BG:EE na tablet
Witam! Nie zauważyłem nigdzie takiego tematu, więc ja zacznę dyskusję na ten temat. Pojawiła się u mnie możliwość zdobycia tabletu, jednak nie jest to IPad ... I tu właśnie nasuwa się moje pytanie. Czy będę mógł odpalić BG:EE wieczorami w łóżku na tablecie z niższej półki, czy jednak wieczorki będę musiał spędzać przy blaszaku? (kupno IPada nie wchodzi w grę) :P
0
Comments
Baldur został zapowiedziany póki co tylko na iPady. Wersja na inne tablety (te z systemem Android) jest podobno tworzona, ale jeszcze nie ogłoszono jej daty premiery - TBA (To Be Annoucement - do ogłoszenia). Trzeba uzbroić się w cierpliwość i obserwować newsy. Co do samych wymagań gry na tablety to też jeszcze nie wiadomo. Krążą wieści, że nie powinny być one zbyt wysokie.
Ja sam na weekendzie będę prawdopodobnie już miał Sony Xperię Tablet S i również z miłą chęcią pograłbym na takim tablecie. :P
P.S. Wszystkie rozważania na temat wersji "androidowej" znajdziesz tutaj: http://forum.baldursgate.com/categories/android
Jeżeli tak to niestety, ale raczej nie zdam relacji z tego jak gra się na tablecie Chyba, że będzie w jakiejś bardzo promocyjnej cenie.
Teraz na mi pad 4 wszystko smiga. Nie wyobrazam sobie grac przykuty do myszy, klawiatury i monitora w jedynie slusznej siedzacej pozycji.