Dyskusja: Nowa gra na Infinity Engine od Beamdog?
Zastanawiam się nad tym czy Beamdog tworzy jakąś "nową" grę opartą na silniku Infinity Engine?
Rzucił mi się ostatnio post jednego z użytkowników w temacie o patchu 2.6 i mam podobne przemyślenia. @Cahir też tam się udzieliłeś, ale sprostowałeś go w kwestii sensu patchowania i słusznie. Rzucały mi się również w mediach społecznościowych ogłoszenia o pracę w BD. Tylko teraz, czy to było na zasadzie potrzeby pracowników, bo ktoś odchodził ze studia i trzeba załatać dziury, czy też może myślą o powiększeniu studia i zajęciem się tworzenia gry? To tylko luźne przemyślenia i ciekawi mnie wasze zdanie. Czy nasza(polska) społeczność jest na tyle duża i czy byłby popyt na taką grę? Ze swojej strony mogę tylko napisać, że ja i pewnie kilka...dziesiąt(?) osób bylibyśmy bardzo zainteresowani takim projektem, ale może to tylko marzenie ściętej głowy.
Rzucił mi się ostatnio post jednego z użytkowników w temacie o patchu 2.6 i mam podobne przemyślenia. @Cahir też tam się udzieliłeś, ale sprostowałeś go w kwestii sensu patchowania i słusznie. Rzucały mi się również w mediach społecznościowych ogłoszenia o pracę w BD. Tylko teraz, czy to było na zasadzie potrzeby pracowników, bo ktoś odchodził ze studia i trzeba załatać dziury, czy też może myślą o powiększeniu studia i zajęciem się tworzenia gry? To tylko luźne przemyślenia i ciekawi mnie wasze zdanie. Czy nasza(polska) społeczność jest na tyle duża i czy byłby popyt na taką grę? Ze swojej strony mogę tylko napisać, że ja i pewnie kilka...dziesiąt(?) osób bylibyśmy bardzo zainteresowani takim projektem, ale może to tylko marzenie ściętej głowy.
0
Comments
Były plotki, że produkują adaptację Darklands, nawet screeny jakieś wyciekły, ale to chyba tylko plotki, bo minęły ze 2 lata i dalej nic nie ogłosili.
Na pewno nie będą remasterować NWN 2, bo już potwierdzał, że to zupełnie inne doświadczenie niż NWN, które zebrało większą społeczność sieciową dzięki bardziej przystępnym narzędziom i tee wątek kooperacji w wirtualnym D&D chcą rozwijać. Może jakieś nowe moduły, kto wie.
Na Fanatical od dziś jest paczka za niecałe 5 euro z 9 grami w tym NWN:EE. Ludzie, którzy ją kupili, wystawiają klucze na bazarze i samo NWN:EE poniżej 9 zł można już tam dorwać.
Ten wpis wszystko raczej wyjaśnia.
https://forums.beamdog.com/discussion/comment/1163984/#Comment_1163984