Skip to content

Co dalšího bychom rádi viděli v BG:EE, kdybychom měli možnost :)

13»

Comments

  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Pecca: jj vzdycky jsem ten scimitar hazel na zem tesne ppred koncem fightu se Sarevokem :)
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    Mirak said:

    Pecca: jj vzdycky jsem ten scimitar hazel na zem tesne ppred koncem fightu se Sarevokem :)

    Vždycky se mu v dvojce můžeš omluvit, kleknout si před ním na zem a prosit o svůj život :-)
    ( Tyhle možnosti tam vážně jsou )
  • Rad_BbridgeRad_Bbridge Member Posts: 48
    edited June 2014
    @Edvin
    No Vyšší obnovu sem měl na mysli, ty ostatní kouzla taky vrátí formálně funkční tělo. Ale abych použil příměr. Pokud se nám podařilo mezitím vylít šálek, či z něho jen ucmrndnout, kde je záruka, že to co do něj dolijeme, je schodné s tím, co tam bylo před tím?

    Na tvém odhadu Minscova případu, nenacházím chybičku, jizvy všeho druhu, prostě patří k dobrodruhům.
    A Boo je prostě Boo, ať už je čímkoli, v dušením stavu Minsca je nevinně (a proto jsem se mu omluvil :-) ).
    Post edited by Rad_Bbridge on
  • Rad_BbridgeRad_Bbridge Member Posts: 48
    edited June 2014
    @Mirak
    Že to může dopadnout špatně, je očividné. Jestliže se do toho dají,* snad si seženou slušného scénáristu, aby to bylo zábavné a zároveň neprůstřelné.

    Mohou udělat Jednoduchou verzi, bez snahy něco vysvětlovat či měnit a s aktuelní hráčovou družinou. Asi formou questu přes pár lokací a k přepadení během odpočinku by došlo, ještě před dosažením cíle. Pokaždé v jiné náhodné oblasti, aby to bylo pořádné překvápko. Pak už ta bitka, pár postradatelnejch týpků na sebe naváže pozornost družiny, abychom si zabojovali. Mezi tím, jiní začnou vyskakovat ze stínu pěkně v zádech. Propíchnou nás uspávacíma dýkama nebo šipkama, nebo prostě vytvoří smrdutej mrak a je to, jak se říká, poslední zhasne. Tahle verze se snadno zkazit nedá, ale taky vůbec nic nevysvětlí. Takže jde o to, jestli vůbec stojí za námahu a jestli fantazie hráče není nakonec lepší.

    Druhá verze by se lišila snahou o vnucení**, těch postav z budoucího dungeonu, které jsou právě naživu. A myslím, že je dobrý nápad, aby se dodatečně zapojili i Mincs a Dynaheira (či ten naživu). Buď jednoduše přímou snahou zasáhnout do boje, nebo snahou o osvobození přeživších z družiny. Pokud budou ovladatelní, nahrazovali by ve volných slotech, jiné „uprchlé“ členy týmu.
    V osvobozovací verzi tam vzniká prostor pro mini hru, se stopováním přes novou lokaci, kam je přesunut zajatý zbytek družiny a veškerá snaha by končila přirozeně, rovněž zajetím. Stopování by se mohlo automaticky spustit i pokud je máme již sebou v družině, napoprvé by jednoduše nebyli uspáni.

    Tak mě napadá.
    Ještě je možná, taková varianta předchozí, kdy se ostatní vydají na záchrannou výpravu až po prvním útoku a zajetí Charname, ať už byl před tím sám, nebo s kýmkoli! Pokud bude mít kdo, zachraňovat koho, tedy každý živý z pětice Imoen, Jaheira, Khalid, Minsc a Dynaheira. Asi by nebyl problém mít možnost, případného mrtvého z nich doplnit, kýmkoli jiným z BG. Bylo by to koncipováno jako tuhý quest pro 5. Charname by byl(a) formálně pořád v týmu, ale byl by zcela neviditelný a neovladatelný. Musel by se ale držet s družinou, aby se mohla svobodně přesouvat po mapě světa.*** K jejich zajetí by došlo asi po tom, co by se někde moc vyptávali, nebo moc dověděli, nebo by vlezli někam do léčky. (Protože se Irenicus rozhodl rozšířit kolekci o další vhodné kousky). Tahle verze je už docela zajímavá, dvě družiny, dva questy, dvoje zajetí, pokaždé za trochu jiných podmínek.

