BG2 EE Łowca - jak rozwijać?
in Polski
Witajcie,
Postanowiłem odświeżyć sobie BG2, dwójeczkę już kiedyś przechodziłem ale było to naprawdę sporo lat temu
Mój wybór padł na Łowcę i chciałbym raczej iść w stronę walki w zwarciu dwiema broniami niż strzelectwa. Patrzyłem sobie podklasy i tak jakoś mnie nie przekonują: Łucznik to wiadomo stricto pod strzelectwo, władca zwierząt jest meh... nie może się posługiwać broniami metalowymi czyli odpada. Jedynie ten Tropiciel mógłby pasować z umiejętnością sztyletowania. Zastanawiam się jednakże czy warto w to iść czy też nie lepiej zrobić "Czystego" Łowcę?
Jakie specjalizacje mi polecacie? Walka dwiema broniami to wiadomo, do tego myślałem o specjalizacji w długich mieczach oraz sejmitarach i katanach. I tak wiem, że wojownik byłby lepszy z racji możliwości osiągania mistrzowskiej biegłości w danych broniach ale wojownikiem już grałem (dokładnie podklasą Kensai) i teraz wolałbym jednak coś innego
Co o tym myślicie? Dzięki za porady
Postanowiłem odświeżyć sobie BG2, dwójeczkę już kiedyś przechodziłem ale było to naprawdę sporo lat temu

Jakie specjalizacje mi polecacie? Walka dwiema broniami to wiadomo, do tego myślałem o specjalizacji w długich mieczach oraz sejmitarach i katanach. I tak wiem, że wojownik byłby lepszy z racji możliwości osiągania mistrzowskiej biegłości w danych broniach ale wojownikiem już grałem (dokładnie podklasą Kensai) i teraz wolałbym jednak coś innego

Co o tym myślicie? Dzięki za porady

0
Comments
- wojownik
- berserker
- zabójca magów
- kensei
- barbarzyńca
- łowca
- tropiciel
- władca zwierząt (jedynie maczugi)
- fechmistrz
- zawadiaka
- paladyn
- kawaler
- łowca umarłych
- czarny strażnik
- inkwizytor
- wojownik/złodziej
- wojownik/kapłan
- wojownik/mag
- wojownik/mag/kapłan
- wojownik/mag/złodziej
Wybór zostawiam autorowi tematu. Osobiście polecam wieloklasowe postacie, lub klasy bardziej ciekawsze niż nudny łowca.