Tłumacze grę
Schabik09
Member Posts: 116
Sarevok nie żyje. Wszystko "bałagan. Powinniśmy wyjechać z miasta kilka dni temu.
Nie ma takiej zmiany. Ale korlasz wie, co ona robi i ... Hej, słyszałaś, że
lepiej powiedz, że szef się zbliża .
gh, pachnie jak spleśniałe kości tutaj kości
* wąchać * * wąchać * kości i ZŁE! To jest smród, który Minsc wącha.
Ta komora jest bezpieczna, bohaterze. Możemy postępować, kiedy będziesz gotowy.
Imoen:
No cóż, znów jesteśmy w ponurym grobowcu. Ostatni z wyznawców Sarevoka znajduje się tutaj, według płonącej pięści. Musisz tylko znaleźć swojego lidera i doprowadzić ją do sprawiedliwości.
1: Co wiemy o naszej zdobyczy?
2: Chciałbym łatwiej, jeśli ze mną przyjdziesz, Imoen.
3: Dźwięki wystarczająco proste. Przejdźmy do tego.
Dynaheir:
Mają złe serca, jeśli idą za Sarevokiem. Ich straty nie będą wielkie.
Imoen:
Są najczęściej najemnikami, prowadzonymi przez czarodziejkę o nazwie korlasz --- to grób rodziny jej. Pomogła Sarevoku, a Wielcy Książęta chcą, żeby była martwa lub żyje. Lepiej
być ostrożnym.
1: My? Dołącz do mnie?
2: Więc przejdźmy do tego.
Imoen: płonąca pięść
Naprawdę chcę! Nie byłbym jednak zbyt pomocny. Odkąd zapytałem księcia Jannath, aby nauczył mnie, jak rzucać zaklęcia, to kazała mi mieszkać w starannej bibliotece, studiując nudne książki o splocie. Ona tylko
pozwól mi przyjść tutaj po Obiecałam przynieść jej jakieś tajemne zwoje lub tomy udało mi się znaleźć.
1: To niefortunne, ale najlepiej jest zrobić to, jak mówi książę Jannath. Powiedz mi, co wiemy o tych, których polujemy.
2: Jestem gotowa rozpocząć.
Imoen:
Są najczęściej najemnikami, prowadzonymi przez czarodziejkę o nazwie korlasz --- to grób rodziny jej. Pomogła Sarevoku, a Wielcy Książęta chcą, żeby była martwa lub żyje. Lepiej być ostrożnym.
Imoen:
Idę za tobą, za tymi płonącą pięścią. Jeśli potrzebujesz pomocy z czymkolwiek, po prostu poproś, że zrobię, co mogę.
Imoen:
Tu jest też uzdrowiciel. Porozmawiaj z nią potrzebujesz bandaża. Ona również wie o walce z nieumarłymi.
Tymora świeci na ciebie, Kart! Nie, że tego potrzebujesz.
mogę nawet więcej tłumaczyć co jeszcze może mi brakować ?
Kwestii poprawy czekam na sugestię
Nie ma takiej zmiany. Ale korlasz wie, co ona robi i ... Hej, słyszałaś, że
lepiej powiedz, że szef się zbliża .
gh, pachnie jak spleśniałe kości tutaj kości
* wąchać * * wąchać * kości i ZŁE! To jest smród, który Minsc wącha.
Ta komora jest bezpieczna, bohaterze. Możemy postępować, kiedy będziesz gotowy.
Imoen:
No cóż, znów jesteśmy w ponurym grobowcu. Ostatni z wyznawców Sarevoka znajduje się tutaj, według płonącej pięści. Musisz tylko znaleźć swojego lidera i doprowadzić ją do sprawiedliwości.
1: Co wiemy o naszej zdobyczy?
2: Chciałbym łatwiej, jeśli ze mną przyjdziesz, Imoen.
3: Dźwięki wystarczająco proste. Przejdźmy do tego.
Dynaheir:
Mają złe serca, jeśli idą za Sarevokiem. Ich straty nie będą wielkie.
Imoen:
Są najczęściej najemnikami, prowadzonymi przez czarodziejkę o nazwie korlasz --- to grób rodziny jej. Pomogła Sarevoku, a Wielcy Książęta chcą, żeby była martwa lub żyje. Lepiej
być ostrożnym.
Imoen: płonąca pięść
Naprawdę chcę! Nie byłbym jednak zbyt pomocny. Odkąd zapytałem księcia Jannath, aby nauczył mnie, jak rzucać zaklęcia, to kazała mi mieszkać w starannej bibliotece, studiując nudne książki o splocie. Ona tylko
pozwól mi przyjść tutaj po Obiecałam przynieść jej jakieś tajemne zwoje lub tomy udało mi się znaleźć.
1: To niefortunne, ale najlepiej jest zrobić to, jak mówi książę Jannath. Powiedz mi, co wiemy o tych, których polujemy.
2: Jestem gotowa rozpocząć.
Imoen:
Są najczęściej najemnikami, prowadzonymi przez czarodziejkę o nazwie korlasz --- to grób rodziny jej. Pomogła Sarevoku, a Wielcy Książęta chcą, żeby była martwa lub żyje. Lepiej być ostrożnym.
Imoen:
Idę za tobą, za tymi płonącą pięścią. Jeśli potrzebujesz pomocy z czymkolwiek, po prostu poproś, że zrobię, co mogę.
Imoen:
Tu jest też uzdrowiciel. Porozmawiaj z nią potrzebujesz bandaża. Ona również wie o walce z nieumarłymi.
Tymora świeci na ciebie, Kart! Nie, że tego potrzebujesz.
mogę nawet więcej tłumaczyć co jeszcze może mi brakować ?
Kwestii poprawy czekam na sugestię
Post edited by Schabik09 on
0
Comments
Przykłady:
*"Pomogła Sarevoku, a Wielcy Książęta chcą, żeby była martwa lub żyje."
*"Chciałbym łatwiej, jeśli ze mną przyjdziesz, Imoen."
*"Wszystko "bałagan."
*"to grób rodziny jej"
Ale jak chcesz typowe rady to:
1. Nie da się tłumaczyć wszystkiego 1:1 bo pewnych zwrotów z danego języka nie ma w innym.
2. Podejrzewam, że korzystałeś z translatora. Jeżeli już tak robisz to nie wrzucaj całych zdań na raz, tylko tłumacz zwroty lub pojedyncze słowa.
3. Czytaj to co przetłumaczyłeś i sprawdzaj czy to ma sens, często może tam być coś co dopiero później wyłapiesz.
tu masz rację korzystam z translatora ale nie powiedziałem że w ogóle nie umiem Angielskiego.