    * Nebo někdo jiný vytvoří mod, na to téma.
    ** Tak nějak, jak bylo navrhováno výše v diskusi. Svéhlavý hráč je buď ani nenabere, nebo je rovnou zase vykopne, jen co obdrží instrukce kam se vydat.
    *** V případě nutnosti, se to dá zjednodušit, omezením záchranné výpravy na jedinou lokaci, (jenom by se už nedalo si nikam odskočit pro doplnění zásob, nebo členů do pětice).
    Post edited by Rad_Bbridge on
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Rad_Bbridge‌
    Já bych docela ocenil něco jako "boj ve kterém nemůžeš vyhrál".

    Začalo by to v hospodě (která by byla na půl cesty do Amnu) kde by jsi potkal Minsca s Dynaheirou, kteří jsou zrovna na cestě zpět do Rashemenu (pokud je nemáš v partě) a Khalida s Jaheirou, kteří tě za pomocí Imoen vystopovaly, aby ti sděli nějaké nejnovější informace ohledně dětí Bhalla (pokud je nemáš v partě).

    Na cestě do Amnu ny tě pak přepadlo enormě velké možství schopných zlodějů.
    Byl by tak těžký boj, že by jsi na 95% neměl šanci ho zvládnout.

    Za té vysoce nepravděpodobné situace, že by jsi to dal (mimo jiné by jsi za to na začátku BG2, dostal nějaký bonusový magický předmět), by jsi byl přepaden ještě jednou, tentokrát ve formě cut-scény, během vašeho odpočinku. To už by zvládnou nešlo...
  • PeccaPecca Member Posts: 2,178
    No Dynaheir dostala za úkol prošetřit Alaundovo proroctví a hledat Bhaalovy děti, takže by jen tak zpátky nešla a proto taky má vůbec smysl jí zapojit do příběhu.
  • EdvinEdvin Member, Translator (NDA) Posts: 3,244
    @Pecca‌
    Našla tebe, zjistila že jsi kurevsky nebezpečný a necháváš se sebou stovky těl a teď to šla nahlásit domů.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Edvin said:

    Mirak said:

    Pecca: jj vzdycky jsem ten scimitar hazel na zem tesne ppred koncem fightu se Sarevokem :)

    Vždycky se mu v dvojce můžeš omluvit, kleknout si před ním na zem a prosit o svůj život :-)
    ( Tyhle možnosti tam vážně jsou )
    No, já vím a proto to teď dělám tak, že ten scimitar zahazuju, protože mi přijde trapný, když si herní mechanismus myslí, že jsem Drizzta zabil aniž bych to udělal.
  • MiraStastnyMiraStastny Member Posts: 813
    Beamdog se podle mě nebude srát s variantami jestli máš/nemáš tuhle nebo tuhle postavu. Už jsem to tu myslím psal, přišlo by mi jednodušší pokud by charname absolvoval dobrodružství sám a bez parťáků (důvodů se dají vymyslet desítky) a zbytek party, která je na začátku ve dvojce klidně můžeme brát, že byli Irenicem zajati skoro každý zvlášť, když hledal tebe.
    Imoen, Khalid a Jaheira u nich je to jednoduché, ti znali tebe i Goriona a je pravděpodobné, že by mohli vědět, kde se nacházíš.
    Dynaheir - jak psal Pecca - má dost informací o Bhallových potomcích a Minsc byl zkrátka s ní.
  • Rad_BbridgeRad_Bbridge Member Posts: 48
    edited July 2014
    @Edvin‌
    Jo to by bylo fajn. I když by někdo v tom boji padnul, dá se pořád předpokládat, že byl rychle resuscitován, jestliže byl dost důležitý.
    Ale pokud by tam byla i vedlejší linka, nechat někoho dorazit později a stopovat ty unesené, obohatilo by to dobrodružství.
  • Rad_BbridgeRad_Bbridge Member Posts: 48
    edited July 2014
    V BG:EE, kdybych měl možnost, by sem rád viděl,
    kterak je pravá ruka pravá a levá ruka levá.
    Je to záležitost grafiky a většinou to při hraní ignoruju, ale přesto si říkám. Proč by se, při otočení o 180°, měla přehazovat zbraň a štít z ruky do ruky? Z dostupných obrázků z BG EE vidím, že tohle se od původní hry nezměnilo.
Sign In or Register to comment.