Premiera BGee przesunieta na 30 listopada
Nie wiem czy juz czytaliscie email od Beamdog, ale premiera gry jest przesunieta na 30 listopada.
Troche szkoda, bo juz odliczalem godziny, ale z drugiej strony jakby mialy byc jakies bledy w grze to lepiej zaczekac i grac bez bledow.
Osoby ktore kupile gre na pre-order dostana "male cos" - ciekawe co to bedzie
Troche szkoda, bo juz odliczalem godziny, ale z drugiej strony jakby mialy byc jakies bledy w grze to lepiej zaczekac i grac bez bledow.
Osoby ktore kupile gre na pre-order dostana "male cos" - ciekawe co to bedzie
Post edited by cherrycoke2l on
1
Comments
"Our delay is 100% the fault of Penny Arcade. They advised us against shipping against Borderlands 2 in the comic, so we listened ;-) "
Szkoda, na początku były hasła by czekać na lato 2012 z BG, a teraz okazuje się, że to prawie zima będzie...
Marketingowo nie jest to dobre posunięcie. Pierwszy termin miał być latem, gdzie obiecywano że we wakacje będziemy mogli grać, potem 18 września. a teraz przesunięcie terminu ponad 2 miesiące na 4 dni przed premierą pokazuje że ekipa ma kolejne wyzwania, albo ma poważny problem z określeniem swoich możliwości czasowych. Sami wiemy jak bardzo a gra jest rozbudowana, przy jej tworzeniu ekipa też się przeliczyła i musiała zrezygnować z wielu pomysłów. Jeśli uzasadnienie jest szczere to dostaniemy grę lepszą bardziej dopracowaną ( co w dzisiejszych czasach jest rzadkością pamiętam jak Ubi soft jak wydał w terminie assasin creed II nie wyrobił się z dwoma rozdziałami, które po premierze sprzedał jako dodatkowo płatne DLC ). Wolę takie podejście że termin przesuwamy i gę polepszamy. Jeśli Overhaul Games jednak nie stanie na wysokości zadania i za kolejne miesiące da nam coś co będzie tylko liftem gry, to większość graczy raczej nie kupi dwójki. To jest poważne wyzwanie w czasach gdzie grę przechodzi się w weekend. Trzymam kciuki i nastawiam się na spotkanie z Baldurem w okolicach świątecznej choinki licząc że dostanę dodatkowe DLC za pre ordera.
pierwszy post wiec sie przywitam Trafilem to jako wielki fan serii, poczytalem i stanalem przed dylematem, ktory moze pomozecie mi rozwiac.
Czy zakupic preorder? 2.5 miesieczna obsuwa pare dni przed premiera nie wrozy dobrze... skoro przesuniecie jest tak duze to spowodowane zostalo czyms powazanym co na pewno nie wyniklo by kilka dni przed premiera gdzie raczej dogrywa sie kwestie logistyczne juz tylko. Dlaczego wiec tak pozno poinformowali spolecznosc?
do tego amataorzy wspolpracujacy przy tlumaczeniu, brak pewnosci czy premiera bedzie odrazu w PL, niepewne kwestie synchronizacji zapisow (chcialem nabyc wersje na PC i iPada)... moze nie przesledzilem wszystkim tematow i jest cos co mnie uspokoi i przekona do preordera?
Pozdrawiam
ps. "Czas na odrobinę chamstwa i brutalności" ;-)
Neera: Greetings, brave adventurers!
Minsc: Że co?
Swoją drogą ciekawe czym będzie to "coś ekstra". Mam nadzieję, że twórcy nie pójdą w stronę obecnych bonusów za preorder (dodatkowe skórki postaci itp), których i tak większość graczy nie używa.
PS. niech bedzie ze zostalem przekonany - zlozylem pre-ordera