a ciekawe czy beda pozmieniane takie rzeczy jak: - w BG1 dodawalo losowa ilosc HP przy levelowaniu, czy bedzie jak w BG2 ze od razu max, - w BG2 zestaw strzal to 40 a w BG1 20, ktora wersja bedzie w BG EE - nie wiem sam czy dobrze bede pisal, w BG1 byla szansa na nienauczenie sie czaru ze zwoju, w BG2 zawsze sie udawalo, w EE jak bedzie?
Ja też zawsze miałam problem z Korganem, na szczęście odejście z drużyny było losowe, więc wystarczyło wczytać save'a i często zapisywać grę...
To nie było losowe, Korgan opuści drużynę jeżeli wzrośnie nasza reputacja, bodajże powyżej 16 punktów. Owszem zapisywanie i wczytywanie gry, niekiedy opóźniało to zdarzenia. Niestety w mojej grze doszedłem do takiego momentu, że zaraz po wczytaniu saveów od razu opuszczał drużynę.
@luz U mnie to działało, nigdy nie miałam tak, że ktokolwiek odchodził po wczytaniu save'u. Wyjątkiem w BG I był Minsc, ale przekroczyłam wtedy limit czasowy na dojście do twierdzy xD
Z tego co czytałem, to zmianiom mają ulec 'wszelkie niedogodności w trakcie gry'. Ja przez to rozumiem właśnie zwiększenie liczny strzał na jeden kwadrat, albo możliwość grupowania klejnotów. Przynajmniej mam taką nadzieję
wydaje mi się ze jeśli chodzi o BG EE to zmian jest dość sporo, lepsza grafa, dwie bronie, itp to są dość znaczące sprawy, ale jeśli chodzi o BG2 EE to będzie raczej kosmetyka. BG EE opłaca się kupić bo to będzie coś naprawdę nowego ale BG2 EE to już chyba będzie odsmażony kotlet. co myślicie?
Poza trzema nowymi npc z BG:EE mam nadzieje, ze w BG2:EE dodadzą kilku starych npc z BG1. Do tego kilka lokacji na świeżym powietrzu było by miłą odmianą. W BG1 bardzo mi się podobało, że dużo spacerowało się na powietrzu, w BG2 większość lokacji jest w mieście, w lochach itp. Ale swoją drogą ciekawe co zrobi overhaul, poczekamy, zobaczymy.
@gaxxx Trochę się z Tobą zgadzam. Ale jeśli kontynuują wątki nowych NPC z jedynki w dwójce... Do tego może jeszcze jakieś nowe zadania, to nawet się opłaca. No i dostosowanie do większych rozdzielczości, na tym najbardziej mi zależy, bo jak gram na moim laptopie, który ma rozdzielczość 1360x768 to w grze mam raptem połowę obrazu (przez wielkie czarne belki po obu stronach) Co wcale mi nie przeszkodziło w przejściu BG2 w te wakacje dwa razy hehe. Ale mimo wszystko chciałbym w końcu pograć w pełnym komforcie.
Ja się boje, ze mi nawet ten rok nie starczy do zagrania się w BG:EE W wakacje przeszedłem BG po dwa razy każdą część, a co to dopiero będzie z odnowioną A jeśli chodzi o DLC to mam nadzieje, ze nawet jeśli będą płatne to nie wyskoczą z ceną powyżej $2-3 za jakąś przygodę. No i mogliby jakieś przedmioty za darmo od czasu do czasu rzucać.
mnie jakoś BGee2 nawet w połowie tak nie interesuje jak BGee i wolałbym nawet żeby od razu zajeli sie robieniem BG3 i zrobili go jak najlepiej wydali jak trzeba w pieknym pudełeczku itd
Ciekawe jak bedzie wyglądała sprawa z DLC. Przechodzimy całą grę, zabijamy bossa, oglądamy filmik końcowy i co dalej? Ściągam nową przygode z DLC i w którym momencie wznawiam gre? I od którego momentu przygoda przeniesie się do BG2: EE? Od zabicia bossa, czy import save z dowolnego miejsca?
Chciałbym żeby dodali nowe lokacje (jakieś bardziej "egzotyczne" jak np. miasto Drowów), nowych bohaterów, NPCów, romanse, dialogi i przedmioty (czyli taki standard), ale też zbalansowali niektóre walki i poprawili wyszukiwanie ścieżek przez bohaterów (o ile to możliwe), bo z tego co pamiętam to czasami potrafili chodzić "na około" i zacinać się w różnych dziwnych miejscach.
