Hej Mam pytanie da się zmienić portrety NPC?? Głównej postaci zrobiłem tak jak do części pierwszej i hula. Natomiast za cholerę nie mogę zmienić portretów NPC Ktoś już próbował?
Dzięki. U mnie zadziałało trochę inaczej. Zrobiłem folder override w dokumentach i tam wrzuciłem portrety z Twoimi nazwami i zaskoczyło Jak wrzucam override do głównego folderu gry nic się nie dzieje.
Panie i Panowie pomocy.. nie moge zmienić portretu dla Hexxat nie mam folderu override ani tez data\00783 dodalem folder override do folderu z grą i wkleiłem dla zdjęcia o nazwie ohhexxL oraz ohhexxS rozszerzenie bmp po parę kb zajmuje rozmiar zdjęć prawidłowy 210x330 i 54x84 Zrobilem tez inaczej folder Override stworzyłem w katalogu z grą (nie w dokumentach) i to samo bez efektu... -.- Please Help me _____________________________
EDIT
Na górze jest błąd powinno być OHHEXL OHHEXM OHHEXS reszta działa
Comments
Musisz podmienić plik bmp postaci w katalogu override. U mnie jest to
d:\gry\Baldur's Gate II Enhanced Edition\Data\00783\Override\
Jeśli nie masz tam takiego katalogu, stwórz go.
Lista NPCów wraz z nazwami ich portretów:
NAERIE*
NANOMEN*
NCERND*
NEDWIN*
NHAER*
NIMOEN*
NJAHEIR*
NJAN*
NKELDOR*
NKORGAN*
NMAZZY*
NMINSC*
NNALIA*
NVALYGA*
NVICON*
NYOSHIM*
SAREVOK*
RASAAD*
NEERA*
DORN*
ohhexx*
* mówi o wielkości portretu - L,M,S. Ostatnia pozycja to Hexxat.
Jak wrzucam override do głównego folderu gry nic się nie dzieje.
nie mam folderu override ani tez data\00783
dodalem folder override do folderu z grą i wkleiłem dla zdjęcia o nazwie ohhexxL oraz ohhexxS rozszerzenie bmp po parę kb zajmuje rozmiar zdjęć prawidłowy 210x330 i 54x84
Zrobilem tez inaczej folder Override stworzyłem w katalogu z grą (nie w dokumentach) i to samo bez efektu... -.-
Please Help me
Pozdrawiam,
Krwawy Joe
https://www.youtube.com/channel/UCfjgduCq5DaNEr1WheqOgyg