Przeniesienie postaci do BG2 pytanie (nie jak zaimportować)
WItam, mam takie pytanie czy przenosząc postać z BG1:EE to ew. BG2:EE (oczywiście jak wyjdzie) to czy wszystkie parametry zostaną przeniesione. Pytam dlatego, że mój główny bohater (mag uczeń smoka czy jakoś tak) ma tylko 1 pkt kondycji .... Przyzywałem chowańca i nie doczytałem, że jak chowaniec zginie to tracę na stałe 1 pkt kondycji. I 2 pytanie czy da się jakoś z konsoli podnieść poziom kondycji ? (przez moją głupotę muszę trochę pocheatować).
0
Comments
Torba termiczna na napoje, mikstura kondycji non-stop i jazda. Jeszcze jakby szło się uzależnić...
http://scratchpad.wikia.com/wiki/Baldur's_Gate_II_Item_Codes
to:
BOOK03
Tak na przyszłość, keeper jest bardzo intuicyjny ściągasz otwierasz save, zmieniasz co chcesz, zapisujesz.
@cherrycoke2l
Hehe dobre to
@viader
dzięki za info
Co do 1 punktu kondycji i uzależnienie od eliksirów,to racja, ciekawa opcja jak na maga,ale bardziej bym myślała o nekromancie w takim przypadku. Ponoć właśnie te złe moce bardzo wyniszczają ciało,człowiek się starzeje albo staje lich'em jeśli jest na tyle potężny?
W AD&D 2nd wyglądało to trochę inaczej, ale w tej edycji w ogóle nie było spójnej mechaniki dotyczącej zarazem potworów i postaci graczy.