Skip to content

Game Hanging and Crashing on Intro Video

FochmarcFochmarc Member Posts: 2
edited June 2014 in BG:EE Bugs (v1.2)
Behavior: Game hangs and requires closing through Task Manager when loading the intro movie.

Additional information that might help: Launcher works fine. Tutorial loads correctly, allows selection of character, dialogue works fine, etc. The problem occurs when clicking "Baldur's Gate", to enter New Game/Load Game/Etc screen. Screen immediately goes black and enters "Not Responding..." status. Same when clicking Black Pits. This is a fresh install, no mods (or even custom portraits). Windows 7, 64-bit, Intel i5 with an nVidia Geforce 440 graphics card.

Expected behavior: When clicking "Baldur's Gate", game should enter New Game/Load Game/Options screen.
Post edited by Fochmarc on

Comments

  • TressetTresset Member, Moderator Posts: 8,227
    @Dee Do you have any advice?
  • IsayaIsaya Member, Translator (NDA) Posts: 752
    Somebody reported something similar on Android and it seems it was caused by the inability to play the movies proprely.
    Disable videos as explained in this topic and see if you can workaround the issue.

    Since you have a dual graphic configuration, you may start by following advices from this topic to enforce using the nVidia card when the game is launched.
    TressetCrevsDaak
  • FochmarcFochmarc Member Posts: 2
    Isaya said:

    Somebody reported something similar on Android and it seems it was caused by the inability to play the movies proprely.
    Disable videos as explained in this topic and see if you can workaround the issue.

    Since you have a dual graphic configuration, you may start by following advices from this topic to enforce using the nVidia card when the game is launched.

    Forcing the videos to not play worked! Everything's good now. Thanks!
Sign In or Register to comment.