Skip to content

Nefungují zvuky

13»

Comments

  • Promo16Promo16 Member Posts: 84
    jak to tak ctu je hra zatim hodne nevyladena, no moc to nechapu, precejen to neni zadne nove mmo ale reinkarnace 15 let stare hry, je to skoda, jinak bych si ji uz davno koupil
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    beo said:

    Aby mohlo vzniknut nieco ako BGT asi musi najprv byt aj BG2:EE, aspon mne to tak pride logicky, nevim :D

    To je samozřejmě jasné, uváděl jsem to proto že část BG1 v BGT byla vyřešena lépe.
    beo said:

    Neviem preco si myslis ze s modermi nespolupracovali, je ich tu na fore dost a autor BGT Ascension64 je aj v credits v hre samotnej.

    A kde myslíš že beamdog ukradl myšlenku na zmodernizování série ? :D
    Nebýt lidí jako je Ascension64 BG:EE by nikdy nevznikl, ve skutečnosti si tenhle člověk zatím zaslouží naše peníze více než Trent Oster, kterému se nějak podařilo zkopat i věci které dříve fungovaly.
  • azuritazurit Member Posts: 182
    @Edvin uz tu prestan plakat, vsetci sme pochopili, ze tebe sa to nepaci, tak stacilo. Mne, naopak, zatial _vsetko_ v poriadku funguje a mam skor pocit, ze hovoris o uplne inej hre. Skusal si to vobec hrat?
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited December 2012
    azurit said:

    @Edvin uz tu prestan plakat, vsetci sme pochopili, ze tebe sa to nepaci, tak stacilo. Mne, naopak, zatial _vsetko_ v poriadku funguje a mam skor pocit, ze hovoris o uplne inej hre. Skusal si to vobec hrat?

    Naprosto očekávána reakce.
    Mladá generace závislá na hrách typu Agry birds, Farmvile, Medal of honor či Call of Duty nikdy nedokáže pochopit tu starší, která má naprosto jiné standarty a všímá si detailů. My jen tak nezbaštíme každý kus trusu který před nás předhodí a pak o něm nezpíváme ódy.
  • MariachiMariachi Member Posts: 20
    Edvin said:

    azurit said:

    @Edvin uz tu prestan plakat, vsetci sme pochopili, ze tebe sa to nepaci, tak stacilo. Mne, naopak, zatial _vsetko_ v poriadku funguje a mam skor pocit, ze hovoris o uplne inej hre. Skusal si to vobec hrat?

    Naprosto očekávána reakce.
    Mladá generace závislá na hrách typu Agry birds, Farmvile, Medal of honor či Call of Duty nikdy nedokáže pochopit tu starší, která má naprosto jiné standarty a všímá si detailů. My jen tak nezbaštíme každý kus trusu který před nás předhodí a pak o něm nezpíváme ódy.

    Ježiš to jsou kecy. Ano, všichni obdivujeme tu odvahu s jakou sis hru nekoupil (zatímco my idioti ten "nedokonalý paskvil" hrajeme a případně reportujeme bugy, díky čemuž můžou být opraveny, a ne, nevadí mi zdarma betatestovat věc, za kterou jsem dal čtyři kila) a vzhlížíme k tobě jako ke staršímu a znalejšímu :D:D:D
    Ještě si nakonec budeme navzájem předhazovat, kolikrát jsme kdo BG dohráli, kdy poprvé (letopočet, století).
    Tvůj pohled na věc chápu, i když ho nesdílím. S čím ovšem ostře nesouhlasím, je prezentace tvého náhledu jako jako toho univerzálního a správného modelu, kterýmžto podle mě není.
    Já osobně jsem velice rád, že jsem si hru koupil, a že díky mně o spoustám jiných lidí, z BG:EE nakonec bude perfektní odladěný a plnohodnotný remake, že i díky našim penězům a "betatestování" vznikne BG2:EE, a že na základě tohoto Ascension64 snad jednou vytvoří mod BGT:EE.

    A to, že v okamžiku, kdy na Tebe někdo ostřeji vyjede na fóru, u tebe vyvolá reakci, kdy daného jedince hodíš do pytle "té zkažené mládeže", která vyrůstá na Angry Birds a CoD, je jednak klišé a jednak se tím velice shazuješ :D.

