Udźwiękowienie wersji polskiej BG:EE
cherrycoke2l
Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
Dostałem wiadomość od Andrea Colombo z trzema opcjami co do możliwości udźwiękowienia BG:EE.
Objaśnienia:
Stara zawartość – wszystko to, co w oryginalnym BG1
Nowa zawartość – to, co dodali w BG:EE
Opcje do wyboru:
1) Stara zawartość – dźwięk polski; nowa zawartość – wszystko po angielsku
2) Stara zawartość – dźwięk polski; nowa zawartość – wyciszona Ta opcja została już wybrana
3) Stara zawartość – dźwięk polski; nowa zawartość – po angielsku; nowe dźwięki głównego bohatera wyciszone
Pytam jeszcze o możliwość jakiegoś haczyka w opcjach do wyciszania, ale pewnie się nie będzie dało. Po drugie chcę się jeszcze zorientować, w jaki sposób wyglądałoby to wyciszanie od strony technicznej, aby przygotować paczkę dla osób, którym nie spodoba się Wasz wybór.
Proszę o wypowiadanie się co do preferowanej przez Was opcji
W przypadku braku odpowiedzi domniemuję opcję 2)
Objaśnienia:
Stara zawartość – wszystko to, co w oryginalnym BG1
Nowa zawartość – to, co dodali w BG:EE
Opcje do wyboru:
1) Stara zawartość – dźwięk polski; nowa zawartość – wszystko po angielsku
2) Stara zawartość – dźwięk polski; nowa zawartość – wyciszona Ta opcja została już wybrana
3) Stara zawartość – dźwięk polski; nowa zawartość – po angielsku; nowe dźwięki głównego bohatera wyciszone
Pytam jeszcze o możliwość jakiegoś haczyka w opcjach do wyciszania, ale pewnie się nie będzie dało. Po drugie chcę się jeszcze zorientować, w jaki sposób wyglądałoby to wyciszanie od strony technicznej, aby przygotować paczkę dla osób, którym nie spodoba się Wasz wybór.
Proszę o wypowiadanie się co do preferowanej przez Was opcji
W przypadku braku odpowiedzi domniemuję opcję 2)
Post edited by cherrycoke2l on
0
Comments
Lepiej słyszeć dialog po angielsku niż nie słyszeć go w ogóle. Jak ktoś nie rozumie ma napisy po polsku.
Niestety, jest dupokracja więc jak coś to się dostosuje.
Mój argument za 2) przedstawił wyżej @gumisiwo.
PS: Może od razu daj te pliki od cutscenki, które przygotowała kiedyś jakaś zacna osoba, niestety zapomniałem nicka, ale wartą pochwały robotę zrobiła.
2) Stara zawartość – dźwięk polski; nowa zawartość – wyciszona
Niestety dwa linki wygasły, a mi się nie przechowała kopia, którą kiedyś ściągnąłem, może @Yasioo, @Etamin, @Grieg mają i by użyczyli, jak nie to musi sobie beamdog poradzić sam :P
(Przerywnik z Gorionem)