Pierwsza poprawka widoczna już po uruchomieniu gry - wrócił cytat Nietzschego Zgodnie z postem Camerona na generalu w tym patchu jest 75 poprawek, ale jeszcze nie ma info jakich.
Poprawili też filmik początkowy. Dorzucili brakujące słowa 'There are others. I can show you. Please!". Tyle, że nie zrobili dla nich miejsca, więc są one wciśnięte na siłę i brzmią jak 'thereareothersicanshowyouplease' . Godny uwagi jest za to filmik spania w gospodzie. Poza tym poprawili nasze czcionki. Niestety tylko po części. W nazwach klas wciąż są błędy. Reszta to raczej drobne poprawki. Jeszcze tylko dodać resztę brakujących filmików, poprawić całkowicie nasze czcionki, dodać dubbing i za kilka tygodni ta gra będzie wyglądać tak, jak powinna w dniu premiery.
Filmiki dla gospody i lochu są całkiem przyjemne, jednak ten z ogniskiem jest najlepszy. Z intrem wtopili - cytat za szybko znika i w związku z tym nie idzie go przeczytać, a dodanie kwestii o "innych" to jakaś parodia chyba
Nathan tłumaczy się, że musiał pracować z tym co ma - na razie nie da się wydłużyć tego filmiku. To ma wyglądać jak ostatnie słowa jakie chce wyrzucić z siebie ten koleś nim go Sarevok zaczyna dusić.
Dobrze, że cały czas pracują nad grą. Niewiele czasu od premiery, a tu już 5 poprawek. Z jednej strony to się chwali, z drugiej dobitnie to pokazuje jak gra była/jest niedorobiona... ehh... szkoda tego złego (u niektórych) pierwszego wrażenia, bo gra tylko na tym straci w oczach graczy, którzy wcześniej nie grali w BG, a chcieli zacząć przygodę z serią od EE.
Szczerze mówiąc od ostatniego upa poprawiła mi się płynność gry i nie mam już problemów z zoomem. Mam nadzieje, że update nr 6 tego nie spierdoli tak jak to zrobił up nr 4 ; d
Szczerze mówiąc od ostatniego upa poprawiła mi się płynność gry i nie mam już problemów z zoomem. Mam nadzieje, że update nr 6 tego nie spierdoli tak jak to zrobił up nr 4 ; d
Co rozumiesz przez "nie mam problemów z zoomem."
U mnie nadal trzeba zmieniać co lokację pozycję zooma bo się resetuje do domyślnej. Domyślnej wartości z kolei nie da się nijak przestawić...
a u mnie głowna moja postać ( ta stworzona) straciła głos ... w opcjach "modyfikacja" odznaczam inny np ON1 i nic nie słychac jak sie kliknie na postac
A czy zakończyliście misje z Ligą Kupiecką we Wrotach i wybiciem Sobowtórniaków? To też jest jakiś bug. Wybiłem wszystkich, ale wciąż szefunio mi mówi, żebym dalej kontynuował swoje śledztwo.
Ja też się na tym zaciąłem, ale po dokładniejszych poszukiwaniach znalazłem zejście do piwnicy i tam był ostatni sobowtórniak.
O! może to to, piwnicy nie widziałem, ale dziękuję ładnie wszystkim za podpowiedzi, no może zatem to nie bug ;>.
A jednak, znalazłem coś takiego w solucji: "Uwaga: po rozmowie z Brandilarem warto zrobić save'a, gdyż oryginalna gra nie zawsze prawidłowo zlicza zabitych przeciwników, co uniemożliwia zaliczenia zadania."
wzdłuż ściany będziesz widział na krawędzi taką belkę koloru drewnianego ewentualnie jeżeli masz konsolę kodów włączoną to ctrl + 4. możesz też przeczesać czarne tło przy ścianach i w końcu jak trafisz to kursor się zmieni na ten do przechodzenia przez drzwi ;]
Comments
Jeszcze tylko dodać resztę brakujących filmików, poprawić całkowicie nasze czcionki, dodać dubbing i za kilka tygodni ta gra będzie wyglądać tak, jak powinna w dniu premiery.
U mnie nadal trzeba zmieniać co lokację pozycję zooma bo się resetuje do domyślnej. Domyślnej wartości z kolei nie da się nijak przestawić...
Ja też się na tym zaciąłem, ale po dokładniejszych poszukiwaniach znalazłem zejście do piwnicy i tam był ostatni sobowtórniak.
A jednak, znalazłem coś takiego w solucji:
"Uwaga: po rozmowie z Brandilarem warto zrobić save'a, gdyż oryginalna gra nie zawsze prawidłowo zlicza zabitych przeciwników, co uniemożliwia zaliczenia zadania."
Czyli to stary bug z BG1? Hę?