Zmiana/edycja postaci w trakcie gry?
To mój pierwszy post tu, więc zacznę o ogólnego CZEŚĆ!
Pograłem już ładnych kilka godzin w BG i stwierdziłem, że postać jaką sobie zrobiłem jest kiepska (Łowca). Czy jest jakiś sposób (np. trainer, edytor saveów) żeby zastąpić postać inną, bez konieczności zaczynania od początku?
Pograłem już ładnych kilka godzin w BG i stwierdziłem, że postać jaką sobie zrobiłem jest kiepska (Łowca). Czy jest jakiś sposób (np. trainer, edytor saveów) żeby zastąpić postać inną, bez konieczności zaczynania od początku?
0
Comments
http://forum.baldursgate.com/discussion/12121/ztscrashelinia-komendshadowkeeperprzeszukiwanie-forumlista-przedmiotow#p1
Nie przesadzałbym, jakbyś to raz zrobił to byś zrozumiał jak proste to to, mówię tak bo to zajmuje góra minutkę, a to tylko strasznie wygląda bo jest sporo przeskakiwania folderów i "jeżeli... to...": wystarczy przekopiować 3 pliki/foldery i już można edytować zapisy gry, a później jeszcze raz przekopiować przerobiony zapis gry z powrotem tam gdzie był:
Spróbuję opisać Ci to najbardziej przejrzyście jak tylko potrafię:
są 3 miejsce które Cię interesują (oznaczę je literkami dla przejrzystości):
A - C:\Users\[nazwa użytkownika]\Documents\Baldur's Gate - Enhanced Edition
B -
C -
Jak już poznajdywałeś foldery to już masz z górki, najcięższa robota za Tobą:], a teraz skopiuj:
- z A: folder save i plik baldur.ini do B
- z C: dialog.tlk do B
rozpakuj program Shadowkeeper(~300kB)
naciśnij Settings\Installation Directory i w okienku wpisz całe B
Gdy już to to działa to kolejny pikuś: open/saved games wybierz właściwy zapis i teraz już możesz robić wszystko, jest wszystko ładnie opisane i wygodne w obsłudze, zmienić możesz co chcesz,
Nie zapomnij, po zapisaniu swojego przerobionego zapisu gry, skopiować: - z B: folder save do A
(jakby co zgódź się na podmianę plików)
PS. Jeśli czujesz się niepewnie folder save można skopiować gdzieś jeszcze (gdzie chcesz), taka kopia zapasowa:]
Tyle tylko, że tam nie zrobisz aż takich edycji jak za pomocą Shadowkeepera.
PS Ten pomysł z przerzucaniem save'ów z single do multi i odwrotnie działałby o ile ktoś chce od początku zaczynać levelowanie, ale mi nie o to chodziło