BG1 vs. BGEE
![cieniucieniu](https://forums.beamdog.com/uploads/userpics/911/nFDVINVB0WAPD.jpg)
in Polski
Witam, chciałbym tuż przed zakupem dowiedzieć się o kilka kluczowych rzeczy, w BGEE:
1. jest limit osiągniętych pozimów - 8 ?
2. jakie są nowe postacie możliwe do przyłączenia ?
thx za wszelkie odp.
1. jest limit osiągniętych pozimów - 8 ?
2. jakie są nowe postacie możliwe do przyłączenia ?
thx za wszelkie odp.
0
Comments
2. 3 Nowe postaci, szczegóły masz na stronie głównej baldursgate.com
2. Są trzy nowe postacie: Dorn, Neera i Rasaad.
Zanim skończę ten post, chciałbym powiedzieć że używanie chędożonej opcji "search" na tym forum nie boli.
Coś więcej wiemy na temat nowych postaci? Bo „chędożonna opcja serdż” nie zadowala mnie wynikami w języku ojczystym.
Najważniejsze: Obecnie już mogę pobrać instalkę ale wersji ENG później ukaże się „spolszczenie” ? czy cały polski instalator?
Edit: ork/półork paladyn (zły), człowiek mnich, i elfka dzika czarodziejka
"Ilu max. członków będzie można przyjąć do drużyny ?"
Limit doświadczenia ma być ustawiony na 161 tyś. punktów co według zasad AD&D 2nd daje 8. poziom dla wojownika, łowcy, paladyna, kapłana, 9. dla czarodzieja (i chyba też czarownika), 10. dla druida, złodzieja i barda. Nie pamiętam tabelek dla mnicha i barbarzyńcy, bo to profesje spoza "Podręcznika Gracza".
EDIT: a zgodnie z tabelką mnich może mieć max 8 lvl bo 110.000 exp, 9 lvl zaczyna się od 225.00 exp wiec trochę było by to niekonsekwencją z wprowadzeniem nowej postaci która krótko mówiąc mało w co trafi. Tak jak by główną postacią używać zwykłego kija co się rozpoczyna rozgrywkę do końca gry.
W nadchodzącym tyg spotkają mnie dwie dobre rzeczy: bgee i wypłata
kupując BGEE będzie tam już "zintegrowany" dodatek OzWM ? Czy muszę go samodzielnie doinstalować ???
Swoją drogą pytanie - jak ta powyższa kwestia ma zostać rozwiązana?
EDIT: Black Pits powinno być rozwiązane w stylu Twierdzy Stażnika - jest nowa lokalizacja gdzieś na mapce i w każdej chwili możesz się tam udać.
Niech ktoś obeznany w temacie się wypowie