Skip to content

Zlé přesvědčení a pár rad ;)

MegaVydraMegaVydra Member Posts: 7
Zdravím vás. Nedávno při dělání pořádku jsem našel zapomenuté originální 5cd BG2 tak si říkám krása zahraji si to po těch letech znovu.A ona vyšla EE edice, no super, tu cd bych asi nerozjel :D .Díky za češtinu! Po těch letech už si toho moc nepamatuji i když jsem hrál všechny hry od FR, takže prosím o pár rad ;)
Chci být záporňák zmatené/neutralni zlo, už nějakou dobu mně nebaví být ten hodný. Jakou partu tedy vybrat ať se to nehádá...
Koho vzít pokud budu bojovník-trpaslík.
A koho vzít pokud budu mág a třeba i zloděj.
K zloději, nikdy jsem ho nehrál takže netuším jak s ním hrát ale láká mně to fest, asi v kombinaci s mágem ať se můžu taky bránit.
Pár rad bych ocenil.Útok ze zálohy ale co pak utéct za zbytkem družiny? Jak moc je to s ním jako hlavní postava hratelné?
Díky :-)

Comments

  • KailKail Member Posts: 84
    Děj BG2 obecně nepočítá s možností, že budeš hrát za postavu se zlým přesvědčením. Pár úkolů lze řešit několika způsoby, ale tím, že proti tobě stojí archetypálně nudný záporák jsi v hlavní dějové linii přirozeně manévrovaný na stranu dobra.

    Nejvíc si hru za "zlo" užiješ ve chvíli, kdy se obklopíš "zlými" charaktery. Díky novým postavám už lze složit poměrně zajímavou a vyváženou družinu: Edwin-Viconia-Hexat-Dorn-Korgan, do které můžeš dosadit libovolnou hlavní postavu. Fóra jsou plná sáhodlouhých a zbytečných diskuzí, kdo je v BG a BG2 silnější a kdo slabší. Z mých zkušeností jsou ale rozdíly ve finále minimální, z každé najmutelné postavy i z každého povolání pro hlavní postavu vyroste nakonec solidní člen družiny. Pokud budeš navíc hrát bez módů, které zvyšují obtížnost, hra je vlastně docela jednoduchá. Takže naverbuj toho, kdo ti bude sympatičtější a nejlépe ti sedne do charakteru party. Přijde mi, že většině hráčů nedochází, že nejsou na matematické olympiádě, a že si mohou spíš než nekonečné přepočítávání bonusů a postihů užít RPG v pravém významu toho slova.

    Se zlodějem je docela sranda, z povolání se určitě nejvíc hodí pro multi/dual class . Mód "Rozšířená zlodějská gilda" (viz módy pro BG2 na zdejším foru) navíc rozšiřuje jeho "pevnost". Než se do něj pustíš, projdi si nějaké recenze, ať pak nezjistíš, že je to paskvil.

    Útok ze zálohy je dobrý taktický manévr, kterým obzvláště kombinovaný zloděj/bojovník dokáže způsobit hodně škody. Ale strategie s útěkem? Proč? Když se nad tím zamyslíš, je to vlastně využívání přirozených limitů hry. To už můžeš rovnou použít cheaty a vyhraješ taky. Určitá nevyváženost ve hře se na druhou stranu projeví v pozdější fázi a především v ToB, kde je většina protivníků na probodnutí imunní.
    Idaho
  • MegaVydraMegaVydra Member Posts: 7
    Já na staty nejsem, jak píšes chci si to užít.Spíš jde o to abych nevyházel ty dobré a nenabral ty špatné vzhledem k tomu co budu hrát.Teď zjišťuji že tu jsou úplně nové charaktery no musím se podívat jde je najít atd. Podle všeho to bude trvat dýl sestavit po startu "špatnou" partu. Vždy jsem hrál za bojovníka tak teď zkouším jiné styly, zloděje nebo mága nebo že by dual to jsem taky nevyzkoušel ještě :D
  • MegaVydraMegaVydra Member Posts: 7
    edited October 2015
    Může mi pls někdo vysvětlit jak funguje multi povolání třeba kensai/thief nebo mage/thief ?
    V čem je omezení krom zbraní a brnění a v tom že nikdy nebudu lepší jak čistý zloděj?
    Čtu že dualnout ho na 9. levelu , ať se nemusí dlouho čekat na obnovení schopností kensaie" nechápu o co jde díky :-)
  • Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    vem koho chces, kdyz se mezi sebou budou hadat, o to vic to bude sranda
    MegaVydra
  • MegaVydraMegaVydra Member Posts: 7
    Rád bych nabral Dorna ale neím kde i když sleduju http://baldursgate.wikia.com/wiki/Dorn_Il-Khan_(quest) kde je prosím ta hospoda?
  • KailKail Member Posts: 84
    V BGEE si tě Dorn najde sám, přestože se s ním střetneš u v Přátelské náruči (asi ta hospoda o které mluvíš, nemůžeš jí minout). V BGEE2 najdeš Dorna v Chrámové čtvrti na chodníku před Zářícím srdce (koukni na mapu).

    Multi a dual jsou docela dobře vysvětlené ve tvorbě postav. Vyzkoušej si je v rámci Black Pits, tam se rychle leveluje a mechanismy ti snadno přijdou pod kůži.
  • MegaVydraMegaVydra Member Posts: 7
    Už to mám díky :-)
  • MegaVydraMegaVydra Member Posts: 7
    Ještě mám vcelku chaos v kouzlech je jich fakt hromada :D Jaké používáte na odstranění magické ochrany/bariéry nepřátelského mága a jaká na vaši vlastní ochranu ať už mágovu nebo celé družiny ;)
    Díky moc.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    edited October 2015
    No, to je hodně složitý co jak používat.
    Na shazování kouzel na nižších úrovních používám Rozptyl Magii - sice to dispellne i moje postavy, ale tou dobou nemusíš prakticky vůbec nic nahazovat před bojem.
    A v BG2EE se to chce proklikat všim možnym. Musíš si uvědomit co má nepřítel za ochrany (většinou dle výpisu v chatu nebo z efektů) a pak postupně zakouzlit Zlom, Tajné slovo, Pronikni štítem apod. v pořadí dle ochran cíle. Je k ničemu odstraňovat kemennou kůži když má ještě odvracení kouzla...
    A nabufit se kamennou kůží, ochranou před zlem, žalm, rychlost, Odstraň strach, neviditelnost. To je takovej základ pro prakticky každej větši boj.

    A na extrémně vysokejch levelech se dá skvěle sólovat např. draky s mágem. Zastav čas, vylepšená hbitost, pak popobíhat aby spelly který kouzlíš trefily cíl ve správnym pořadí - Zlom, Tajné slovo, Zeslab odolnost (tak 4x). A pak jen na nejdelší dosah a vyprázdnit všechny útočný kouzla co de narvat do zapamatovanejch. V ideálnim případě ještě další Zastav čas a další Vylepšenou hbitost a dosesílat to, co i s róbou Vecny nekouzlíš okamžitě po zadání.
    MegaVydra
Sign In or Register to comment.