    Mně osobně v Eng verzi hry taky všechno funguje bez viditelných problémů. V CZ verzi občas potkám bug navazující na nedokončený dialog.tlk, ale budiž, work in progress chápu.

    A předem předestírám, že nároky na hry jsem si vytvářel v době mezi tím, co mě vykopali v dole a tím, co se mnou zatopili v kamnech, takže pokud se vymezujeme na generace (což je ve fóru k takhle retro hře velice "na místě"), tak v té mladší si nebudu :).
    azuritHor89irendie
  • azuritazurit Member Posts: 182
    Edvin said:


    Mladá generace závislá na hrách typu Agry birds, Farmvile, Medal of honor či Call of Duty nikdy nedokáže pochopit tu starší, která má naprosto jiné standarty a všímá si detailů.

    Som rocnik 85 a Baldur's Gate som prvy krat hral v case, ked vyslo. Mam odohrane kompletne vsetky RPGcka, ktore stali za to a ktore sa ku mne dostali (BG1 + 2 + datadisky, Lionheart, niektore Ultima, niektore Wizardry, Dungeon Master, Land of Lore 1, Arcanum, Fallout 1 + 2, Pool of Radiance, Temple of Elemental Evil, niektore Quest for Glory, niektore Realms of Arkania, Albion, Diablo 1 + 2 + datadisky, Neverwinter nights + datadisky, Hexplore, Planescape: Torment, System Shock 1 + 2, Icewind Dale 1 + 2 + datadisky, Nox, Divine Divinity 1 + 2, Dungeon Siege 1 + 2, Sacred a kopu dalsich, na ktore si nespomeniem, teraz hram BG:EE a mam predobjednany Project Eternity). Ak budes mat nejake dalsie pindy, tak si ich nechaj pre seba, tu nikoho nezaujimaju.
    MariachitatokirendieHor89
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    edited December 2012
    @Mariachi
    Ty nám tady vlastně tvrdíš, že jsi rád že jsi zaplatil za něco co si musíš udělat sám :D

    Navíc ještě cítíš potřebu chvástat se, jak jsi se svými 9 posty důkladný betatester a určitě jsi zapoměl zmínit, že máš i obrovskou aktivitu na aglickém foru. Už se nemůžu dočkat až " díky tobě a jiným podobným z BG:EE nakonec bude perfektní odladěný a plnohodnotný remake " to mě rozesmálo nejvíce.

    Připouštím, že mě ve valné většině Azuritovy komentáře opravdu štvou a že mám velké potíže uvěřit jeho věku i seznamu. Neustále slyšet jak se mu to líbí a že " všechno funguje ", nebo že " nenarazil na žádné chyby " je opravdu iritující. Připomíná mi to stovkové hodnocení mojí malé sestřenice která hrála hru "Barbie: Dobrodružství s koňmi - Tajemná jízda" a ihned pocitíla nutkaní napsat recenzi jak je to skvělé a všem ji odeslat ( zkuste si najít nějakou oficiální rcenzi nebo video na youtube jestli máte potřebu ). Proto netuším jak někdo jako Azurit, " který má takové rozsáhlé herní zkušenosti " nemůže být znechucen všemi těmi nedodělky a věcmi který šli i ve vanila verzi a teď nejdou, nebo fungují špatně. Doporučuji se podívat na výpis z posledních pár patchů aby jste viděli, co všechno už museli opravovat a ještě MNOHO toho zbývá.

    Konverzace na toto téma mě ale už opravdu začíná unavovat, takže ji ukončím. Vy máte očividně své hlavy a své vlastní názory a já už nadále nehodlám plýtvat svým časem abych vás vyváděl z vašich omylů.

    P.S.

    Mariachi, pokud si myslíš že moje zhodnocení jsou kecy, měl by jsi si přečíst konmentáře opravdových herních veteránů, mnohem starších než kdokoliv z nás. Nachází se tady všude po anglickém foru ( a i na mnohých jiných a českých ). Dalo by se říct že o proti nim se já hry spíše zastávám ( protože věřím, že se to brzo zlepší ) to co tvrdí oni je úplně jiná liga.
    NefariusTiaxxx
  • NefariusNefarius Member Posts: 13
    edited December 2012
    Hehehe.

    Edvin and PJ_Trewor vs Azurit and Mariachi

    Who win ?

