąd wziąłeś grozę. Nie wydaje mi się, żeby można byłą ją dostać jako umiejętność. A znam tę grę na wylot.
PS: Sny uaktywniają się w kolejnych rozdziałach poczynając od drugiego. Czyli jeśli polujesz na boską moc to w rozdziałach 6 i 7 musisz mieć ponad 10 reputacji.
No ale może Groza zamiast drugiego spowolnienia trucizny się przyda
Nawet w BG2 dostajesz ją na początku.