Romanse - czy będzie równouprawnienie karłów?
![hajimodottir](https://forums.beamdog.com/uploads/userpics/953/nJN7ZDUTHM77L.jpg)
in Polski
Dzień dobry wieczór,
Czy wiadomo komuś o rasowych ograniczeniach romansowych w BG:EE? Myślałem o rozpoczęciu gry niziołkiem i pomyślałem, że fajnie byłoby jakowyś romans zawiązać. Czy są jakieś rasy, które nie mogą mieć romansu?
W BG2 romanse był zastrzeżone tylko dla nielicznych ras - ludzie, elfy, pół-elfy i chyba jeszcze coś. Pamiętam jak grałem krasnoludem i wkurzałem się że żadna dziołcha do mnie nie gada. Po fakcie się dowiedziałem, że krasnoludów nikt nie kocha i nie ma dla nich romansów. Dopiero mod pomógł.
Dzięki za pomoc.
Czy wiadomo komuś o rasowych ograniczeniach romansowych w BG:EE? Myślałem o rozpoczęciu gry niziołkiem i pomyślałem, że fajnie byłoby jakowyś romans zawiązać. Czy są jakieś rasy, które nie mogą mieć romansu?
W BG2 romanse był zastrzeżone tylko dla nielicznych ras - ludzie, elfy, pół-elfy i chyba jeszcze coś. Pamiętam jak grałem krasnoludem i wkurzałem się że żadna dziołcha do mnie nie gada. Po fakcie się dowiedziałem, że krasnoludów nikt nie kocha i nie ma dla nich romansów. Dopiero mod pomógł.
Dzięki za pomoc.
1
Comments
Z próbą zagadania samoistnie niestety Panowie " nie mają mi nic do powiedzenia"
Mój romans z Neerą też się przyciął w V rozdziale. (na razie zwiedzam mapę przed pójściem do Wrót).
Odnośnie półorka ciekawe jest to, że ma wyższą charyzme niż mnich człowiek
@Shee jeszcze pytanko, rozumiem, że Ty masz obydwu Panów w drużynie i wszystko "styka"?
Nie mniej nadal czekam na jakąś ściągę z dialogów albo podpowiedzi....
Ściąga by się przydała, może spoiler @cherrycoke2l ?
Mam jeszcze jedno pytanko, grasz charakterem dobrym czy złym? Bo może to też ma wpływ, ja mam dobry.
Gdzieś tam w netcie wywaliło mi że romans z Dornem zależy od naszych statystyk, ale było to dość niejasno napisane i sama nie wiem czy to prawda....
Może ktoś będzie mógł już nieco więcej na ten temat powiedzieć.
@cherrycoke2l dołączam się do prośby...poproszę ten spoiler ściagę również