    Round One...
    Mariachi
  • sarethsareth Member Posts: 54
    Nerozumiem o akých bugoch tu stále hovoríte? Hru som hral od rána a na nič som nenarazil. Teda okrem nedokončenej češtiny (v denníku nie je skoro žiaden quest preložený).

    Odporúčam prepnúť si frame rate na 60fps. (dokumenty/baldurs gate/baldur.ini, nastaviť 'Maximum Frame Rate', '60',) Konečne sa potom postavy nehýbu ako slimáci (hlemýžde).
  • PJ_TreworPJ_Trewor Member Posts: 153
    @Nefarius Já si ale hru koupil :) Nicméně bych ji nemohl doporučit ke koupi nikomu dalšímu, alespoň do doby, než bude pořádně vyupdatovaná. A mimochodem, nikdo nevyhraje, je to jak nějaký náboženství. :D Jedna skupina věří v dobré úmysly autorů a druhá skupina věří v naprostou neschopnost autorů a tyhle dvě skupiny se budou nenávidět stejně jako tanarri a baatezu, jestli mě chápeš :) Já se neřadím k žádný z těch skupin a přijde mi, že ani Edvin není nějakej fanatik, my totiž věříme v dobrý úmysly autorů a zároveň uznáváme fakt, že vydali nedodělanou hru. Oni se kuci tady navíc už hádaj úplně o něčem jiným :D Faktem ovšem zůstává, že hra měla vyjít až po důkladném betatestování, což si ale Overhaul nemohli dovolit, protože už jednou termín posunuli.
    No nic, furt je to offtopic, páč je tohle diskuze o nefungujících zvukách a ty už fungují :)
    Nefarius
  • NefariusNefarius Member Posts: 13
    @PJ_Trewor
    Škoda, chtěl jsem aby tady tenklo trochu virtuální krve :-(

    Sice stojím na tvé a Edvinově straně, ale tak trochu chápu i Azurita ( ale ne Mariachiho, který jede úplně mimo mísu ). Celkový požitek ze hry kazí pár velkých ( vypadá to že skoro všechny už opravili ) a spousty malých chyb, které ale nemusí být běžným hráčům viditelné. Pokud to člověk už mnoho let nehrál, nebo to hraje poprvé, je možné že se nechá strhnout hrou ( která do se opravdu dokáže vtáhnout ) a hodně trestuhodných chyb a bugů ani nevnímá. Hra sice může být hratelná, ale je to krok zpátky a né dopředu.
  • irendieirendie Member Posts: 421
    No hra je sice zabugovaná ale spousta bugů který mě dřív znepříjemňovali hraní tady nejsou. Samozřejmě tady bugy jsou ale v pohodě to půjde dohrát. Vydání v takovémhle stavu spíš autorům pomohlo protože víc hlav víc ví --> čím víc testerů, tím víc vychytaných bugů. A když někdo nekupuje hru kvůli bugům je sám proti sobě - když budou mít autoři více testerů a peněz mohou bugy dříve vychytat. Samozřejmě autoři měli dostatek času na vychytání úplně všeho ještě před vydáním, takže je to pro ně velké mínus že bugů tam zezačátku bylo tolik.

    A je pravděpodobné že BGEE budou hrát spíš ti, kteří hráli základní BG a ne "mladá generace" (tím myslím třeba rok narození 2000+) která o něm v životě neslyšela a pokud ano tak je odradila původní grafika.

    A jak tvrdí @PJ_Trewor obě pomyslně strany tady v topicu mají pravdu - bugů je hodně ale ne tak závažných že by si hru nešlo užít. A autorům by to spíš chtělo posílat bugreporty než na ně nadávat...
    TiaxxxMariachiHor89
  • azuritazurit Member Posts: 182
    Edvin said:

    Neustále slyšet jak se mu to líbí a že " všechno funguje ", nebo že " nenarazil na žádné chyby " je opravdu iritující.

