Gdzie są nowe NPC-y i inne spoilery BG:EE
z uwagi na to, że poki co do BGEE przysiasc na dluzej mogl nie bede to wiekszosc z was pewnie bedzie w mocno zaawansowanym stadium zanim ja wogole opuszcze candlekeep. W zwiazku z czym mam prosbe o kilka delikatnych spoilerow.
1. gdzie znajdziemy nowych NPC? interesuje mnie tylko lokacja. Nie chcialbym sytuacji, ze po przeczesaniu wybrzeza mieczy okaze sie, ze znajde ich w ostatniej lokacji i strace wiele z ich komentarzy dotyczacych questow, ktore po drodze wykonam.
2. jakie znajdziemy nowe bronie? nie chce znac ani umagicznienia, ani nazwy, ani wlasciwosci ani lokacji. tylko typ (np. magiczna maczuga) pomoze mi to przy planowaniu postaci.
Z góry dzieki
1. gdzie znajdziemy nowych NPC? interesuje mnie tylko lokacja. Nie chcialbym sytuacji, ze po przeczesaniu wybrzeza mieczy okaze sie, ze znajde ich w ostatniej lokacji i strace wiele z ich komentarzy dotyczacych questow, ktore po drodze wykonam.
2. jakie znajdziemy nowe bronie? nie chce znac ani umagicznienia, ani nazwy, ani wlasciwosci ani lokacji. tylko typ (np. magiczna maczuga) pomoze mi to przy planowaniu postaci.
Z góry dzieki
![;) ;)](https://forums.beamdog.com/resources/emoji/wink.png)
Post edited by cherrycoke2l on
0
Comments
2. Raasad – Nashkel przed gospodą
3. Dorn – gdzieś w okolicy kopalni Nashkel
Reszty nie wiem
@wht11 hmm... naprawdę? tak jak powiedział @Lucky "to spoil" jest w jęz. angielskim, a w jęz. polskim takiego słowa nie ma. Poza tym jak sięgam pamięcią to - do tej pory nie spotkałem się z wyrazem "spoilować" tylko "spoilerować", "spojlerować" i myślę, że dopóki nie ma go w Słowniku Języka Polskiego nie wiadomo która forma jest poprawna (może żadna?) a jako uzus społeczny prawdopodobnie za poprawną uzna się ją z uwagi na częstsze używanie (tak jak w wypadku "rękoma" i "rękami")
a tak przy okazji - czy nowa trójka NPCów ma rozmowy "w stylu BG2" ze starymi NPC? bo zastanawiam się czy tworzyć resztę drużyny via multiplayer, czy dołączać starych kompanów.
W BG nie lubiłem tego że niektóre postacie które możemy dołączyć mają różne levele
i przez to na np nie miały max liczby możliwych pkt życia
dlatego zanim awansowałem najpierw zbierałem pełny skład żeby byli od początku na 1 poziomie
mam tu np na myśli tego wojownika krasnoluda z Beregost czy Kivana
Czy nowe postacie postacie będą miały 1 level na począku rozgrywki ?
Czy zależnie od momentu w których ich spotkamy i i naszego poziomu postaci
Sprawdzał już ktoś ?
Do głowy przychodzą mi teraz pary:
a w oryginale w pierwszej części katan nie ma
Nie mogę znaleźć Taris od Dorna, gdzie dokładnie w Nashkel jest?
Taris jest przed gospodą Nashkel.
Quest z Neerą kończy się rozmową z tym dzikim magiem, który się z powrotem do nas teleportuje i w sumie tyle. W dzienniku mam quest jako skończony.