Skip to content

Wasteland 2

IdahoIdaho Member Posts: 608
Tak nějak jsem měl za to, že tahle hra není nic moc. I tak jsem ovšem v pondělí nevydržel čekání na češtinu do Dragonspearu a Pillarsů a hru koupil v "Directors cut" edici.

Výsledek?
Mám vás napínat?
Asi ne, co?
Jak jsem už zmínil, hru jsem koupil v pondělí a od té doby jsem v ní strávil už pro mě neuvěřitelných devět hodin!
Naprosto a totálně mě to pohltilo - 4x jsem si vytvářel postavu a očividně hraju každou volnou chvílí.

O grafiku nám asi moc nejde, mě rozhodně ne a tak mi nevadí nějaká ta nevyhlazená hra (grafika je zhruba asi průměr), spíš mě trochu vadí kamera kterou musím neustále otáčet, abych viděl podél zdí a tak. Váhám, jestli je splývání nepřátel mimo boj fičura, nebo nedostatek (musíte koukat).
Ovšem hra samotná je super. Samozřejmě, je to podobné falloutu (protože ten vznikl podle Wasteland 1), ale atmosféra je jiná, syrovější a ne tak "studeno-válčitá".
Hraju solo, jednou sem znovurozehrával a řekl bych, že jsem stále na začátku. S partou to půjde určitě rychleji, ale i tak bych řekl, že to na nějakou tu chvilku vydrží.
Prostředí je super, zlobí mě kamera, ale zatím všechny lokace které jsem navštívil byli promyšlené a dobře rozvržené.
Příběh je fajnový, zapadá do představeného světa, neruší a přesto vede požadovaným směrem.
Samotné boje jsou pro solo fakt docela tuhé, ale opět si troufám tvrdit, že jde o promyšlený systém (bacha, dost nepřátel jde na blízko a potom máte postih ke střelným zbraním).
Umřel jsem už fakt hodněkrát, ale nijak mě to neštvalo a naopak si to užívám.
Spousta skrytých fórků, bonusů a věciček.
Za mě je to určitě paráda a doporučuju


http://www.metacritic.com/game/pc/wasteland-2/critic-reviews

Comments

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Jo, těším se až si to zahraju.
  • SouthpawSouthpaw Member Posts: 2,026
    @Idaho ty to hrajes sólo? S 1 postavou?
    To musí byť sakra tezke. Hlavne kdyz NPC krome Angely stojí docela za hovno a ta taky po nejaké dobe odejde.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Hlavně je to docela nerozumné, protože (snad až na dvě vyjímky) pro najímání různých příběhových NPC potřebuješ určitou hodnotu součtu charisma u všech postav.
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    No, mě to tak baví... ze začátku ti toho dost utíká, protože nemůžeš mít všechno, teď už ale mám dost bodíků v hlavní zbrani (snuperka) a tak můžu utrácet jinde. Kromě některých vedlejších q jde všechno vyřešit vícero způsoby. Mno a především, co mi uteklo si pak projdu znova s další postavou :D
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    To jo, ale když se k tobě přidá sexy zelená mutantka, tak je to k nezaplacení :smile:
    http://wasteland.gamepedia.com/Pizepi_Joren
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    Problém je v tom, že je sexy jen do doby než se mi začne plést pod nohy :D Nějak ty lidi nemůžu vystát ni v počítačové hře :D
  • IdahoIdaho Member Posts: 608
    edited May 2016
    Tak po 107 hodinách dohráno dneska ve dvě ráno.
    Rozehrával jsem celkem třikrát (u Highpoolu a u kanonu).
    Dvakrát jsem zacheatoval - jednou abych zlikvidoval titána (skill) a podruhý ve finále, tam jsem si musel přičarovat munici, ale upřímně to považuju spíš za chybu hry, protože sem ani netušil, že to finále je. Přitom v tý relativně dlouhý části nebyla ani možnost nikde doplnit. Hrát na těžký zbraně, tak by člověk potřeboval dva nosiče.

    Celkově smíšené pocity - začátek byl hodně dobrej, rozmanitej, promyšlenej. Pak už se tam začali množit "americké" chyby scénáře a logiky. A to společně s bugama v češtině. Většina chyb se v ní vyskytuje jen v rámci nedůležitých textů jako sou tipy při nahrávání či mimodialogové hlášky některých postav, ale na atmosféře to ubralo.
    Na straně hry pak je určitá nesourodost kdy některé části jsou propracované a promyšlené, jiné mají třeba dobrý nápad, ale pokulhávají v provedení, či podmínkách spuštění. Například je tam taková sekundární část příběhu, která má očividně vyplnit jakousi prázdnotu druhé části (aby jste neběhali po mapě a nelovili rádiové signály), jenže pro její spuštění musíte projít okraj mapy kde nic není.
    Podivně pak působí třeba rozkládání zbraní - se skillem "výroba zbraní" můžete z nalezených zbraní získat nějaká vylepšní, nebo komponenty které od vás na základně rangerů dost výhodně vykoupí. Jenže ve druhé části už je nikdo nechce a stává se z nich jen připitomělé haraburdí, které prodáte za pár doláčů. Pitomina, jenže je toho víc a pak si tyhle věci člověk skladuje s tím, že určitě půjdou použít později a ono prd. To se týká i různých předmětů, které naleznete - logicky mají význam, v dané situaci jsou důlěžité ( z pohledu logiky), ale nikdo je nechce. Taky jsem našel pár itemů označených jako úkolové, ale k použití byli až za dlouho a nic tomu nenasvědčovalo.
    Tyhle drobné nedoělky se pak kupí.

    Osobně jsem pak i kašlal na různá řešení, dialogy a třeba základnu co jsem měl infiltrovat jsem vybil hned u vrat. Proč? Za jedno jsou boje zábavné (tedy při solo hraní) za druhé mě nic nenutilo a nemotivovalo řešit to nějak složitěji. Hra to pak ovšem bere jen na půl, halvní quest mi odškrtne, ale vedlejší ne (konkretně osvobození otroků. Všichni otrokáři mrtví, organizace rozprášena a oni brečí a nejdou domů)

    Doprovodné postavy které se k vám přidají a nemůžete je ovládat jsou pak taky pěkně na hovno. Povětšinou se bezhlavě vrhají na nepřítele či rozmělňují svou palbu mezi vícero cílů. Přitom některé jsou dobře vymyšlené, sympatické (zabijácké štěně) či důležité pro vedlejší úkol a tak jejich smrt zamrzí. Možná byla chyba u mě, protože jsem neměl ani bod ve vůdcoství, ale neřekl bych

    ---> HODNOCENÍ
    - mohlo by se zdát, že se mi hra nelíbila, nebavila mě. Naopak, bavila a líbila se mi. Jenže těch chyb jsem si všímal a kazili celkový zážitek. Z pozice naprosto úžasné gamesy pak wasteland 2 padá k pozici označené jako "Na rychlo dodělávané". Ze začátku tam jsou silné momenty které vás v táhnou, později pro mě byli hlavním zdrojem zábavy boje. Ovšem hrál jsem solo a řekl bych, že s klasickým plným týmem to asi až taková zábava nebude. Každopádně je to solidní post apo rpg, peněz nelituju a v budoucnu si určitě rozjedu zase novou postavu 75%
    irendie
Sign In or Register to comment.