Pytasz o zamówienie pre-ordera na peceta? Wchodzisz na stronę Beamdog ( http://www.beamdog.com/products/baldurs-gate-enhanced-edition ) i klikasz w "Buy now for 17,99$", a potem postępujesz zgodnie z tym, co ci tam napiszą. Płaci się kartą kredytową. Gdy ja płaciłem (ok. 1,5 tygodnia temu), to po przeliczeniu wyszło prawie równo 60 złotych (kurs był ok. 3,32 zł za 1 dolara).
Szkoda tego przesunięcia, tym bardziej, że to aż 2,5 miesiąca. Mam nadzieję, że w tym czasie poprawią wygląd interfejsu, bo te kolory (niebieski + złote przyciski) jakoś mi się nie podobają.
@lukpep Myślę, że raczej przystosowują silnik do współpracy z różnymi platformami, więc dostosowanie rozdzielczości gry do natywnej ekranu nie powinno być dużym problemem. @Wielki_Kloc Aktualny kurs waluty USD znajdziesz na stronie swojego banku, w moim przypadku (mBank), tak jak pisałem w temacie "zakup poprzez Beamdog" z konta ściągnęło dokładnie 57,69zł, więc chyba nic dodatkowo nie jest pobierane.
@lukpep Mi nic nie pobierało, a kupowałem już dwa razy (raz dla @Viader) i w każdym przypadku ciągnęło 57 z groszami. W przypadku kupowania na Steamie tak samo. Pobiera tyle ile ma pobrać. Za to na przykład nie które banki liczą sobie kasę za przesył na paypala, np 2 złote w przypadku Alior Sync.
to najwidoczniej przy paypalu oplata jest pobierana od kwoty odbieranej - korzystam czasem z moneybookers (skrila) / paypala do rozliczen z osobami spoza kraju i pamietam wlasnie ze jeden z nich pobiera prowizje ode mnie jak przelewam srodki - a drugi od osoby do ktorej przelewam. Mniejsza o to
W paypal zazwyczaj oplate (ok. 5% kwoty) placi ten kto dostaje przelew (zakladka "Purchase"). Jednak jak sie wybierze zakladke "Personal" to wtedy oplate placi wysylajacy przelew. Trzeba na to uwazac.
Jako nowa na forum zadam pytanie: będzie można kupić u nas angielską wersję, czy jak przy Skyrimie będę się musiała gimnastykować?
Nie cierpię tego - fajnie, że tłumaczą (jeśli robią to dobrze) i dubbingują (jeśli robią to dobrze), ale dlaczego tyle problemów (znowu: Skyrim, mam chyba jakieś frustracje) z dostaniem oryginału?
pewnie bez napisów i dubbingu też się da przejść, ale byłoby pusto. Będziesz mogła wybrać dowolną wersję językową dla napisów i dla dubbingu (z dostępnych),
Haha! Myślałam o podpisach do tekstu mówionego (nie wiem czemu). Jeśli będę mogła ustawić sobie angielski tekst (pisany i mówiony), to nie mam żadnych zastrzeżeń!
Mam WSPANIAŁE NOWINY! Pogramy w BG:EE wcześniej. Oster ogłosił, że premiera będzie wcześniej niż zapowiedziany wcześniej 30 listopada. Na PC pogramy już......
Wszystko fajnie, ale ja będę całkiem 'happy' jak ogłoszą też BG2 EE, głupio by było jakby tylko 1 cześć była w EE. Trzymam za to kciuki. Już sama zapowiedź BG EE była dla mnie czymś genialnym.
Co do zakupu online to przeczytaj temat forum.baldursgate.com/discussion/2589/zakup-poprzez-beamdog A co zyskasz? Obecnie jedynie odznakę na forum i możliwość wcześniejszego załadowania gry, by w momencie premiery mieć już prawie całość ściągniętą i od razu zacząć grać. No chyba, że znowu przełożą datę i kolejny obiecany prezent będzie. Jakbyś wcześniej zamawiał, to miałbyś upust 2$, jakiś dodatek (ze względu właśnie na przesunięcie premiery), a niektórzy dostali drugą kopię gry do sprezentowania komuś, ale to był chyba błąd systemu i to chwilowy.
A propo, też mam BG EE w giftable games i wysłałem dla sprawdzenia maila żonie. Co sie okazuje, mail od razu wylądował w spamie z tematem someone likes you! od sales oO Gdybym ja dostał takiego maila to bez oglądania go, wylądowałby w koszu
Comments
Płaci się kartą kredytową. Gdy ja płaciłem (ok. 1,5 tygodnia temu), to po przeliczeniu wyszło prawie równo 60 złotych (kurs był ok. 3,32 zł za 1 dolara).
Szkoda tego przesunięcia, tym bardziej, że to aż 2,5 miesiąca. Mam nadzieję, że w tym czasie poprawią wygląd interfejsu, bo te kolory (niebieski + złote przyciski) jakoś mi się nie podobają.
Myślę, że raczej przystosowują silnik do współpracy z różnymi platformami, więc dostosowanie rozdzielczości gry do natywnej ekranu nie powinno być dużym problemem.
@Wielki_Kloc
Aktualny kurs waluty USD znajdziesz na stronie swojego banku, w moim przypadku (mBank), tak jak pisałem w temacie "zakup poprzez Beamdog" z konta ściągnęło dokładnie 57,69zł, więc chyba nic dodatkowo nie jest pobierane.
Jednak jak sie wybierze zakladke "Personal" to wtedy oplate placi wysylajacy przelew. Trzeba na to uwazac.
Nie cierpię tego - fajnie, że tłumaczą (jeśli robią to dobrze) i dubbingują (jeśli robią to dobrze), ale dlaczego tyle problemów (znowu: Skyrim, mam chyba jakieś frustracje) z dostaniem oryginału?
A poza tym, to nie chcę żadnych napisów i żadnego dubbingu :P Chcem oryginał!
28 listopada!
http://www.pcgamer.com/2012/11/02/baldurs-gate-enhanced-edition-points-sword-at-november-28-release/
http://forum.baldursgate.com/discussion/577/announcing-baldurs-gate-enhanced-edition/p1
Sorki za robienie zamętu, jestem tu nowy i jeszcze nie zdążyłem zajrzeć na inne części forum.
http://www.beamdog.com/products/baldurs-gate-enhanced-edition
jest dalej data 30.11
A co zyskasz? Obecnie jedynie odznakę na forum i możliwość wcześniejszego załadowania gry, by w momencie premiery mieć już prawie całość ściągniętą i od razu zacząć grać.
No chyba, że znowu przełożą datę i kolejny obiecany prezent będzie. Jakbyś wcześniej zamawiał, to miałbyś upust 2$, jakiś dodatek (ze względu właśnie na przesunięcie premiery), a niektórzy dostali drugą kopię gry do sprezentowania komuś, ale to był chyba błąd systemu i to chwilowy.
Co sie okazuje, mail od razu wylądował w spamie z tematem someone likes you! od sales oO
Gdybym ja dostał takiego maila to bez oglądania go, wylądowałby w koszu