Nie wiem gdzie wyjeżdżasz, ale mam doświadczenie z netem w chińskich akademikach dla obcokrajowców i wygląda to źle. Jeśli niczego się nie dowiem i będę musiał zaryzykować to pewnie to zrobię, później najwyżej będę ssał 3 dni :P
@Dargorad Na początku też tak myślałem. Ale zauważ, ze większość ludzi z dawnego BI siedzi teraz w Obsidianie czy innych Bethesdach. Ale może coś z tego wyjdzie. Jeżeli w firmie będą młodzi ludzie zakochani w RPGach, które przechodzili jako nastolatkowie, to kto wie, może czeka na nas duchowy następca Tormenta? Oby, bo straszna posucha na rynku jeżeli chodzi o staroszkolne RPG.
Fudan Daxue w Szanghaju, hmm wcześniej byłem tylko na Tajwanie i z netem w akademiku nie było zbyt rózowo... ale zawsze można iść do jednej z tych popularnych kafejek z szybkim netem i zgrać na pendriva
Crono, ja jadę do Qingdao Univ. Wcześniej byłem rok w Zhengzhou Univ (stolica Henanu) i tam tylko strony chińskie jako tako działały (Youku, Tudou itp.), strony na zagranicznych serwach muliły jak nie wiem. Zrobiłem już pre-purchasa, może jakoś pójdzie. Jeśli mówisz, że na Tajwanie nie było różowo to jestem zaskoczony, myślałem, że chociaż tam mają wysokie standardy. Dla mnie Tajwan za gorący, a miasta takie jak Shanghai za drogie, Qingdao słyszałem, że jest w porząsiu, może nawet uda się jakiegoś multiplayera uskutecznić w BG:EE :P
hiroshi z tym Tajwanem to wszystko zależy gdzie.. mieszkałem na Chung-Hsing daxue w Taichung i Shifan daxue w Kaohsiung, w pierwszym net był wolniutki w drugim znośny (zagraniczne strony działały w miarę normalnie) warto zauważyć że tam jak i na większości uniwerków tajwańskich nie ma oddzielnego akademika dla obcokrajowców i normalnie mieszkaliśmy z cała zgraja studentów. Wiem że Szanghaj jest droższy ale na szczęście jadę z pełnym stypendium . Co do multi to jeśli to tylko będzie możliwe bardzo chętnie :P
@Lucky Ha, też właśnie gram w Skyrima Ale jakoś mi się dłuży i zacząłem odświeżać Gothica 2. A Baldura to odświeżyłem sobie w te wakacje już dwa razy każdą część więc mam dość. Do 3o listopada powinno wystarczyć
Mi się poprzednio Skyrim trochę dłużył, grałem wojem - Nordem i rozwinąłem niemal wszystko na 100, pokonałem kogo miałem pokonać by później już mi się nie chciało chodzić po świecie. Więc teraz zacząłem grać inną postacią i rozwijam magię, ciekawie się gra a wątku głównego nie zamierzam ruszać
Ja też głównego nie ruszam, bo potem mi się jakoś odechciewa grać. Ale teraz próbuje grać z modami, jakoś nigdy nie próbowałem i robi się ciekawie, ale wciąż czuję niedosyt fabuły. Dlatego uruchomiłem Gothica. Ale od czasu zdania matury mam prawdziwie RPGowe wakacje. Najpierw Morrowind, gothic 1, Torment, NWN2 z dodatkami, BG1,2 teraz Skyrim i Gothic 2... Jeszcze tylko mi Icewind Dale brakuje ale niestety nie posiadam.
Hahaha, no ba:D ale tylko do przyszłej środy potem harówka na studiach. A Icewind Dale... chciałem kupić ostatnio, ale cała kasa poszła na promocje na Steam i BG:EE. Kiedyś kupię, teraz czasu i tak nie będę miał więc mi się nie śpieszy.
@gumisiwo Ostatnio kupiłam w TESCO Icewind Dale 1, 2 + dodatki ("Saga Icewind Dale", tak nazywała się płyta) za niecałe 14 złotych xD Też jestem po maturze i mam długie wakacje, właściwie już koniec, bo od jutra mam zajęcia^^
Od jutra masz zajęcia? Zaraz pomyśle, że też studiujesz w Poznaniu ;P
Ja tam też czas spokojnie znajdę. Jak na razie wychodzi, ze przynajmniej przez pierwszy miesiąc każdy piątek wolny, więc czasu powinno wystarczyć i na naukę, i na przyjemności
Comments
Dla mnie Tajwan za gorący, a miasta takie jak Shanghai za drogie, Qingdao słyszałem, że jest w porząsiu, może nawet uda się jakiegoś multiplayera uskutecznić w BG:EE :P
Od jutra masz zajęcia? Zaraz pomyśle, że też studiujesz w Poznaniu ;P
A IWD kupię sobie jak dostanę stype