Skip to content

[BG:EE Mod] The Vanishing of Skie Silvershield PL

CahirCahir Member, Moderator, Translator (NDA) Posts: 2,819
Miło mi poinformować, że najnowsza wersja modyfikacji The Vanishing of Skie Silvershield zawiera polskie tłumaczenie.

Modyfikacja umożliwia wcześniejsze przyłączenie do drużyny Eldotha i Skie, a także rozwija zadanie dotyczące porwania/uwolnienia Skie z rodzinnej posiadłości.

Zapraszam do pobierania.

Comments

• SornfeinSornfein Member Posts: 36
    Eldoth zgubił polskie znaki :<
    2c5zaizprc56.png
  • CahirCahir Member, Moderator, Translator (NDA) Posts: 2,819
    @Sornfein to jest twój pierwszy dialog z tego moda? Pozostałe dialogi mają takie same krzaki? Podejrzewam, że to może być sprawa kodowania. Wzywam @LavaDelVortel, może będzie miał pomysł, co to się mogło stać.
    @Cahir Każdy kolejny dialog związany z tym modem tak wygląda, wszystkie polskie znaki zastąpione są krzakami. Może jakiś brak kompatybilności z innym modem? Ostatnio zainstalowałem każdy, który został tu na forum wrzucony.
  • LavaDelVortelLavaDelVortel Member Posts: 2,877
    Jakiej używasz wersji? Bo podejrzewam, że 1.4. Jakoś z tydzień temu wrzucałem wersję 1.5, bo było podwójne konwertowanie (którego efektem jest wspomniany błąd - utf-8 był zmieniany na utf-8 i wtedy jest boom)

Wersja 1.5 już nie powinna tego mieć. Natomiast pamiętaj, że jeśli nie chcesz przeinstalowywać, to te błędne znaki potrwają dosłownie przez kilka dialogów. To taki... 20 minutowy quest, raczej mały, pozwalający na szybsze dołączenie Eldotha i Skie.

Pozdrawiam!
    edited July 2021
    @LavaDelVortel mam wersję 1.5, reinstalowałem ją ponownie i nadal brak polskich znaków. Dla mnie to żaden problem, tym bardziej skoro quest trwa tyle ile piszesz ;)

EDIT: Jak zainstalowałem moda w folderze z SoD to polskie znaki zaczęły działać
    fmg13qkby4iw.png
    Post edited by Sornfein on
Sign In or Register to comment.