Dobra, już ok. Po prostu zrobiłem tam drugie konto i wysłałem tego gifta. A tak w ogóle to Beamdog powinno ten cały system ulepszyć i dodać opcje jak na Steamie czyli dostajemy prezent i możemy go rozpakować albo przekazać dalej. Ale i tak ciesze się, że już mam BG na koncie
Napisz do użytkownika @Nathan po angielsku, że zakupiłeś BGEE, podaj mu swój nick na forum, oraz adres mailowy podany na Beamdogu (żeby mógł sprawdzić). To instrukcja postępowania w przypadku gdy nie masz odznaki już kilka dni a chcesz mieć.
Skoro można kupić grę w postaci prezentu - to może ktoś mógłby wystawić na Allegro parę sztuk BG:EE dla osób bez kart kredytowych czy PayPala? Ja chętnie odkupię, a pewnie nie będę jedyny.
Pre-Order daje nam wyłącznie zniżkę i odznakę na forum A samą grę będzie można ściągnąć przez specjalny program Beamdog, który można pobrać z tego miejsca - http://www.beamdog.com/about/us (download the Beamdog Client po prawej stronie)
Jeżeli ktoś nadal ma problem z kupnem to mogę pomóc. Po prostu można mi wysłać kasę na paypala (albo dłuższa opcja - na normalne konto a ja wtedy wysyłam dalej na paypala) i kupuje dla Was gifta Pisać na PW, to pomogę.
Witajcie, ja też zakupiłem pre-ordera. Na przyszłość polecam wszystkim PayPal, bo to niewymowna wygoda w zakupach online (szczególnie z zagranicznych sklepów), a założenie konta nie jest takie trudne. Po drugie też czekam na odznakę, ale z tego co widzę nie jestem sam i się wreszcie doczekam
A jeśli chodzi o gift - to mam w ten sposób, że Baldur pojawia mi się zarówno w moich grach, jak i w zakładce prezentów. I nie wiem czy to oznacza, że mogę faktycznie podarować grę komuś innemu, bo nie kupowałem dwóch egzemplarzy.
A jeśli chodzi o gift - to mam w ten sposób, że Baldur pojawia mi się zarówno w moich grach, jak i w zakładce prezentów. I nie wiem czy to oznacza, że mogę faktycznie podarować grę komuś innemu, bo nie kupowałem dwóch egzemplarzy.
Wydaje mi się, że to oznacza rzeczywiście dwa egzemplarze. u mnie na koncie na początku miałem problem, bo przez przypadek zaznaczyłem, że kupuje jako prezent. I musiałem zrobić nowe konto, bo nie było opcji obdarowania siebie. I teraz mam grę wyłącznie w My Games. Więc myślę, że masz szczęście. Na próbę możesz założyć inne konto, wysłać gifta, i jeżeli się uda i będziesz miał Baldura na obydwu kontach, jedno komusz oddasz, bądż sprzedaż.
Wow, @gumisiwo serio nie masz? To w takim razie widać ewidentnie różnicę i faktycznie wygląda to na powielenie zakupu żeby komuś dać drugi egzemplarz prezent. Dziwne tylko jest to, że jeden ma, a drugi nie ma oO
Że niby pod koniec dali taką promocję? Możliwe, ale byłoby o tym głośno, a Michals też ma. @Michals - kiedy kupowałeś pre-ordera? Ewentualnie po ilości ludzi można by wykluczyć błąd Beamdoga.
Tak jak użytkownik Lucky kupiłem grę przez Paypala.Jest przez to wygodnie,parę kliknięć i mamy już grę kupioną.Nie trzeba mieć pieniędzy na koncie Paypala,wystarczy przypisać do niego kartę kredytową\płatniczą.
Też mam grę u siebie i w giftach, chociaż kupowałem jedną kopię. Jest to albo błąd, albo tak jest w przepadku każdej "nieużywanej" pozycji. Jeśli zagramy, powinna z giftów zniknąć.
@Bercik Tak faktycznie może być, choć nie tłumaczyłoby to faktu, że część osób ma grę jedynie w zakładce 'my games'. Tak czy inaczej poczekam z tym giftem do momentu ściągnięcia. No chyba, że potwierdzi się wersja z prawidłowym zdublowaniem gry, wtedy sprezentuję grę wcześniej.
Comments
ja też zakupiłem pre-ordera. Na przyszłość polecam wszystkim PayPal, bo to niewymowna wygoda w zakupach online (szczególnie z zagranicznych sklepów), a założenie konta nie jest takie trudne. Po drugie też czekam na odznakę, ale z tego co widzę nie jestem sam i się wreszcie doczekam
"Beamdog lets you gift games to friends. Any games that you have purchased multiple copies of will show up here so you can give them to a friend."
Trochę tam ze składnią coś mi nie tak, ale jak byk, że co kupiłem, można dać.