Skip to content

Black Pits

wojtekwojtek Member Posts: 311
Zachęcam do pisania czego się spodziewamy i co już wiemy o wyżej wymienionej przygodzie znanej jako "adventure X".
«13

Comments

• LuckyLucky Member Posts: 645
    Po pierwsze to mi się nie podoba, że jest możliwość, że BP będą osobną opcją gry. Bardzo, ale to bardzo liczyłem na to, że podczas grania w "BG1" będzie można gdzieś zejść do Podmroku. W sumie to dalej mam taką nadzieję.
  • wojtekwojtek Member Posts: 311
    wyjąłeś mi to z ust, też sie lekko wkurzyłem że ma być to całkowicie oddzielne od reszty gry, tak samo liczyłem na nową lokalizacje na mapie itd...
  • RadnonRadnon Member, Translator (NDA) Posts: 218
    No właśnie, czy padła gdzieś informacja, że Black Pits będą jedynie oddzielnym modułem? Widziałem screena z menu, ale to chyba nie jest jeszcze równoznaczne z tym, że lokacji nie będzie w normalnej grze.

Co do samej koncepcji takie areny to na razie nie jestem jakoś specjalnie zachwycony. Po głównym fabularnym rozszerzeniu gry spodziewałem się czegoś innego niż seria kilkanastu potyczek. Oczywiście możliwe, że wrzucono tam jakąś ciekawą historię, ale na poziomie koncepcyjnym nie wygląda to zbyt dobrze.
  • cherrycoke2lcherrycoke2l Member, Translator (NDA) Posts: 1,085
    Pisali od zawsze, że to "stand-alone adventure". Czyli nie jest częścią przygody dziecka Bhaala.
  • RadnonRadnon Member, Translator (NDA) Posts: 218
    Jasne, ale po prostu przez dłuższy czas wydawało mi się, że pod hasłem "stand-alone" rozumieją wątek poboczny (w rodzaju Twierdzy Gnolli, szkoły Ulcastera czy Twierdzy Durlaga) a nie oddzielny "moduł" gry. Niemniej już się doczytałem jak to ma wyglądać, dzięki.
  • fridekfridek Member Posts: 113
    szkoda, że tak zrobili. No cóż, żeby tylko tak z BG2 nie zrobili, tylko więcej nowości dodali. A co do Black Pits, gdzieś to czytałem, że ma to być na zasadzie wywalczania sobie drogi na powierzchnię. Kompletujesz drużynę i jazda.
    edited November 2012
    kompletuje drużynę no ok, ale ta drużyna rozpoczyna rzecz bez itemów czy ma je zupełnie podstawowe? a no i mam nadzieje ze procz walk są tez jakies zadania tam do zrobienia,
    ps :jest to calkowicie niezrozumiałe dlaczego oddzielili to od BG, co im to szkodzi?.
    kompletnie nie rozumiem idei jaka sie za tym kryje..
    chyba każdy wolałby zeby black pits było częścią gry, żeby można było używać itemow z gry , żeby mozna było tam rozwijac swoje postacie
  • M6k3M6k3 Member Posts: 180
    Wydaje mi się z BP jest ukierowane na gre poprzez multiplayer dlatego jest to oddzielna przygoda, coś jak moduły do nwn
  • danexdanex Member Posts: 23
    czy teoretycznie mozna by, dysponukac odpowiednia wiedza odnosnie modowania, przeniesc cale IWD do BG EE jako moda ala Black Pit?
    skoro dało się grać w IWD poprzez BG2 to tak pewnie też będzie się dało.
    Jestem tylko ciekawy jakimi postaciami będzie można w to grać, czy zaimportowanymi z własnej gry, czy można będzie tworzyć na nowo, czy będą zupełnie nowe postacie do przyłączenia (ale o tym byłoby chyba głośno) i czy będzie jakakolwiek większa fabuła wokół tego.
    obejrzyj filmik z black pits i trochę ci sie wszystko rozjaśni ;d ja sie jaram ;d gladiatorzy hehehehe
    Filmik? Przeoczyłem coś?? Czy masz na myśli fragment trailera?
    wchodzisz w katalog gry data/lang/movies/blackpit klikasz prawym i otwórz przez mediaplayer clasic musisz mieć calitecodec pack i oglądasz tak samo jak wszystkie filmy z katalogów
    lol, sprawdzę, dzięki.
  • cieniucieniucieniucieniu Member Posts: 24
    a możecie udostępnić video np na yt?
    edited November 2012
    Aaaaaa, jestem fanem tych nowych filmików. W porównaniu z nimi, te stare, jeszcze z tymi ludźmi dziwnymi to anachronizm. Jestem urzeczony i fajnie, że ręczny artwork, klimatu dodaje, piękne i baśniowe.

Gwoli ścisłości - mam filmików w katalogu 10 i chyba żaden z nich nie jest z black pits.
    aaa ja widzialem jeden króciutki z Nashkeel , absolutnie super, z resztą czekam ;)
  • fridekfridek Member Posts: 113
    filmik z black pits jest w innym folderze, dokładniej w 00766\lang\en_US\movies
  • inicjatorinicjator Member Posts: 63
    A mi za bardzo te nowe filmiki sie nie podobaja. Wiekszosc z nich to przesuwany obrazek w wysokiej rozdzelczosci. Koncowy filmik jest lekko uciety niz oryginal :(
    Ale tak naprawde nie filmiki sa w tej grze wazne wiec moga byc.
  • BolekBolek Member Posts: 60
    edited November 2012
    Spodziewam sie fajnych i trudnych taktycznie walk. Ważne żeby w czasie walki myśleć i znać mechanikę gry! Liczę że nie zawiodę się na nowej zawartości gry!
  • danexdanex Member Posts: 23
    A czy intro do gry też zostało zmienione?
    Muszę sprawdzić ten filmik z BP, jestem szalenie ciekaw, a nie przewiduję, że na samym początku rzucę się na tę przygodę do Podmroku, raczej na normalną rozgrywkę.
  • cieniucieniucieniucieniu Member Posts: 24
    co sądzicie teraz po premierze ?
    kupa...oprócz paru smaczków kupa przez duże K
    No, niestety tak (dla większości, lub znacznej części graczy). Widać, że będą mieli Panowie sporo roboty po premierze.
  • AdrianusAdrianus Member Posts: 45
    Fakt - oby przyłożyli się i to wszystko poprawili. Chyba wolałbym by premierę przesunęli, a nie wydawali wadliwy produkt (co i na ich reputacji się odbije).
    Byłby rwetes niemiłosierny gdyby przesunęli tę 28listopadową premierę jeszcze w czasie, pytanie czy mniejszy czy większy od tego, który jest teraz. Dobrze, że gra poszła, teraz - jak to zwykle - docieranie.
  • AdrianusAdrianus Member Posts: 45
    Byłby. Po prostu ja osobiście bardziej byłbym zadowolony otrzymując w pełni działający produkt w który mogę zagrać. Dlatego też często siadam do gier np. miesiąc po premierze jak twórcy stworzą tyle patchy, by nie było problemów z grą :P
    Teraz zrobię podobnie. Poczekam sobie, aż dostanę info, że wszystko jest w miarę Ok i dopiero zacznę.
    Mi ogólnie gra działa poprawinie, żadnych problemów, ale nie zmienia to faktu że produkt wudług mnie nie warty swojej ceny i tylu nerwów, interface jest genialny a reszta to coś w stylu odgrzanego kotleta. Za darmo moźna sobie normalne bg zmodowac ładnie może grafika toszkę gorsza ale działac będzie bez zarzutu :)
Sign In or Register to comment.