Gra po sieci
Czytając ostatnie posty wpadłem na pomysł, aby można było się umówić jak za starych dobrych lat na odpalenie przygody z BG po internecie, w tym temacie można by umówić się z innymi na grę na przykład poprzez hamachi.
Dla usystematyzowania można by określić kiedy miałoby się czas na granie i w taki sposób zebrać osoby do drużyny.
Jeśli ma ktoś jakiś lepszy pomysł to pisać.
Dla usystematyzowania można by określić kiedy miałoby się czas na granie i w taki sposób zebrać osoby do drużyny.
Jeśli ma ktoś jakiś lepszy pomysł to pisać.
2
Comments
1. Na hamachi? Trzeba dobrze skonfigurować...
2. Jestem za ale w surowego z dodatkiem... bez modów.
3. Kwestia graczy, i kto jaką klasą.
4. Lider, którego wszyscy będą słuchać. Ja się nie piszę na to. Więc jakąś mądrą propozycję podajcie.
I jeszcze kwestia czasu...
2. Jak najbardziej za, nie przywykłem do grania z modami, a nie chciałbym uczyć się pewnych elementów od nowa.
3. Gnom iluzjonista, jeśli chodzi o mnie. Opcjonalnie mogę dwuklasować na kapłana/iluzjonistę.
4. Liderem powinien być ten, który posiada dużą charyzmę. Nie chodzi tu tylko o kupowanie, ale niektóre rozmowy rozpoczynane są przez NPC-ów. Trzeba być na to przygotowanym. Lider będzie stał w pierwszej linii, więc raczej nie postać magiczna.
Ja mam teraz dość dużo czasu na graniu, są to głównie wieczory.
Dodatkowo można by utworzyć konferencję na Skype, aby można było komunikować się między sobą.
Obecność Skype nie wpływa na płynność gry.
Trzeba poczekać aż wypowiedzą się wszyscy chętni.
Co do skype nie jestem przekonany. Chat powinien wystarczyć. Ale jeśli większość będzie chciała to ok.
Moja postać: elf, łowca, atak z dystansu, w razie czego obrona dla maga.
Bo mnie tak ciągnie teraz do Baldura, że jak za niedługo nie zaczniemy, to zacznę grać sam
1.Lazaryta - weekendy, a w tygodniu zależy od tego na którą zmianę do pracy - po 15 lub po 23