Witam Po kilku rozmowach Nerra chce iść do Enklawy Adoya, do dziennika dodaje zadanie i uaktualnia się mapa. Błąd polega na tym, że na mapie wspomniana enklawa się nie pojawia... Czy jest jakiś sposób aby naprawić to zadanie ?
@Topher85 nie wiem co to za błąd, ale możesz przenieść się na tę lokację za pośrednictwem konsoli. Aby to zrobić musisz najpierw ją aktywować w pliku LUA, a potem wpisać w grze kod pozwalający przeskakiwać między obszarami. Ciebie interesuje OH2000, czyli Adoy's Enclave.
Krok po kroku:
1. W swoich dokumentach znajdź folder Baldur's Gate Enhanced Edition 2. Otwórz za pomocą notatnika plik baldur.lua 3. Dopisz na samym dole SetPrivateProfileString('Program Options','Debug Mode','1') 4. Zapisz zmiany i zamknij baldur.lua 5. Uruchom grę i wczytaj swój zapis 6. Wciśnij jednocześnie CTRL+spacja 7. W okienku, które się pojawi wpisz C:MoveToArea("OH2000") i wciśnij enter 8. Drużyna powinna pojawić się w Adoy's Enclave
Nie wiem tylko w którym miejscu tej lokacji drużyna się pojawi. Wg scenariusza zaczynasz w dolnym lewym rogu, ale posługując się powyższym kodem możesz wylądować gdzieś w górnej części. Niemniej nie powinno to być problematyczne i zadanie Neery poprowadzisz już od tego momentu dalej.
Comments
Krok po kroku:
1. W swoich dokumentach znajdź folder Baldur's Gate Enhanced Edition
2. Otwórz za pomocą notatnika plik baldur.lua
3. Dopisz na samym dole SetPrivateProfileString('Program Options','Debug Mode','1')
4. Zapisz zmiany i zamknij baldur.lua
5. Uruchom grę i wczytaj swój zapis
6. Wciśnij jednocześnie CTRL+spacja
7. W okienku, które się pojawi wpisz C:MoveToArea("OH2000") i wciśnij enter
8. Drużyna powinna pojawić się w Adoy's Enclave
Nie wiem tylko w którym miejscu tej lokacji drużyna się pojawi. Wg scenariusza zaczynasz w dolnym lewym rogu, ale posługując się powyższym kodem możesz wylądować gdzieś w górnej części. Niemniej nie powinno to być problematyczne i zadanie Neery poprowadzisz już od tego momentu dalej.