Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Categories

Dark Dreams of Furiae - a new module for NWN:EE! Buy now
Attention, new and old users! Please read the new rules of conduct for the forums, and we hope you enjoy your stay!

Need help with Area Transitions no longer working...

SmithoresSmithores Member Posts: 10
edited August 2020 in Builders - Scripting
Hello fellow creators! I created a module 2 years ago.... and now I am moving it into the new Aurora Toolset paired with NWN Steam version.

I had to disassemble the whole thing, piece by piece, due to some sort of corruption….

I have 98% of it reassembled and working!! But one thing I noticed… as I would expect, some things have changed, and I am sure there have been improvements….

But, an issue that continues to plague me is, transition areas. They work fine in my old mod, in the old NWN. In the new Steam version, they are mostly broken.

Is there a new convention I need to learn?

Doors work fine, no problem there… teleports I created still work.

It’s the painted area transitions, they just don’t work. When I run the game, nothing appears to click on.

The old convention I am using is painted area transitions, that are set to Type: Door, but appear like cave entrances.

What do I need to do differently?

Thanks in advance! This community rocks!!


:D

Post edited by Smithores on

Comments

  • ProlericProleric Member Posts: 808
    If I understand correctly, the objects giving you trouble are, technically, doors - the ones that look like cave entrances.

    They normally work fine in EE - even if they're not in a doorframe - so the first thing to check is that the door models still exist in the toolset.

    For example, you might have been using a custom door model that's no longer in your haks for some reason.

    Smithores
  • SmithoresSmithores Member Posts: 10
    edited August 2020
    Proleric wrote: »
    If I understand correctly, the objects giving you trouble are, technically, doors - the ones that look like cave entrances.

    They normally work fine in EE - even if they're not in a doorframe - so the first thing to check is that the door models still exist in the toolset.

    For example, you might have been using a custom door model that's no longer in your haks for some reason.


    Thank you Proleric for your timely response! Hail and well met!

    Oh, I see what you are saying, I will look into that, thanks!

  • SmithoresSmithores Member Posts: 10
    Proleric wrote: »
    If I understand correctly, the objects giving you trouble are, technically, doors - the ones that look like cave entrances.

    They normally work fine in EE - even if they're not in a doorframe - so the first thing to check is that the door models still exist in the toolset.

    For example, you might have been using a custom door model that's no longer in your haks for some reason.

    Okay, I think that was helpful! I went back and looked, yes they still have the doors, under: > Doors > Universal > Area Transition (No visible Door).

    Turns out the exterior doors were fine, but I double checked the interior doors ,and they were missing.

    It's so random how some things imported fine and others things like these doors just disappear....

    So thank you!

    You made me think differently about the problem and I found it.

    Huzzah!

Sign In or Register to comment.