Są, jak narazie natknąłem się na 2: 1 w ekwipunku Neery (klejnoty), drugi do kupienia u Thalantyra (na zachód od Beregostu w "Wysokim Żywopłocie"), (mikstury)
brakuje chyba tuby na zwoje, co jak co ale przy 3 magach naprawdę się przydaje po za tym poprzednie dwie wydają się być bezdenne, albo nie osiągnąłem limitu.
Hej, mam kilka pytań odnośnie bg2 ee, być może ktoś będzie w stanie pomóc. 1. czy towary raz sprzedane kupcowi pozostaną w jego asortymencie dopóki ich nie odkupię (lub ukradnę jeżeli się da)? 2. gdzie można w sposób bezpieczny składować przedmioty? Czy każda skrzynka itp. zapewnia tego typu komfort? 3. wiem, że w bg 2 tob były dwie torby przechowywania (czarowięzy + saradush). Czy ee zwiększa tę liczbę?
1. Tak, ale nie jestem pewien jak by to było w przypadku Ribalda na Targu Przygód, bo to jedyny sklep, który otrzymuje "dostawę" po opuszczeniu Podmroku. 2. Teoretycznie w każdej skrzyni. Kiedyś zostawiałem przedmioty w skrzyni koło wejścia na zaplecze Miedzianego Diademu, ale w EE jeszcze tego nie robiłem. 3. Tu niestety nie pomogę, bo pierwszy raz przechodzę dwójkę w wersji EE.
1. Tak, ale nie jestem pewien jak by to było w przypadku Ribalda na Targu Przygód, bo to jedyny sklep, który otrzymuje "dostawę" po opuszczeniu Podmroku. 2. Teoretycznie w każdej skrzyni. Kiedyś zostawiałem przedmioty w skrzyni koło wejścia na zaplecze Miedzianego Diademu, ale w EE jeszcze tego nie robiłem. 3. Tu niestety nie pomogę, bo pierwszy raz przechodzę dwójkę w wersji EE.
Dodanie tych pojemniczków do Baldur's Gate jak i powiększenie zapasów strzał i innych pocisków znacznie ułatwia i uprzyjemnia rozgrywkę :P Jeden z lepszych nowości jakie Beamdog wprowadził do pierwszego Baldura
Comments
\
mam kilka pytań odnośnie bg2 ee, być może ktoś będzie w stanie pomóc.
1. czy towary raz sprzedane kupcowi pozostaną w jego asortymencie dopóki ich nie odkupię (lub ukradnę jeżeli się da)?
2. gdzie można w sposób bezpieczny składować przedmioty? Czy każda skrzynka itp. zapewnia tego typu komfort?
3. wiem, że w bg 2 tob były dwie torby przechowywania (czarowięzy + saradush). Czy ee zwiększa tę liczbę?
Z góry dziękuję za info.
2. Teoretycznie w każdej skrzyni. Kiedyś zostawiałem przedmioty w skrzyni koło wejścia na zaplecze Miedzianego Diademu, ale w EE jeszcze tego nie robiłem.
3. Tu niestety nie pomogę, bo pierwszy raz przechodzę dwójkę w wersji EE.
Pozdrawiam,
Krwawy Joe
https://www.youtube.com/channel/UCfjgduCq5DaNEr1WheqOgyg