Przypomniało misie odpędzanie martwiaków w zdolnościach kapłanów, nawet się przyzwyczaiłem do niego:P Yyy ale ja? Pytanie? No dobra, ponieważ nigdy nie udało misie uzyskać całego zestawu portków, to takie jest moje pytanie: Gdzie można znaleźć w BG2 pantalony (mam nadzieję na obie lokacje:)?
Ruffie to pies Alberta w lokacji na południe od Nashkel (5300).
Moje pytanko: w lokacji Wysoki Żywopłot znajduje się opuszczona chatka a w niej skrzynia z kamienieniem szlachetnym w środku. Jaką nazwę nosi ten kamień?
(Jeżeli pytanie jest zbyt szczegółowe to mogę napisać inne.)
@wht111@erathiel obawiam się, że wht111 ma rację: zobacz na jego klasę: http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/Volothamp_Geddarm na początku myślałem, że to bard, ale z ciekawości sprawdziłem czy przypadkiem nie ma paru poziomów maga no i proszę: jego klasa to wizard:] Chociaż przyznam nie wiem jak to zostało przeniesione na mechanikę gry.
Edit: I oczywistym jest, że zajmuje się pisarstwem:]
Znam dobrze tą postać i wiem czy się zajmuje Volo, dlatego pytałem o maga który zajmuje się pisarstwem "tylko" jako hobby, bo jak pamiętam tam gdzie go spotykamy trudniej było by o inne hobby. Dlatego właśnie jest to Dezkel a nie Volothamp Geddarm.
Ale oczywiście, jeżeli myślicie że jest innaczej, nie mam z tym żadnego problemu i niech @wht111 zada kolejne pytanie.
Comments
Jak w polskim tłumaczeniu BG1 wg CDProjekt nazywani byli nieumarli?
Yyy ale ja? Pytanie?
No dobra, ponieważ nigdy nie udało misie uzyskać całego zestawu portków, to takie jest moje pytanie:
Gdzie można znaleźć w BG2 pantalony (mam nadzieję na obie lokacje:)?
I taka mała sugestia, jak ktoś jest na 100% pewien swojej odpowiedzi niech nie czeka na potwierdzenie tylko daje kolejne pytanie
Kolej na kolejne pytanie : Ruffie - kim jest i gdzie możemy go spotkać ?
Moje pytanko: w lokacji Wysoki Żywopłot znajduje się opuszczona chatka a w niej skrzynia z kamienieniem szlachetnym w środku. Jaką nazwę nosi ten kamień?
(Jeżeli pytanie jest zbyt szczegółowe to mogę napisać inne.)
EDIT: Przedmówca ubiegł mnie o dwie minuty. Niestety na pytanie o klejnot nie znam odpowiedzi.
Ruffie to "piesek" (Straszny Wilk, albo Wilk), ogrzego maga przebranego w iluzję chłopca, imieniem Albert, poniżej Nashkel
@Laovar
kamień to Akwamaryn
poczekam jednak z pytaniem na werdykt
Ruffie to górnik którego spotykamy na pierwszym poziomie Kopalni Nashkel.
"Piesek" nazywał się Rufie.
Kolejne pytanie :
Podczas naszych przygód spotykamy pewnego maga który zajmuje się pisarstwem jako swoim hobby.
Powiedzcie jak się ten mag nazywał ?
ps. poczekam jeszcze na dwie odpowiedzi i jak będą niepoprawne to podam odpowiedź
Odpowiedź brzmi : Dezkel
Edit: I oczywistym jest, że zajmuje się pisarstwem:]
Dlatego właśnie jest to Dezkel a nie Volothamp Geddarm.
Ale oczywiście, jeżeli myślicie że jest innaczej, nie mam z tym żadnego problemu i niech @wht111 zada kolejne pytanie.
@wht111 czekamy na pytanie
Pytanie: Jaki typ przedmiotu nosi nazwę "Dyscyplinator" i gdzie go można znaleźć.