Skip to content

Prosím o pomoc. Jsem nováček

wilsgwilsg Member Posts: 2
BG2 jsem hrál před mnoha lety, ale nikdy jsem to nedohrál. Rozhodl jsem se to změnit, ale moc se v tom nevyznám. Byl bych rád za každou dobrou radu, třeba jaká postava je nejzábavnější (včera jsem si udělal Mnicha, ale ten mě moc nebaví). Dál by mě zajímalo optimální složení skupiny. Přemýšlím, že si udělám paladina, tak absolutně nevím, co za povolání by měl mít zbytek družiny. A také prosím o vysvětlení toho multipovolání. Hlavně mi prosím napište jména těch NPC, které by se ke mně hodili, kdybych si založil toho paladina (a který paladin by byl nejlepší). Díky za rady

Comments

  • irendieirendie Member Posts: 421
    Tož, za nejzábavnější mi sice přijdou kouzlící postavy, ale jelikož máš spoustu NPC, tak je prakticky jedno co si založíš.

    Paladin je podle mne fajn. Narvi mu body do obouručáku.
    Ohledně kitu: všechny sou fajn. Kavalíra nejde ovládnout, zastrašit ani otrávit. Inkvisitor zase nejde držet a ovládnout a ještě k tomu umí odstranění magie, který se hodně hodí, ačkoliv ve GB2 seženeš meč co t odělá při zásahu. Undead hunter je zase imunní proti držení a vysátí levelu - to proti vysátí levelu je podle mne fajn, ale ostatní kity mi přijdou mírně lepší.

    Multipovolání ti dovoluje mít schopnosti několika povolání zároveň s prakticky všema výhodama i nevýhodama. Např. NPC Jan Jansen je kouzelník/zloděj - může nosit zbraně a zbroje zloděje, používat schopnosti zloděje, kouzlit mágský kouzla, ale jakmile nasadí zbroj a ne róbu tak nemůže kouzlit.
    Jedinej problém je rozdělování XP mezi obě (popř. 3) povolání, takže je ta postava pak na menším levelu, než by byl specialista. Ale u postavy se 2 povoláníma to ještě de.

    Pro první hru BG2 bych ti doporučil mit celou družinu (všech 6 postav).
    Zloděj: Já osobně vždy beru Jana Jansena - má skvělý hlášky, jako zloděj je skvělej a ještě navíc umí obstojně kouzlit. A ještě navíc nemá zlý přesvědčení.
    Kouzelník: Snseš-li v družině zlouna, tak naber Edwina. Jinak použitelná je Aerie (klerik/mág). Já osobně používám Nalii - neni sice tak dobrá jak Edwin, ale nepotřebuješ nic extra.
    Klerik/Druid (prostě léčitel): Pokud vezmeš Jana a Aeirii tak máš vystaráno - máš ze dvou postav dva ucházející kouzelníky, jednoho skvělýho zloděje a fajn klerika. Pokud nevezmeš Aerii, tak jako léčitele vem buď Jaheiru, nebo (pokud ti nevadí zloun v družině) tak Viconii (což je nejlepší klerik ve hře).

    Tím získáš základ družiny, se kterym už de obstojně hrát. Pak by to chtělo ještě jednoho bojovníka navíc (dvě sekačky na blízko se vždycky hoděj).
    Tam je výběr velkej, ale chceš-li si užít rozhovory a máš Jana tak vem Minsca - ty dva se spolu uplně skvěle bavěj. Ale to je jen můj tip, udělej si to jakchceš.

    Jako šestou postavu buď střídej všechny co potkáš, udělej u nich jejich úkol a pak je vyhoď, nebo si dober prakticky kohokoliv kdo se ti bude hodit (to zjistíš celkem rychle a jednoduše, jaký schopnosti ti nejvíc chyběj a který nejvíc využiješ).



    Klidně se ptej dál, ale nechce se mi vypisovat víc tipů, který už tu možná někde jsou, když se na ně přímo neptáš :smile:
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Dohrál jsi Baldurs Gate 1? Jestli ne, tak doporučuju dohrát nejdřív to.
  • wilsgwilsg Member Posts: 2
    Paráda, zatím díky za info.

    V partě mám Minsca, Jaheiru, Yoshima, Viconii, Edwina a sebe (paladina). Plánuju že si vezmu Imoen za Yoshima, až nastane ten čas. Akorát mi Jaheira přijde trošku zbytečna... Může takto ta parta fungovat nebo někoho vyhodit? A ještě k té partě by mě zajímalo, jelikož tam mám 2 zlé postavy, jak se dá snížit reputace. Nechcu aby mi Viconia a Edwin utekli kvůli vysoké reputaci, akorát nevím jak to snížit.

    Ještě bych se htěl zeptat, jestli jde nějak udělat ůkol s Planární koulí, když nemám v partě Valygara? Quest mám zadaný, ale nevím jestli to vůbec pujde splnit.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    Viconie dobře poslouží jako léčitel místo Jaheiry. Snižování reputace je vopruz. Prostě si občas vyhlídni nějakýho nevinýho občana a sejmi ho.
  • Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    paladin je dobra volba, v bg2 muzes najit velmi silny mec, ktery muze mit jen paladin, postavy ber podle toho jak ti jsou sympaticke, na nejake lepsi/horsi se vykasli, to tady zas tolik nefunguje, kazda postava je unikat
Sign In or Register to comment.