Skip to content

identyfikacja przedmiotów oraz zaklęcia /Identify of items and magic words

bachnaifybachnaify Member Posts: 1
Witam. Gram w Baldur's Gate i mam taki problem, że nie wiem jak identyfikować przedmioty. Nijak nie mogę tego zrobić. Ponadto nie mogę (gram na poziomie Insane) uczyć się słów magicznych. Książka jest pusta. Ma ktoś jakieś rady ?

In English:

Hello. I'm playing Baldur's Gate and I have a problem. I don't know how to identify items. I can't do that.
I can't also learn magic words. The books of magic words is empty (i'm playing on insane diffculty) Any ideas what can I do ?

Comments

• CahirCahir Member, Moderator, Translator (NDA) Posts: 2,819
    @bachnify, żeby identyfikować przedmioty musisz mieć w ekwipunku zwój Identyfikacji albo też mieć zapamiętany czar Identyfikacja. Wtedy w opisie przedmiotu masz dodatkową opcję "Identyfikuj".
    Jeśli nie spełniasz żadnego z tych warunków (np. grasz magiem specjalistą, który nie może rzucać zaklęć ze szkoły Poznania) możesz identyfikować przedmioty w sklepach (klikając w ikonę znaku zapytania).
  • KrwawyJoeKrwawyJoe Member Posts: 16
    Musisz w księdze zaklęć zapamiętać czar Identyfikacja, wtedy będzie on dostępny w pasku zadań w skrócie dotyczącym magii, oraz gdy klikniesz prawym na niezidentyfikowany przedmiot w ekwipunku pojawi się opcja identyfikacji tego przedmiotu poprzez czar lub zwój z czarem, jeśli taki posiadasz.

Pozdrawiam,
    Krwawy Joe
    https://www.youtube.com/channel/UCfjgduCq5DaNEr1WheqOgyg
Sign In or Register to comment.