Skip to content

Znikający kursor

FajosFajos Member Posts: 1
Witam, nie znalazłem nigdzie takiego wątku. W karcie ekwipunku, przy każdej próbie przeniesienia strzał znika mi kursor. Robiłem szereg prób i eksperymentów i problem dotyczy jedynie strzał, a występuje za każdym razem, także po załadowaniu kołczanów muszę restartować grę. Trochę denerwujące... Miał ktoś taki problem, albo ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?

Comments

• cherrycoke2lcherrycoke2l Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
    @Fajos alt+enter próbowałeś?
  • GriegGrieg Member Posts: 507
    edited December 2012
    w opcjach grafiki wyłącz drugą opcję oprócz fullscreen (jesli grasz w angielską wersję opcja się nazywa Hardware cursor... ) jeśli po polsku to może przy tej opcji nic nie pisać lub pisac sprzętowy kursor myszy

kiedy już wyłączysz tą nienazwaną opcję to w pełnym ekranie gra nie powinna mieć problemów z kursorem

tu znajdziesz tlk obecnie nowe z m.in. tłumaczeniem nazwy tej opcji graficznej: http://dl.dropbox.com/u/87796468/BGEE_01_12_2012_12_00.zip
    a tu możesz zaglądać po kolejne aktualizacje: http://forum.baldursgate.com/discussion/7359/co-zrobic-by-miec-dubbing-w-bgee/p1

Edit: dzięki cherrycoke21 za szybką aktualizację:]
  • cherrycoke2lcherrycoke2l Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
    @Fajos, @Grieg Jak zainstalujecie nowego tlka, to będzie nazwa opcji
  • RademenesRademenes Member Posts: 12
    tak to znowu ja ....
    Mam pytanie skopiowalem gre na lapka zeby pograc w robocie i tu nie moge pobrac przez BGEE tego patcha ( na znikający kursor) caly czas mi sprawdza jest jakas opcja na to ? a resetowalem ustawienia BGEE tak zeby bylo ok .
    edited December 2012
    @Rademenes niektórzy doradzają by usunąć 766.beam i 766.status z folderu data z folderu z grą (najlepiej przetestować przez wycięcie i jak nie pomoże to wkleić z powrotem te 2 pliki), albo jest też opcja repair install, reset registration (przycisk w prawym dolnym rogu instalatora BG:EE), może pomoże z aktualizacją. Choć przyznam się nie wiem, którą opcję dokładniej Ci doradzić.
  • RademenesRademenes Member Posts: 12
    juz pobiera ,zapomnialem ze w pracy niektore porty sa poblokowane , trzeba pokombinowac bylo
  • FajosFajos Member Posts: 1
    @cherrycoke2l, @Grieg w oknie faktycznie jest kursor. W przypadku powrotu do trybu pełnoekranowego znów znika... A co zrobić jeśli ktoś w opcjach grafiki ma tylko jedną opcję i jest nią full screen (lub też Vollbild, bo gram po niemiecku :D )?
    @Fajos Musisz odpalić Luncher BG:EE lub jeśli korzystałeś z klienta beamdog to jego odpalić a następnie zaktualizować się powinno samo lub po kliknięciu aktualizuj. Bo ta opcja została dodana do gry w aktualizacji z 30.11.2012.
Sign In or Register to comment.