Ja liczę na: 1. nowe przedmioty, błagam , niech dodadzą oko vekny, żeby jeszcze bardziej dopieścić naszego maga 2. Exp za otwieranie zamków , niektóre mody wprowadzały taki bajer 3. Dopracowanie systemu gildii 4. nowe lokacje , dziwne skrytki w stylu diament w drzewie jak to miało miejsce w BG1 5. nowe potwory , bossowie 6. zdjęty limit poziomów 7. oby działały stare mody na tej nowej konwersji, typu the darkest day 8. Więcej czarów 9. Grimuary 10. ZWIĘKSZONY POZIOM TRUDNOŚĆI , coś w stylu tactics mod dla odważnych, zwykły , najtrudniejszy poziom to małe miki 11. opcja jakiejś lepszej krwawej łaźni 12. stagowanie strzał w jednym okienku 13. Więcej smoków do ubicia 14. Niech nic nie ruszają w twierdzy strażnika 15. Uciszenie " przed wyruszeniem w droge " i ograniczenie do napisu 16. Kuriosan ze swoją przegiętą kataną (tactics mod) 17. Mięsny jeż , kostur Natanka 18. humor 19. więcej pogadanek od Elministra, przydałaby się jakaś postać która by opowiadała jakieś legendy z pierwszej części, np. o zacnym bohaterze co rozwalił swojego brata i uratował świat ;p 20. Jakiś ogarnięty złodziej który nie odchodzi w połowie gry 21. Item Upgrade 22. Jeszcze szybsze wczytywanie lokacji 23. Możliwość zmiany poziomu trudności w grze a nie w jakimś osobnym okienku
Nie jestem zwolennikiem romansów z BG 2 ale fakt kobiety mogły by dostać romans z Valygarem obecne w modach, przydało więcej lokacji leśnych tak jak w BG 1 w 2 wygląda słabo, więcej przedmiotów kaptury dla magów czy łotrzyków, szaty dla mnichów, co zwiększenia trudności nie jestem casualem no ale niektóre starcia w tactics mod są przesadzone podobnie w accession jak kto lubi.
Comments
Ja też zawsze miałam problem z Korganem, na szczęście odejście z drużyny było losowe, więc wystarczyło wczytać save'a i często zapisywać grę...
- w BG1 dodawalo losowa ilosc HP przy levelowaniu, czy bedzie jak w BG2 ze od razu max,
- w BG2 zestaw strzal to 40 a w BG1 20, ktora wersja bedzie w BG EE
- nie wiem sam czy dobrze bede pisal, w BG1 byla szansa na nienauczenie sie czaru ze zwoju, w BG2 zawsze sie udawalo, w EE jak bedzie?
Długo trzeba będzie czekać
Przechodzimy całą grę, zabijamy bossa, oglądamy filmik końcowy i co dalej? Ściągam nową przygode z DLC i w którym momencie wznawiam gre?
I od którego momentu przygoda przeniesie się do BG2: EE? Od zabicia bossa, czy import save z dowolnego miejsca?
1. nowe przedmioty, błagam , niech dodadzą oko vekny, żeby jeszcze bardziej dopieścić naszego maga
2. Exp za otwieranie zamków , niektóre mody wprowadzały taki bajer
3. Dopracowanie systemu gildii
4. nowe lokacje , dziwne skrytki w stylu diament w drzewie jak to miało miejsce w BG1
5. nowe potwory , bossowie
6. zdjęty limit poziomów
7. oby działały stare mody na tej nowej konwersji, typu the darkest day
8. Więcej czarów
9. Grimuary
10. ZWIĘKSZONY POZIOM TRUDNOŚĆI , coś w stylu tactics mod dla odważnych, zwykły , najtrudniejszy poziom to małe miki
11. opcja jakiejś lepszej krwawej łaźni
12. stagowanie strzał w jednym okienku
13. Więcej smoków do ubicia
14. Niech nic nie ruszają w twierdzy strażnika
15. Uciszenie " przed wyruszeniem w droge " i ograniczenie do napisu
16. Kuriosan ze swoją przegiętą kataną (tactics mod)
17. Mięsny jeż , kostur Natanka
18. humor
19. więcej pogadanek od Elministra, przydałaby się jakaś postać która by opowiadała jakieś legendy z pierwszej części, np. o zacnym bohaterze co rozwalił swojego brata i uratował świat ;p
20. Jakiś ogarnięty złodziej który nie odchodzi w połowie gry
21. Item Upgrade
22. Jeszcze szybsze wczytywanie lokacji
23. Możliwość zmiany poziomu trudności w grze a nie w jakimś osobnym okienku