Android - Beta Testy
Witajcie!
Czy ktoś poza mną czeka na wersję androidową? Uczestniczę w beta testach, na moim Samsungu Galaxy Tab 2 10,1 gra się całkiem przyjemnie. Przycięć brak. Jedynym poważnym błędem jest aktualnie brak możliwości przywrócenia gry po uśpieniu/przejściu do innej aplikacji.
Ciekawostka: dzisiejszy build gry został udostępniony po polsku ;-)
Czy ktoś poza mną czeka na wersję androidową? Uczestniczę w beta testach, na moim Samsungu Galaxy Tab 2 10,1 gra się całkiem przyjemnie. Przycięć brak. Jedynym poważnym błędem jest aktualnie brak możliwości przywrócenia gry po uśpieniu/przejściu do innej aplikacji.
Ciekawostka: dzisiejszy build gry został udostępniony po polsku ;-)
0
Comments
Gorzej, że polskie audio nie jest przewidywane (tzn. dostałem odpowiedź, że "to zależy" - czyli spokojnie możemy założyć że mają to w dupie ;P).
Czy wersja na Ipad od wersji na Androida różni się w jakis sposób funkcjonalnością?
Dlatego też, wydaje mi się że w beta testach nic więcej niż candlekeep nie zobaczymy - nie będziemy sprawdzać żadnych bugów w questach itp. ponieważ celem testów jest wyłącznie sprawdzenie jak gra działa na jak największej liczbie urządzeń
https://www.testflightapp.com/join/b1cfb3720207ab5fededb92c96f963b3-MTA1MjQy/
na forum aktualnie nikt nie ma takiego problemu, więc raczej jest to wina mojego zajebistego tabletu FunTab 7.0 z orange, niestety nie posiadam innego sprzętu
Z aktualności: ostatnio temat beta testów zamarł ze względu na problemy z programem do udostępniania buildów. Teraz wszystko zostało przeniesione na serwery googla i dalej można grać. Udostępniono już rozdział II. Szczegółów (takich jak np. które mapy są dostępne) nie znam, bo jeszcze nie miałem czasu pograć. Jutro to zrobię i może wrzucę jakieś screeny.
…toteż zgłosiłem się do bety.
Gra się rzeczywiście bardzo przyjemnie – istotne przyciski fajnie schowane pod kciukiem, prawie jakby BG był grą na urzadzenia mobilne, problemów z polska wersją brak poza brakiem dźwięków. Niestety nie ma takiej struktury plików jak w wersji PC, więc nie da się bawić override'em.
Ciekawe, czy i jak będzie można mody instalować.