    A co tu mam klamat, aby si bol uspokojeny? Mne hra bez problemov funguje a to ju dokonca hram na linuxe pod wine (tzn. emulovane).
  • NefariusNefarius Member Posts: 13
    @azurit
    Můžeš mi prosím uploadnout svoji verzi hry ? Protože jestli máš něco co ti bez problémů funguje, tak máš očividně něco jiného než my ostatní :D

    Teď vážně, moc se Edvinovi nedivím, protože takové formulace by mohly lec koho vytočit. Říkej spíše že jsi si žádných chyb ani bugů nevšiml, to je neutrální. Ty chyby tam pořád ještě jsou a pořád je jich ještě dost.
  • MariachiMariachi Member Posts: 20
    Edvin said:

    @Mariachi
    Ty nám tady vlastně tvrdíš, že jsi rád že jsi zaplatil za něco co si musíš udělat sám :D

    Navíc ještě cítíš potřebu chvástat se, jak jsi se svými 9 posty důkladný betatester a určitě jsi zapoměl zmínit, že máš i obrovskou aktivitu na aglickém foru. Už se nemůžu dočkat až " díky tobě a jiným podobným z BG:EE nakonec bude perfektní odladěný a plnohodnotný remake " to mě rozesmálo nejvíce.

    Připouštím, že mě ve valné většině Azuritovy komentáře opravdu štvou a že mám velké potíže uvěřit jeho věku i seznamu. Neustále slyšet jak se mu to líbí a že " všechno funguje ", nebo že " nenarazil na žádné chyby " je opravdu iritující. Připomíná mi to stovkové hodnocení mojí malé sestřenice která hrála hru "Barbie: Dobrodružství s koňmi - Tajemná jízda" a ihned pocitíla nutkaní napsat recenzi jak je to skvělé a všem ji odeslat ( zkuste si najít nějakou oficiální rcenzi nebo video na youtube jestli máte potřebu ). Proto netuším jak někdo jako Azurit, " který má takové rozsáhlé herní zkušenosti " nemůže být znechucen všemi těmi nedodělky a věcmi který šli i ve vanila verzi a teď nejdou, nebo fungují špatně. Doporučuji se podívat na výpis z posledních pár patchů aby jste viděli, co všechno už museli opravovat a ještě MNOHO toho zbývá.

    Konverzace na toto téma mě ale už opravdu začíná unavovat, takže ji ukončím. Vy máte očividně své hlavy a své vlastní názory a já už nadále nehodlám plýtvat svým časem abych vás vyváděl z vašich omylů.

    P.S.

    Mariachi, pokud si myslíš že moje zhodnocení jsou kecy, měl by jsi si přečíst konmentáře opravdových herních veteránů, mnohem starších než kdokoliv z nás. Nachází se tady všude po anglickém foru ( a i na mnohých jiných a českých ). Dalo by se říct že o proti nim se já hry spíše zastávám ( protože věřím, že se to brzo zlepší ) to co tvrdí oni je úplně jiná liga.

    Tak, předně netvrdím nic o vlastním betatestování, jenom o tom, že člověk, který hru nemá bude patrně v bugreportování mít o "krapet" menší zásluhy, než člověk, který ho má. Svůj bugreport si pošlu, až narazím na bug, na který bugreport nenajdu. A pokud BG:EE bude někdy "perfektní odladěný a plnohodnotný remake", tak rozhodně spíše díky lidem, co si hru v onom neplánovaném betatestu, poté, co si hru zakoupili, než díky lidem, kteří kafrají, ale nemaji, to se mi zdá z cesty.
    Moje zásluhy jsou mizivé, což nepopírám, protože hru raději hraju, než o ní plkám. Tedy máš to štěstí, že můj desátý post je pro tebe (máš u mě Lipo).

    Co se týče podsouvání výroků a směrů uvažování typu "a určitě jsi zapoměl zmínit, že máš i obrovskou aktivitu na aglickém foru", s tím dej pokoj, nic takového jsem neřekl a neřeknu.

    A znovu opakuji: Během hraní (zatím pár hodin po večerech) jsem nenarazil na jedinný crash ani grafický glitch (pravda, narozdíl od lidí z fór, asi mám hardware bližší tomu, pro který byla hra obecně optimalizována). Na jedinný bug, kterého bych si všiml (pokud nějaká moje postava schytala nebo dala o 2 body vyšší nebo nižší damage, což je typický bug popisovaný v opravách, tak jsem si toho nevšiml a zážitek ze hry mi to nenarušilo, pokud vidím ve výpisu oprav, že doladili nějaké výpočetní vzorce, pak jsem rád, ale, že by mě to znechucovalo, to se tvrdit nedá).

