Skip to content

Frame rate

NikdoNikdo Member Posts: 40
Chápu, že to může být pro někoho vopruz, že se opět vytahuje toto téma, ale jsem bezradný, potřebuji pomoc!
Nedávno (ještě s patchem 2014) jsem si stáhl (nebo zkopíroval) z tohoto fóra nějaký baldur.ini (frame rate tam byl tuším normálně 30) a hra mi šlapala nádherně.
Po nějaké době nehrání jsem reinstaloval na 1.2.0. a opět je hra nehratelně pomalá, framerate "60" nepomáhá a správný baldur.ini buď nemohu najít, nebo na tento patch nepasuje. :(:(:(

Už to hledám celý den. Chtěl bych si zahrát.

Comments

  • NikdoNikdo Member Posts: 40
    Hele, tak jsem dal vlastnosti a hodil tam v kompatibilitě spustit s rozlišením 640x480 a normálně to fofrovalo. Ovšem v tomto rozlišení se nedá hrát. Nedalo by se do .ini nějak vepsat 800x600? V malým okně to taky běží relativně krásně.
  • sarethsareth Member Posts: 54
    edited November 2013
    C:\Users\meno používatela\Documents\Baldur's Gate - Enhanced Edition\Baldur.ini

    Súbor otvor vo WordPade a prepíš :
    "'Program Options', 'Maximum Frame Rate', '30',"
    na "'Program Options', 'Maximum Frame Rate', '60',".

    Iné som nikdy nemenil, prípadne skús môj ini súbor.
    http://uloz.to/x2xjU36z/baldur-ini
    Post edited by sareth on
  • NikdoNikdo Member Posts: 40
    sareth:
    Díky, ale to přepisování maxima v mém případě nikdy nefungovalo... S tím tvým .ini se mi to taky neopravilo :(, ale díky za snahu.

    Snad pomůže reinstalace windowsů, třeba je to kvůli nějakému stupidnímu viru.
  • sarethsareth Member Posts: 54
    Akú máš grafickú kartu? Ešte skús nové drivery.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    Kvůli viru to absolutně nemůže být, to je úplná blbost. Od verze 1.2 je nějaký jiný renderer, takže je možný, že to prostě nezvládá tvoje grafická karta. Vyzkoušel jsi tu hodnotu snížit? Nastav to na 25, třeba to pomůže, když bude ten framerate nižší.
  • NikdoNikdo Member Posts: 40
    To je fakt pakárna! Oni vezmou hru z roku 98 a udělají z ní hru, kterou nelze rozběhnout na grafárně z roku 2010 (?zhruba?). Windows přeinstalován a pořád a pořád... Stejně se mi ani ten upravený interface v posledním patchi nelíbí!
  • NikdoNikdo Member Posts: 40
    Když kliknu na vlastnosti a v kompatibilitě si zaškrtnu "Spustit s rozlišením 640x480", tak hra běží rychle. Ale v tomto rozlišení se přeci nedá hrát. Bohužel tam není chlívek, ve kterém bych mohl zaškrtnout 1024x768 :(. Nevíte někdo, jak bych mohl nastavit BGEE rozlišení? To by nejspíš vyřešilo můj problém.
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    V BGEE rozlišení nastavovat nejde. Nastavuje se automaticky na maximum, co zvládá monitor. Vyzkoušel jsi snížit ten framerate na 25, jak jsem psal?
  • NikdoNikdo Member Posts: 40
    PJ_Trewor:
    Ještě před tím, než jsi to psal. Nakonec jsem to vyřešil tak, že si vždycky nastavím celý počítač na 1024x768 a pak teprv spustím BGEE. Na mém 1920x1080 monitoru to sice vypadá vyloženě blbě, ale...
Sign In or Register to comment.