Pytania
Witam!
1. Mam zamiar kupić BG:EE, lecz zastanawiam się czy to dobry pomysł. Podobno gra cały czas ma jakieś bugi. Jeśli tak to jakie, i czy nie przeszkadzają one mocno w grze? Czy nowe przygody są warte zagrania? Czytałem że to Black Pits to nic specjalnego. A jak jest z nowymi przygodami i postaciami? (czy tego mnicha, półorka i dzikiego maga trzeba dokupywać, po na taką informację również się natknąłem).
2. Czy w BG II spolszczenie jest już zrobione na maksa (planuję kupić wersję na Steam) - tekst + dubbing? Zastanawia mnie co tak naprawdę zostało tam poprawione. Grafika na screenach jak dla mnie wygląda bez zmian, ale podobno są nowe przygody. Dobre aby? Czy jest może możliwość importu postaci z poprzednich części? Czy na Steamie są osiągnięcia do gry (wiem że to śmieszne, ale lubię czuć się doceniony).
Bardzo mnie interesuje jak wygląda sprawa z multi (próbowałem grać kiedyś ze znajomymi z windows 7 przez hamachi, to była jakaś tragedia. Ogromne lagi, długie ładowanie gry, wywalanie. Pograliśmy godzinę i stwierdziliśmy, że to nie ma sensu).
Dzięki za odpowiedzi,
Pozdro
1. Mam zamiar kupić BG:EE, lecz zastanawiam się czy to dobry pomysł. Podobno gra cały czas ma jakieś bugi. Jeśli tak to jakie, i czy nie przeszkadzają one mocno w grze? Czy nowe przygody są warte zagrania? Czytałem że to Black Pits to nic specjalnego. A jak jest z nowymi przygodami i postaciami? (czy tego mnicha, półorka i dzikiego maga trzeba dokupywać, po na taką informację również się natknąłem).
2. Czy w BG II spolszczenie jest już zrobione na maksa (planuję kupić wersję na Steam) - tekst + dubbing? Zastanawia mnie co tak naprawdę zostało tam poprawione. Grafika na screenach jak dla mnie wygląda bez zmian, ale podobno są nowe przygody. Dobre aby? Czy jest może możliwość importu postaci z poprzednich części? Czy na Steamie są osiągnięcia do gry (wiem że to śmieszne, ale lubię czuć się doceniony).
Bardzo mnie interesuje jak wygląda sprawa z multi (próbowałem grać kiedyś ze znajomymi z windows 7 przez hamachi, to była jakaś tragedia. Ogromne lagi, długie ładowanie gry, wywalanie. Pograliśmy godzinę i stwierdziliśmy, że to nie ma sensu).
Dzięki za odpowiedzi,
Pozdro
0
Comments
Ad 2. Co do tłumaczenia w planach jest zrobienie pełnego polskiego tłumaczenia tekstów, ale z dubbingu miałbyś tylko to, co było już zrobione w ramach wydania CDP. Prace nad tłumaczeniem trwają. Z tego co kiedyś czytałem achievementów na Steam nie ma ani nie będzie, choć nie mogę teraz tego poprawić.
według mnie nie ma już poważnych błędów w grze, niedługo wyjdzie kolejny patch z poprawkami
Czy w BG2 EE także można zdobyć od Kangaxxa dwa pierścienie ? Ponieważ próbuje mu ukraść go tuż przed walką Yoshimo i mu sie nie udaje choć wypijam dwie butelki złodziejskiego mistrzostwa to wyskakuje mi cel nie posiada przedmiotów godnych kieszonkowca o twych umiejętnościach ? Czy da sie to zrobić Jan jansenem czy w ogóle sie nie da tego zrobić ?
PS - A w ogóle jest możliwe od razu wpakować się do czarowięzów uratować Imoen i zrobić potem po kolei z nią reszte zadań jak Wzgórza wichrowych włóczni czy wzgórza Umar da się to osiągnąć czy już po uraotwaniu Imoen wyjściu z podmroku tych zadań już nie można wykonać ? Proszę was o rady wiem że dużo tych pytań ale chciałbym wiedzieć jak najlepiej wybrać drogę albo jakie możliwości mogę obrać bo szczerze chciałbym wiecej zadań zaliczyć już z Imoen w końcu siostre ma się jedną :P
W ten sposób instaluj wszystkie mody.
Oto link: http://crpg.insi.pl/baldurs-gate-2/talia-mnogich-rzeczy/1138a