Mody NPC do BG:EE i BG2:EE warte polecenia
Jakie możecie polecić? (mam nadzieje, że podobnego tematu nie było)
Ja grałem w kilka na wersji oryginalnej BG testowałem(na BGT i World of Baldur's Gate - przede wszystkim Yeslicka, Branwen, Corana i Xan no i Soulefin w BG2).
Ja ze swojej strony polecam:
Soulafein NPC
Yeslick NPC
Xan NPC
Osobiście w BG2 ma masę NPC-ów którzy mało wnoszą do fabuły, są bezmyślnymi maszynkami do zabijania. W jedynce nie instalowałem dodatkowych NPCów, gdyż liczba NPCów jest właściwa a BG1 NPC Project w sposób wyczerpujący dodaje masę banterów i sześć romansów do gry. NPC-y z DSotSC szczerze nie polecam.
Jak macie coś wartego polecenia - możecie wrzucić.
Ja grałem w kilka na wersji oryginalnej BG testowałem(na BGT i World of Baldur's Gate - przede wszystkim Yeslicka, Branwen, Corana i Xan no i Soulefin w BG2).
Ja ze swojej strony polecam:
Soulafein NPC
Yeslick NPC
Xan NPC
Osobiście w BG2 ma masę NPC-ów którzy mało wnoszą do fabuły, są bezmyślnymi maszynkami do zabijania. W jedynce nie instalowałem dodatkowych NPCów, gdyż liczba NPCów jest właściwa a BG1 NPC Project w sposób wyczerpujący dodaje masę banterów i sześć romansów do gry. NPC-y z DSotSC szczerze nie polecam.
Jak macie coś wartego polecenia - możecie wrzucić.
0
Comments
Ale kilka modów NPC ma dobre opinie. Tak z głowy:
- Xan
- Isra
- Adrian
- Fade
- Ajantis
- Finch
- Kelsey
- Keto -> ponoć trochę przegadana, ale porządnie napisana
Sam osobiście jak widzisz też wiele nie instalowałem, ale chcę spróbować
Obie są do drugiej części, ale chyba tylko Yasraena doczekała się wersji kompatybilnej z EE.
Dobrze wiedzieć, że Tashia doczekała się wersji kompatybilnej z EE. Może przy którymś podejściu jak już ogram nowych BNów od każdej strony to może znowu po nią sięgnę.
@Dasieq
Google w pierwszym wyniku wyrzucają link do strony z modem dodającym Angelo. Z tego co widzę w opisie ma dość standardowy zestaw elementów (unikalny ekwipunek, quest, rozmowy z innymi postaciami oraz romans). Co ciekawe zrobili z niego wojownika/maga a z tego co pamiętam oryginał był chyba tradycyjnym zbrojnym. Niestety na temat jakości powinien wypowiedzieć się ktoś kto miał okazję z nim grać.