Skip to content

OYUN YARDIM !

majeremajere Member Posts: 34
arkadaşlar türkçe yamanın gelmesiyle birlikte birçok kişi oyuna yeni başladı.Tecrübeli arkadaşlar soru - cevap şeklinde burdan bilgilerini paylaşırsa seviniriz.

benim başlangıç olarak 2 sorum var.
1) Gurubumuzda ölen kişinin geri getirilmesinin kaç yolu var illa tapınaga gidip ölü dirilt yapmak zorundamıyız?

2) Oyundaki zindanların nerelerde olduğunu ve hangi zindana kaç level olunca girilmeli bir liste paylasırmısınız?


Comments

  • kkramonekkramone Member Posts: 54
    1) Düşük seviyelerde mecbursun. Daha sonraki ileri seviyelerde "ölüyü dirilt" büyüsü kullanabilirsin.

    2) Google: "Baldur's Gate walkthrough"

    Saygılar...
    majere
  • majeremajere Member Posts: 34
    tesekkurler kkramone 41.gune geldim simdide save yaptıgım yerden baslayınca ana karakter olu olarak cıkıyor halbuki canı full uykusunu almış sekilde kaydetmiştim :( bu oyunu ılk halıyle oynayanlara helal olsun valla su halıyle bıle cok hata var.
  • kkramonekkramone Member Posts: 54
    Baldur's Gate şehrine gittiysen bir olay oluyor orada. Spoiler vermeyim. Eğer o olduysa ve görevi yapmamışsan ölebilir ana karakter. Benim başıma gelmişti..
  • HwestaHwesta Member Posts: 11
    edited November 2013
    ana karakter ölünce oyun bitiyor diye biliyordum ben yanlış mı? diğer karakterleri eğer normal ve easy de oynuyorsan tempdan parayla yüksek lvlde de cleric ya da mage büyüleriyle kendin diriltebiliyon. ama ana karakter ölünce game over oluyordu sanki. coktandır ölmemişim de :
  • lunarlunar Member Posts: 3,460
    Çok çok ender bir bug olursa, ana karakterin ölü olmasına rağmen oyun devam edebiliyor. En sık tam bir haritadan başka haritaya geçecekken karakterin ölürse, yeni haritaya geçiyorsun ve bazen oyun ana karakterin öldüğünü anlamıyor ve ana karakter ölü olarak edvam edebiliyor. Tabi bu çok ciddi bir bug olduğu için hemen bir önceki save'e dönmek gerekiyor. Ana karakter tapınaklarda diriltilebiliyor mu bu durumda bilmiyorum.

    Normal npc'ler disintegrate yiyip toz olmadıktan, basilisk/beholder/flesh to stone yiyip taş olmadıktan, aşırı yüksek hasar alıp paramparça olmadıktan, çok buz hasarı yiyerek ölünce donup dağılmadıktan, veya çok yüksek asit/ateş/elektrik hasarı alıp kötü kavrulmadıktan ve son olarak vampir gibi bir yaratık tarafından tüm levelleri emilip kurutulmadıktan sonra tapınaklarda diriltilebiliyor. Ölü npc'yi gruptan atarsan cesedi sonsuza kadar o yerde kalır ve ölü olarak kalır geri alamazsın. BG2'de raise dead tarzı büyüleri yapacak seviyelere gelindiğinden çok sorun olmuyor. Ayrıca rod of ressurection diye bi item var ki hemen her char kullanabiliyor oyunu aşırı kolaylaştıran bir hede.
  • majeremajere Member Posts: 34
    arkadaşlar oyunda bazı özel kolye ve yüzükler var, kullanım hakkı sınırlı olanlar. bunları savaş sırasında nasıl kullanıyoruz asa gibi seyleri kullanabiliyorum ancak kolye ,yüzügü beceremedim.

    not:kullandıkça kaybolan kolye ve yüzükler.
  • dracartdracart Member Posts: 26
    Spellere ulaştığın sekmede bir çanta işareti var.Item özellikleri o çantadan kullanılıyor.
    majere
  • majeremajere Member Posts: 34
    tesekkurler dracart simdi puslu ormandaki madeni su altında bırakıp baldur's gate sehrine geldim bakalım neler olacak :)
  • dracartdracart Member Posts: 26
    Rica ederim.Oyunu bitirmeden Ulgoth'un sakalına uğramanı öneririm.
  • majeremajere Member Posts: 34
    ulgoth'un sakalı ve gnol kalesi haritada silik cıkıyor yani gidilmiyor bi görev esnasında acılcak galiba?
  • dracartdracart Member Posts: 26
    Yaklaşınca açılıyor.
  • majeremajere Member Posts: 34
    durlag'ın kulesinde bir yerde takıldım koruyucuların bılmecesını cozdukten sonra buyulu kapı acılıp alt kata iniyoruz orda da buyulu kapılar var buyuyle yada hırsızla acılamayan kapılar heykellerı hareket ettırıp ıkı kapıdan bırını acıp dıgerını kapayabılıyoruz ama okadar.Diger kapıları nasıl acıyoruz?
  • majeremajere Member Posts: 34
    antrenman kuklalarına vuruyormusuz :)
  • majeremajere Member Posts: 34
    an itibariyle oyun bitmiştir.çeviri çok güzel olmuş baştan sona harikaydı teşekküler.
Sign In or Register to comment.