    Featurky dané novým enginem jsou celkem příjemné a vesměs pouze vizuální, ale ergonomie je subjektivně lepší. Herní mechanismy z druhého dílu doplněné do prvního jsou taky příjemné (i když to už tu bylo, ať už v BGT, nebo v Tutu).

    Ale znovu opakuji: Je nesmysl tvrdit, že by hra byla zabugovaná a nedodělaná do takové míry, že by se dalo mluvit o znechucení. Popravdě, je zabugovaná výrazně méně, než je v okamžiku vydání hry v dnešní době zvykem (a vanila verze měla taky spoustu bugů a nedodělků, který dokázaly vytočit, o tom žádná). Hra je na pohodlně hratelné úrovni, pokud se vypne čeština, tak odpadnou problémy s chybějícími zvuky a texty (ale chápu, že ne každý češtinu oželí a radši bych to taky v mateřštině). Ká jsem dorazil do tábora banditů s jednou z nových postav a žádného bugu jsem si nevšiml (což neznamená, že tam nebyl, jenom, že se patrně jednalo o drobnosti) a hra ani jednou nespadla.

    Pokud tedy reziknuješ na mé vyvádění z mých "omylů", budiž. Já rezignuji na to tvé, občanku ti kvůli tomu trhat nebudu :). Sestřenici kup něco inteligentnějšího, třeba nějaké novější graficky atraktivnější rpg, on se ten vkus spraví a na obhajobu oné "mladé generace" musím říct, že mezi novými hrami jsou taky dobré kousky.

    Co se bugů týče, jediné, čeho se bojím, je, že jsem BG:EE koupil k vánocům tchánovi (velkej BG fanda), který má ovšem stolní počítač s nějakým starým Intel grafickým chipem (tam by podle fór měly být problémy). Já mám grafiky dvě, na ATI hra běží naprosto super na Intel HD3000 velice mírně glitchují barevná kolečka okolo postav, jinak hra běží taky OK. Pokud na štědrý večer zjistím, že jsem mu BG:EE kupoval zbytečně, možná se v nějaké diskusi na podobné téma přikloním alespoň trochu na tvoji stranu.

    No nic, ráno vstávám do práce, takže přeji dobrou noc s tím, že stále své investice do hry nelituji a "shovívavě" a "mylně" ji považuji za dobrý remake už teď, i když stále ještě na mnoho oprav čeká :)
    azurit
  • UranUran Member Posts: 65
    azurit said:

    Edvin said:

    Neustále slyšet jak se mu to líbí a že " všechno funguje ", nebo že " nenarazil na žádné chyby " je opravdu iritující.

    A co tu mam klamat, aby si bol uspokojeny? Mne hra bez problemov funguje a to ju dokonca hram na linuxe pod wine (tzn. emulovane).
    A mohl by jsi poskynout konfiguraci/verzi/... wine abych si to mohl taky nastavit. Pouzivam wine-1.5.17
    a ve hre mi chybi textury objekty - vidim je cernou plochu a postavy.

  • beobeo Member Posts: 143
    Oster na twittri:
    "I have just signed the #Linux #BGEE agreement. Waiting on counter-signature. Here we go!"
  • azuritazurit Member Posts: 182
    @Uran
    $ wine --version
    wine-1.4

    Nerobil som ziadne extra nastavenia, proste som to spustil. Jedine, co mam nastavene, je pouzivanie virtualnej plochy tzn. wine nemam na fullscreen.
  • UranUran Member Posts: 65
    azurit said:

    @Uran
    $ wine --version
    wine-1.4

    Nerobil som ziadne extra nastavenia, proste som to spustil. Jedine, co mam nastavene, je pouzivanie virtualnej plochy tzn. wine nemam na fullscreen.

    A pres wine mas nainstalovanou hru pres klienta Beamdog? Nejake dalsi doplnky k wine nebo se jedna o cistou instalaci bez directx a dalsich ficur?
  • azuritazurit Member Posts: 182
    @Uran neviem o ziadnych doplnkoch do wine. Hru som instaloval na windowse.
  • MurmiMurmi Member Posts: 1
    Tak hra se spustí v pohodě, ale videa jdou strašně pomalu a zvuk mi nejde vůbec žádný. Nemá někdo stejný problém. Hraju v angličtině a patch už mám naistalovaný.
Sign In or Register to comment.