Po pierwsze to mi się nie podoba, że jest możliwość, że BP będą osobną opcją gry. Bardzo, ale to bardzo liczyłem na to, że podczas grania w "BG1" będzie można gdzieś zejść do Podmroku. W sumie to dalej mam taką nadzieję.
No właśnie, czy padła gdzieś informacja, że Black Pits będą jedynie oddzielnym modułem? Widziałem screena z menu, ale to chyba nie jest jeszcze równoznaczne z tym, że lokacji nie będzie w normalnej grze.
Co do samej koncepcji takie areny to na razie nie jestem jakoś specjalnie zachwycony. Po głównym fabularnym rozszerzeniu gry spodziewałem się czegoś innego niż seria kilkanastu potyczek. Oczywiście możliwe, że wrzucono tam jakąś ciekawą historię, ale na poziomie koncepcyjnym nie wygląda to zbyt dobrze.
Jasne, ale po prostu przez dłuższy czas wydawało mi się, że pod hasłem "stand-alone" rozumieją wątek poboczny (w rodzaju Twierdzy Gnolli, szkoły Ulcastera czy Twierdzy Durlaga) a nie oddzielny "moduł" gry. Niemniej już się doczytałem jak to ma wyglądać, dzięki.
szkoda, że tak zrobili. No cóż, żeby tylko tak z BG2 nie zrobili, tylko więcej nowości dodali. A co do Black Pits, gdzieś to czytałem, że ma to być na zasadzie wywalczania sobie drogi na powierzchnię. Kompletujesz drużynę i jazda.
kompletuje drużynę no ok, ale ta drużyna rozpoczyna rzecz bez itemów czy ma je zupełnie podstawowe? a no i mam nadzieje ze procz walk są tez jakies zadania tam do zrobienia, ps :jest to calkowicie niezrozumiałe dlaczego oddzielili to od BG, co im to szkodzi?. kompletnie nie rozumiem idei jaka sie za tym kryje.. chyba każdy wolałby zeby black pits było częścią gry, żeby można było używać itemow z gry , żeby mozna było tam rozwijac swoje postacie
Jestem tylko ciekawy jakimi postaciami będzie można w to grać, czy zaimportowanymi z własnej gry, czy można będzie tworzyć na nowo, czy będą zupełnie nowe postacie do przyłączenia (ale o tym byłoby chyba głośno) i czy będzie jakakolwiek większa fabuła wokół tego.
wchodzisz w katalog gry data/lang/movies/blackpit klikasz prawym i otwórz przez mediaplayer clasic musisz mieć calitecodec pack i oglądasz tak samo jak wszystkie filmy z katalogów
Aaaaaa, jestem fanem tych nowych filmików. W porównaniu z nimi, te stare, jeszcze z tymi ludźmi dziwnymi to anachronizm. Jestem urzeczony i fajnie, że ręczny artwork, klimatu dodaje, piękne i baśniowe.
Gwoli ścisłości - mam filmików w katalogu 10 i chyba żaden z nich nie jest z black pits.
A mi za bardzo te nowe filmiki sie nie podobaja. Wiekszosc z nich to przesuwany obrazek w wysokiej rozdzelczosci. Koncowy filmik jest lekko uciety niz oryginal Ale tak naprawde nie filmiki sa w tej grze wazne wiec moga byc.
Spodziewam sie fajnych i trudnych taktycznie walk. Ważne żeby w czasie walki myśleć i znać mechanikę gry! Liczę że nie zawiodę się na nowej zawartości gry!
Muszę sprawdzić ten filmik z BP, jestem szalenie ciekaw, a nie przewiduję, że na samym początku rzucę się na tę przygodę do Podmroku, raczej na normalną rozgrywkę.
Fakt - oby przyłożyli się i to wszystko poprawili. Chyba wolałbym by premierę przesunęli, a nie wydawali wadliwy produkt (co i na ich reputacji się odbije).
Byłby rwetes niemiłosierny gdyby przesunęli tę 28listopadową premierę jeszcze w czasie, pytanie czy mniejszy czy większy od tego, który jest teraz. Dobrze, że gra poszła, teraz - jak to zwykle - docieranie.
Byłby. Po prostu ja osobiście bardziej byłbym zadowolony otrzymując w pełni działający produkt w który mogę zagrać. Dlatego też często siadam do gier np. miesiąc po premierze jak twórcy stworzą tyle patchy, by nie było problemów z grą :P Teraz zrobię podobnie. Poczekam sobie, aż dostanę info, że wszystko jest w miarę Ok i dopiero zacznę.
Mi ogólnie gra działa poprawinie, żadnych problemów, ale nie zmienia to faktu że produkt wudług mnie nie warty swojej ceny i tylu nerwów, interface jest genialny a reszta to coś w stylu odgrzanego kotleta. Za darmo moźna sobie normalne bg zmodowac ładnie może grafika toszkę gorsza ale działac będzie bez zarzutu
Comments
Co do samej koncepcji takie areny to na razie nie jestem jakoś specjalnie zachwycony. Po głównym fabularnym rozszerzeniu gry spodziewałem się czegoś innego niż seria kilkanastu potyczek. Oczywiście możliwe, że wrzucono tam jakąś ciekawą historię, ale na poziomie koncepcyjnym nie wygląda to zbyt dobrze.
ps :jest to calkowicie niezrozumiałe dlaczego oddzielili to od BG, co im to szkodzi?.
kompletnie nie rozumiem idei jaka sie za tym kryje..
chyba każdy wolałby zeby black pits było częścią gry, żeby można było używać itemow z gry , żeby mozna było tam rozwijac swoje postacie
Gwoli ścisłości - mam filmików w katalogu 10 i chyba żaden z nich nie jest z black pits.
Ale tak naprawde nie filmiki sa w tej grze wazne wiec moga byc.
Teraz zrobię podobnie. Poczekam sobie, aż dostanę info, że wszystko jest w miarę Ok i dopiero zacznę.