Skip to content

Kingdom Come: Deliverance

IdahoIdaho Member Posts: 608
Pokud to snad někdo neví, tak tohle je zatím nejdražší česká hra (a zdá se, že i hodně úspěšná) odehrávající se v Česku na konci vlády Lucemburků (to je středověk...).

No a já se ptám:

Máte? Hráli jste? Dojmy?

Vzhledem k akci na steamu nad tím uvažuju a zdá se, že je to fakt dobrá hra, která ale občas hodí hráčům vidle, když se jim bugne quest a musí hrát od začátku

Comments

  • Danny_SDanny_S Member Posts: 596
    Hrál jsem to mohu k tomu říci jen pár slov.
    Grafika je v něčem excelentní, ale v něčem mi přijde pořád dost taková jakoby rozmazaná. :(
    Souboje jsou hodně těžké, hlavně zpočátku, kdy jsem velmi často chcípal a velmi často raději utíkal z toho boje. :(
    Asi jsem byl dost nešikovný s mácháním palcátem. :D
    Ta hra je až moc realistická: jídlo a tím pádem i hlad, únava, špinavé a zakrvácené oblečení atd, takže hráč musí dávat pozor na hodně věcí najednou. :(
    … a nejhorší je ten anglický dabing; to je věc, kterou jen tak neskousnu, aby české postavy mluvily anglicky, byt chápu ekonomické a technické potíže s českým dabingem. :(
    Není to hra úplně špatná, má dost dobrých stránek, jako např. realistický přínos v tom, jak se žilo v té době, české malebné krajiny atd. :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Idaho
    No, Danny docela dobře popsal asi tak první třetinu hry.
    Přemůže tě kde jaký bandita s rezavou sekyrkou, lukem netrefíš stodolu na 5 kroků a budeš věčně špinavý, hladový a s rozbitou výbavou.

    Pak ale obtížnost VELMI dramaticky klesá, protože se z tebe velmi rychle stane chodí pevnost která na 1-2 rány zabíjí rytíře v plné plátové zbroji a je schopná lukem vystřílet celý tábor, než si ji někdo všimne.

    Za největší mínus hry považuju čtyři věci:

    1) Neschopnost udržet vybalancovanou obtížnost (jakmile seženeš trochu lepší výbavu a zvykneš si na nestandartní styl boje, tak je hra neuvěřitelně lehká)
    2) Pohled z vlastních očí (naprosto celá hra je pouze z vlastních očí) jde zkousnout skoro u všechno, ale při jízdě na koni je to vážně příšerné... Alespoň tady měli udělat vyjímku a dát to z 3 osoby.
    3) Vzhled hlavního hrdiny - Nemusím mít Arnolda ani prince Krasoně, ale hlavní hrdina je tak zatraceně ošklivý a nesympatický...
    4) Dabing hlavního hrdiny - Jedním slovem "špatný" i já bych to nadaboval lépe.
    Bez charakteru, bez emocí, nevýrazný hlas...

    Mimo to je hra ve všem ostatním nadprůměrná.
    Bohužel, se jedná o hru kterou nejspíš nebudete chtít hrát víc než jednou.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    edited February 2019
    Díky.

    Mě ta potřeba jíst ve hře nějak neláká, už asi jen proto, že mám furt hlad i ve skutečnosti :D
    A obdobně je to s dostáváním na držku :D

    Na druhou stranu je to vážně dobrá sonda do středověku (jakože i památkáři si chrochtaj), na pár desítek hodin to zabaví (což je dneska fakt wooooow) a všichni se shodují, že je to poctivá práce.

    Jenže sem po tom začal pokukovat kvůli slevě na steamu + akci 5 eruro sleva při nákupu nad 30, nakonec jsem však usoudil, že mám stejně habaděj her a nic z toho nehraju. Jo a taky je to na g2a o těch 5 euro levnější i tak :D



  • Lynx29Lynx29 Member Posts: 107
    ta hra me prilis nenadchla, nebavil me pribeh, porad jen nekam jezdis a neco jakoze "vysetrujes", hral sem to minuly rok a ani uz nevim o co tam vlastne slo, nic to ve me nezanechalo a jakmile se dostanes k prvni platove zbroji, tak je hra i velmi jednoducha
  • FukiFuki Member Posts: 14
    Mě se hra líbí. Hraju na Hardcore obtížnost se všemi negativními perky (je za to na konci achievement), zatím mám 130 hodin čistého času a jsem podle mého tak ve 3/4 hry. Nikam nespěchám, kochám se a užívám si i "lore" - vždyť je to hra z Čech. Takže se v encyklopedii dozvíte spoustu věcí o středověku. Beru všechny vedlejší questy a můžu říct, že některé jsou hezky udělané a zajímavé (různé narážky a reference).

    Na hardcore zmizí ze hry ukazatele zdraví a staminy. Taktéž přijdete o kompas a možnost "fast travel", takže cestuju jen na koni a podle mapy - což mě neuvěřitelným způsobem vtáhlo do hry, orientuju se podle různých orientačních bodů - stromy, rozcestí. Opravdu mě to tímhle vtáhlo.

    Na druhou stranu chyb je tam pořád docela dost, ale nic co by se nedalo přejít.

    Za mě rozhodně doporučuju a rozhodně na Hardcore obtížnost.
Sign In or Register to comment.