polscy fani BG
powerfulally
Member Posts: 261
Widzę, że na portugalskim forum już zaczęła się dyskusja, więc może tutaj niech pokażą się ludzie z Polski. Ot tak, żeby wiedzieć kto
0
Comments
Właśnie, bo ciekawi mnie jak rozwiążą polską wersję. Nie ukrywam, że chciałbym usłyszeć głosy z jedynki (i pana Fronczewskiego oczywiście ^^), ciekawe czy mają licencję na wersję od CDP czy zrobią wersję kinową... Jakoś nie czytałem żadnego komentarza w tej sprawie :c
Fajnie by było gdyby zatrudnili znowu Piotra Fronczewskiego do czytania plansz przed nowymi rozdziałami, jestem jak najbardziej za!
Ale jednak Baldur's Gate to jest to, w ogóle nie wiem dlaczego zrezygnowano niemal całkowicie z izometrycznych RPG. A w DnD panuje póki co posucha, ostatnią (przynajmniej bardzo dobrą) grą w którą grałem było NWN2 (chociaż zamula mi nawet na całkiem szybkim kompie, ta optymalizacja leży i kwiczy). Co się dzieje, przecież Forgotten Realms to najlepsze dobro jakie jest - bardzo rozbudowany świat, spójny itp. Może problemem jest licencja, ale jak widać da się zdobyć. Nie wiem...
Oby CDP poszedł na polska lokalizację. Podobno BG sprzedawało się jak świeże bułeczki pomimo że dla wielu (np. dla mnie) było to pierwsze zetknięcie z RPG z prawdziwego zdarzenia. Myślę że to własnie duża zasługa dobrego spolszczenia. Dlatego mam nadzieję ze i BGEE się tego doczeka. Zawsze to jeszcze jeden powód aby znów zagrac we Wrota:D
Ma być również nowa przygoda, trochę nowych dialogów, zmieniona mechanika na ToB plus nowa klasa chyba. Mnóstwo mechanicznych poprawek, poprawiona grafika, ideał. Nowy portret należy prawdopodobnie do nowego, zapowiedzianego NPC. Coś słabo sprawdzasz stronkę, że nie wiesz takich rzeczy
Sprawdzaj też twittera Trenta Ostera, tam dzieli się różnymi nowinkami. IMHO wcale nie jest tak źle pod tym względem.
Spodziewałem się czegoś więcej, ale pożyjemy zobaczymy...
od dziś zaczynam polonizację strony i newsów. Jak ktoś podpatrzy jakieś błędy to wołać.:
"According to Google, summer ends on September 21. We're still in that window."