BG:SoD - pytanie o instalacje/kompatybilność.
Witam , mam spore pytanie, posiadam BG:EE po polsku (prosto z Biedronki) , oraz BG2:EE spolszczone fanowsko
Poza tym mam kompilacje modów (zapomniałem nazwy, ale to taka mega paczka do wyboru do koloru z modów + kilka swoich) do BG:EE i BG2:EE, obie gry działają bez zarzutów nie licząc linii dialogowych dzięki niektórym modom są po angielsku (bo sam mod jest po ang. xd)
No i tutaj jest moje pytanie, słyszałem ze nowa część BG łączy obie części, ale w jaki sposób ?? Czy na moje gotowe gry z modami moge jakoś zainstalować ten nową część ??
Jeśli nie, to czyli w takim razie mógłbym to zainstalować na gotowe gry, ale bez modów ??
Poza tym mam kompilacje modów (zapomniałem nazwy, ale to taka mega paczka do wyboru do koloru z modów + kilka swoich) do BG:EE i BG2:EE, obie gry działają bez zarzutów nie licząc linii dialogowych dzięki niektórym modom są po angielsku (bo sam mod jest po ang. xd)
No i tutaj jest moje pytanie, słyszałem ze nowa część BG łączy obie części, ale w jaki sposób ?? Czy na moje gotowe gry z modami moge jakoś zainstalować ten nową część ??
Jeśli nie, to czyli w takim razie mógłbym to zainstalować na gotowe gry, ale bez modów ??
0
Comments
Z instalacją możesz mieć natomiast problem. Na stronie Beamdoga nawet nie kupisz samego dodatku jeśli nie masz tam kupionej podstawki (ich instalator jest tak zrobiony, że pobiera jedynkę od razu z dodatkiem). Wersja steamowa ma inną strukturę plików, więc pewnie też nie będzie kompatybilna z wydaniem pudełkowym. Co do wersji z GOGa to trudno mi powiedzieć, nie miałem z nią styczności.
Natomiast jeżeli chodzi o mody to z tego co pisali na angielskim forum dodatek za bardzo się z nimi nie lubi w chwili obecnej. Efekt jest taki, że u niektórych występuje sporo bugów i błędów (łącznie z sypaniem się gry), więc modowanie SoD to loteria.
Szczerze mówiąc, nie wiem czy to działa, ponieważ kodów w dodatku nie próbowałem używać.
Pozdrawiam,
Krwawy Joe
https://www.youtube.com/channel/UCfjgduCq5DaNEr1WheqOgyg