Skip to content

BG2 EE Wersja Steam - Bug questa z Solaufein-em

Razzor2142Razzor2142 Member Posts: 1
edited February 2017 in Polski
Witam, tak jak napisałem w tytule, wystąpił u mnie błąd z zadaniem ratowania mrocznej elfki Faere.

Solaufein nie przybywa na miejsce spotkania i nie mogę ruszyć fabuły do przodu, chyba, że wytnę wszystkich w pień lecz wtedy stracę masę PD.

czytałem na forum, że trzeba użyć konsoli i troszkę "pokodzić" problem w tym, że gram rozgrywkę multiplayer i konsola nie działa.

bardzo prosił bym o pomoc, jeżeli trzeba będzie dorzucić jakieś pliki chętnie podeślę.

Pozdrawiam - Razzor

PS. Sam robię gry, i nie wiem jak z gry która działała x lat temu można zrobić grę która działa jak wersja alpha.. nie mieści mi się to w głowie, tym bardziej, że Bugdog chyba nie ma zamiaru naprawiać problemów ze swoją grą..

Comments

• RadnonRadnon Member, Translator (NDA) Posts: 218
    Wygląda na to, że jedyny sposób na rozwiązanie tego problemu bez użycia konsoli to wczytanie starszego save'a (zapewne przed rozpoczęciem questa lub nawet przed wejściem do miasta drowów) i nadzieja, że tym razem skrypt odpowiednio załapie.

Ewentualnie pomóc mogłaby zabawa zmiennymi przy użyciu jednego z programów do modyfikowania zapisanych stanów gry, ale w tym wypadku wypowiedzieć musi się ktoś lepiej obeznany z tymi aplikacjami.

Natomiast jeżeli chodzi o stan techniczny edycji rozszerzonych to, w porównaniu z tym co się działo podczas premiery odświeżonej jedynki, teraz jest naprawdę doskonale.
  • SilvarenSilvaren Member Posts: 178

PS. Sam robię gry, i nie wiem jak z gry która działała x lat temu można zrobić grę która działa jak wersja alpha.. nie mieści mi się to w głowie, tym bardziej, że Bugdog chyba nie ma zamiaru naprawiać problemów ze swoją grą..

Nie jestem pewien jak było w okolicy premiery, ale obecnie BG II EE wygląda jak super spatchowana gra w porównaniu do wersji alpha od takiego studia jak CD Projekt Red czy Bethesda, kiedy grałem w ich ostatnie, głośne tytuły.

Według zapewnień CM studia Beamdog, nowy patch jest w drodze.

Sign In or Register to comment.