Ulubiona postać
powerfulally
Member Posts: 261
Jeśli mielibyście wybrać JEDNĄ ulubioną postać z całej sagi BG, kto by to był?
0
Comments
A tak to zdecydowania Valygar, jego historia, charakter, dla mnie najlepsza postać w sadze.
Damn, wybrać jedną postać jest ciężko. Chyba jednak postawię na prostoduszność Minsca, on jest w pewnym sensie "ikoną" BG. Chociaż uwielbiałem trollowanie Jana Jansena w ToB, kiedy zwracał się do Sarevoka per Billy (o ile dobrze pamiętam)
Co tam przeszkody pokroju Irenicusa czy Łodziei z Cienia - zwiazać się z taką kobietą i jeszcze utrzymać strzempy godności wobec swojej własnej osoby - to dopiero sztuka!
A Imoen mnie wkurzała z tym swoim dziecinnym głosikiem i dziwnym akcentem.
Ulubione połączenie : Kensai/Mag, Minsc, Korgan, Keldorn/ w TOB Sarevok, Viconia, Jan. Na potrzeby questów postaci odłączało się Keldorna, a grając z modami zastępowałem go Solaufienem po czym w TOB Sarevok wskakiwał za Korgana.
...VICONIA! ;]
Innymi postaciami, które uwielbiam są Korgan Krwawy Topór i Edwin Odeseiron ;] Do Minsca w BGII nigdy nie miałem cierpliwości. A to pewnie dlatego, że w polskiej wersji gry podłożono mu strasznie przesterowany głos. Jak on coś gadał, to się bałem że mi głośniki sfajczy :P
I Ewdin - zarówno w 1 jaki w 2 - uwielbiam jego sarkazm - ten jad sączący się z ust - majstersztyk - "Proszę mi nie przeszkadzać, gdy spiskuję, by cię obalić!"
W BGII koniecznością był mod pozwalający na romans z Edwinem - spotkanie z jego mamusią to był to. (tak, jako kobieta lubiłam romanse i nie wstydzę się tego)
i naprawdę ciężko mi wybrać między nimi...
W dwójce chyba jednak Jan Jansen. No tak, zawsze na początku po przyłączeniu fanatycznej Jaheiry ginęła u mnie w nie tak niewyjaśnionych okolicznościach, takich jak samotna walka z hordą wroga. Khalid zawsze szybko otrząsał się z tragedii i no cóż... służba nie drużba .