W zeszłym roku, kiedy ogłaszano prace nad Baldurami Oster snuł dość ambitne plany odświeżenia Icewindów, Tormenta a być może nawet stworzenia trzeciej części BG. Od tamtej pory sporo czasu i same zapowiedzi stały się znacznie bardziej skromne. W tej chwili tak naprawdę nie wiemy co obecnie planuje studio poza wydawaniem kolejnych łatek do obu części gry. Trudno też powiedzieć jak wygląda strona formalno-prawna innych gier opartych o Infinite.
Krótko mówiąc w tej chwili nie znamy żadnych konkretów, choć temat od czasu do czasu pojawia się na anglojęzycznym forum.
też tak myślę że jakby mieli odświeżać IWD to rozwinęliby je tak jak BG.EE (dodali pod klasy wiecej portretów, itp ) co wyszłoby grze na +. Ja osobiście chciałbym zobaczyć Tormenta HD, gra po prostu miażdży . Trzeba czekać jeszcze do 2014 bo szykuje się na rok RPG
2014 będzie istnym żniwobraniem - Might and Magic X, Elder Scroll Online, Wiedźmin 3, Diablo III: Żniwiarz Dusz, Project Eternity etc. Ja bym osobiście wolałbym by zamiast kolejnej Enhanced Edition skupili się na doszlifowaniu Baldurów. Miejmy nadzieję, że za rok wszystkie mod, patche i tłumaczenie już wyjdą zwieńczone Baldurs Gate: Enhanced Edition Trilogy
Comments
Krótko mówiąc w tej chwili nie znamy żadnych konkretów, choć temat od czasu do czasu pojawia się na anglojęzycznym forum.
Ja bym osobiście wolałbym by zamiast kolejnej Enhanced Edition skupili się na doszlifowaniu Baldurów. Miejmy nadzieję, że za rok wszystkie mod, patche i tłumaczenie już wyjdą zwieńczone Baldurs Gate: Enhanced Edition Trilogy