Mam pytanie czy da się jakoś poprawić płynność tej gry bo mam słabą płynność jak ruszam kursorem, powiększyłem fps do 60 ale to zwiększa prędkość gry, da się coś zrobić?
W wersji EE istnieje taka opcja jak ZOOM więc jeśli rozdzielczość Ci nie odpowiada to robisz max zoom in i możesz liczyć pixele. Działa też w drugą stronę ZOOM out i masz RTSa. EE jest zajebiste.
w menu konfiguracji masz dwa nieoficjalne tryby wyższej rozdzielczości - tam możesz sobie ustawić co i jak. ja gram też w starą wersję a problemów z płynnością nie uświadczyłem. spróbuj uruchomić w trybie zgodności z XP lub z win98, paski wydajności powinieneś mieć ustawione na maxa, bufor zwiększony ze standardowego 300 MB do min 999 MB. ewentualnie zrób zrzuty ekranu menu konfiguracji - być może coś masz ustawione nie tak jak trzeba ;]
Chyba coś niecoś dało ale nie na tyle żebym był zadowolony ale jest chyba lepiej. ---- Jednak wcale nic to nie daje dalej takie spadki płynności, macie możne jakieś jeszcze pomysły co można było by zrobić?
@czepurny zainstaluj sobie xp mode (vm - wirtualna maszyna) do windows 7, jest do ściągnięcia na stronie microsoftu i na wirtualnej maszynie zainstaluj i odpal bg2, Twój sprzęt nie powinien mieć problemów więc spodziewam się, że to wina systemu, zdaje się xp lepiej sobie z tą grą radzi
Wersja EE to kompletne wydanie, nawet pomijając nowe dodatki, postacie, questy, przedmioty to graficznie jest to przepaść względem wersji BG/BG2 w starym wydaniu. Tutaj gra działa w natywnej rozdzielczości i w 1080p i 1440p i 1600p i nawet w 4K 2160p. Wspaniałe wydanie.
Comments
A da się jakoś zmienić w wersji EE rozdzielczość?
ja gram też w starą wersję a problemów z płynnością nie uświadczyłem. spróbuj uruchomić w trybie zgodności z XP lub z win98, paski wydajności powinieneś mieć ustawione na maxa, bufor zwiększony ze standardowego 300 MB do min 999 MB. ewentualnie zrób zrzuty ekranu menu konfiguracji - być może coś masz ustawione nie tak jak trzeba ;]
----
Jednak wcale nic to nie daje dalej takie spadki płynności, macie możne jakieś jeszcze pomysły co można było by zrobić?
GeForce GTX 660
i5-3350P CPU @ 3.10GHz
8 GB RAM
Windows 7 Ultimate